יחס השפעה על מעבירים עיצביים-הפרעת פאניקה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/05/2020 | 20:50 | מאת: קובי

שלום ד"ר.אני רוצה בבקשה לשאול על התרופה VENLAFAXINE XR . האם ההשפעה שלה היא 90% סרוטונין ו-10% על הנוראדרנלין? האם היחס ההשפעה הזה נשמר גם במינונים הגבוהים יותר של 225 / 300 מ"ג ? התרופה מתאימה במינונים אלו לטיפול בהפרעת פאניקה? תודה לך.

14/05/2020 | 10:23 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, מדובר בתרופה שמעקבת ספיגה חזורת של סרוטונין ונוראפינפרין לתאים, לא ניתן לקבוע באופן מדוייק מידת ההשפעה שלה באחוזים על הקולטנים של המוליכים העצביים האלו, הערכות הן תאורטיות בלבד ולא ניתן להסיק מהן על מידת היעילות שלה לטיפול בהפרעות שונות. על סמך מחקרים הקליניים, התרופה עשויה להיות יעילה לטיפול בהפרעת פאניקה הן במינונים יותר נמוכים והן במינונים יותר גבוהים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול