נגישות
נגישות

פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3505 הודעות
2847 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

08/08/2017 | 10:00 | מאת: גיל

אני מטופל אצל פסיכיאטר פרטי שעובד גם עם מכבי (ואני גם במכבי) אני מגיע אליו באופן פרטי , הוא מדווח למכבי על המרשמים שלי ?או שזה נשאר דיסקרטי?

שלום רב, כדאי לברר את הנושא מול הפסיכיאטר הספציפי.

שלום וברכה רציתי לדעת לאיזה מהתרופות יש יותר נטייה להשמנה אריפליי או גאודון? מדובר על מינונים נמוכים עד בינוניים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשתי תרופות שלא מביאות לעליה במשקל באותה מידה.

06/08/2017 | 16:07 | מאת: יולי

שלום, אני יולי בת 22. אני נמצאת בברלין לתקופה ארוכה ואני לא יודעת איך ללכת פה לרופא לכן אשמח להתייעץ כאן. הלכתי לפני כחצי שנה לרופא בארץ בגלל דיכאון שהלך והחמיר. קיבלתי ציפרלקס 10 מ"ג. בכל התקופה הזאת מאז אני מרגישה שהדיכאון רק הולך ומחמיר. לא יודעת אם התרופה לא משפיעה כי היא לא מתאימה, כי המינון נמוך מידי או שהיא דווקא מחמירה את המצב... האם אוכל להעלות את המינון של הציפרלקס "על דעת עצמי" או שבכל זאת כדאי ללכת לרופא לבדיקה מקיפה יותר של המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב לציין כי התשובה במסגרת הפורום לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי ובכל מקרה מומלץ לפנות לבדיקה פרטנית. באופן כללי, במקרים בהם הטיפול בנוגד דיכאון לא מביא לשיפור כלשהו מומלץ להחליפו. לעומת זאת, כשיש שיפור חלקי, העליה במינון עשויה להביא לשיפור נוסף.

02/08/2017 | 21:55 | מאת: גיל

אני על פריזמה 20 כבר שש וחצי שבועות ,בשבוע וחצי באחרונים היו לי כמה ימים של שיפור ואז שוב הרגשה חרא וכך הלאה ,סוג של ירידות ועליות במצב הרוח ובאנרגיה ,למה זה קורה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים, השיפור במצב הנפשי בהשפעתם של נוגדי דיכאון / חרדה מתרחש לא באופן חלק אלא מלווה בעליות וירידות. במקרים אלו, ההמלצה היא בדרך כלל לעלות מינון של התכשיר שהביא לשיפור. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל כדי לשקול את האפשרות.

31/07/2017 | 21:37 | מאת: יורם

שלום וברכה לפני מס' שנים לקחתי ציפרלקס 20 מ"ג כחודש ואז הסתמן אצלי ציקלותימיה.. בפרוטוקול היה רשום has grandiose fantasies without insight, lacks boundaries אחר כך עברתי לפקסט 60 מ"ג, הייתי עם זה כחודש וחצי בערך ללא הטבה ואז החליפו לי לונלפקסין.. בהדרגה הורדתי את הפאקסט והעלתי את הונלה, אך לא היה הפסקה של שימוש בפאקסט לחלוטין לפני שהעלתי את הונלה, אלא זה היה חופף.. כנראה בזמן הזה נכנסתי לאפיזודה פסיכוטית.. הפסקתי את הנוגדי דיכאון ואיתו הפסיק המצב.. רציתי לדעת האם הונלה והפאקסט יחד זרקו אותי למצב הזה? ז"א אם מחליפים תרופה מ-SSRI ל-SNRI - צריך לעשות הפסקה באמצע או שאפשר לעשות זאת בחפיפה? יכול להיות שזה עשה לי סינדרום סרוטונין או מאניה? זה אותו דבר? האם ניתן לקחת במצב הזה מינונים גבוהים של SSRI למחשבות והתעסקויות טורדניות עם מייצב מצב רוח או שזה עדיין סיכון? אם כן עם איזה מייצב, האם אביליפיי טוב בתור מייצב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, אצל אנשים שסובלים מהפרעות נפשיות דו-קוטביות (מניה דפרסיה) והפרעות פסיכוטיות השימוש בתכשירים נוגדי דיכאון עלול לעורר מצבים מניים ו/או פסיכוטיים. במצבים אלו לא מומלץ ליטול נוגדי דיכאון ללא כיסוי של תכשיר מייצב מצב רוח או תכשיר נוגד פסיכוזה. לא ניתן להתייחס או להגיע למסקנות בנוגע למצב שסבלת ממנו במסגרת הפורום וללא בדיקה מעמיקה. כדי לקבל המלצות ספציפיות בנוגע להמשך הטיפול, יש לפנות לבדיקה אצל הפסיכיאטר המטפל.

לוקח 20 מג פריזמה בבוקר בגלל הפרעת פאניקה ודיכאון כבר 6 שבועות ולא מרגיש שום שיפור ,האם לחכות עוד שבועים או להחליף לפרוזק התרופה המקורית יכול להיות שתעבוד?

לקריאה נוספת והעמקה

או לעלות ל30? בימים האחרונים אני ממש מרגיש עייף ,אני מתעורר לאחר 9 שעות שינה ואז לאחר שעה חוזר לישון בגלל עייפות קשה

ביומיים האחרונים חל שיפור באנרגיה ובדיכאון...החרדה עדיין לא כל כך השתפרה אבל מקווה שבשבוע 8 כבר הכל יסתדר :)

שוב עבד כמה ימים ... והפסיק לעבוד פתאום היום שוב תחושת עייפות וחרדה למה זה ככה בתנודות

שלום רב, בדרך כלל כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול במידה ואין שיפור כלשהו במצב, ההמלצה היא להחליף את התכשיר. חשוב לציין כי לפעמים למטופל עצמו יש קושי להעריך מידת השיפור, במיוחד עם השיפור הוא חלקי, ולכן יש חשיבות לבדיקה אצל הרופא המטפל. מאחר ובעבר הגבת לאותו התכשיר, יש סיכוי טוב שתגיב גם עכשיו אם כי אולי יהיה צורך לעלות את המינון. מומלץ כי תפנה בשלב זה לבדיקה אצל הפסיכיאטר המטפל כדי לשקול את האפשרות.

28/07/2017 | 18:21 | מאת: יונתן

שלום אני סובל מחרדה, ובעבר גם מהתקפי פאניקה. במשך שנים נמנעתי מטיפול תרופתי, אך בשלב כלשהו נשברתי והתחלתי טיפול בלוסטרל. זה עזר להתקפי הפאניקה, אך לא לגמרי הוריד את החרדה. מאחר והיה נראה לי שהלוסטרל (לקחתי שנתיים שלוש) תרם לעליה במשקל אצלי, החלטתי להפסיק, וחיפשתי תחליף. קראתי על Inositol שיכול להוות תחליף טוב ל-SSRI, ואני משתמש בזה כבר כמה חודשים, אם כי אני לא יודע אם במינונים הנכונים. רציתי לשאול: 1. האם זה אכן ידוע ומוכח שיעיל לחרדה והתקפי פאניקה כמו טיפול תרופתי קונבנציונלי? 2. מה המינון הנדרש? קראתי שהמחקרים שנערכו מדברים על 12-18 גרם ליום, האם זה אכן כך או גם מינונים נמוכים יותר יעילים? 3. מאחר ומדובר במינונים גבוהים, אז זה פחות פרקטי בכדורים (יש של חצי או גרם) גם מבחינת כמות הכדורים, וגם מבחינות העלויות. אז האופציה היא אבקה. ובאבקה (מזמינים מחו"ל) ראיתי שיש כמה פירמות, ויש פערי מחירים של חצי. האם צריך לחשוש שיש הבדלים באיכות בין חברה לחברה? למשל חברות כמו Jarrow ו- Now זה אותו מחיר, ויש חברה בשם - Healthy Origins שאצלה המחיר הוא ממש חצי מהחברות האחרות. 4. האם לקחת בבת אחת או כמה פעמים ביום, והאם עם אוכל או בלי אוכל? תודה רבה

שלום רב, מדובר בתוסף תזונתי ולא בתכשיר רפואי או תרופה. בדומה לתוספי מזון נוספים, גם לאינוזיטול מייחסים השפעות מטיבות במצבים רפואיים שונים, אך כאמור לא מדובר בתרופה שנבדקה והוכחה כיעילה בטיפול בהפרעות כאלו ואחרות.

26/07/2017 | 17:22 | מאת: מאיה

שלום רב אני נמצאת בטיפולי פוריות וסובלת מחרדות שמעתי שיש חומצה אמינית טריפטופן ושאלתי היא האם היא מותרת בטיפולים ובהריון אותו דבר לגבי ציפרלקס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, בכל השאלות הקשורות לבטיחותם של התכשירים הספציפיים בהיריון, מומלץ לפנות למרכז הטרטולוגי אשר מרכז את המידע העדכני ביותר בתחום. נכון להיום הטיפול בציפרלקס מותר בהיריון בכל השלבים. התכשיר השני שהזכרת אינו מוגדר כתרופה ולכן סביר להניח שאין מידע רפואי אודות בטיחותו בהיריון ולא מומלץ להשתמש בו.

23/07/2017 | 01:00 | מאת: ליאור

לוקח כבר 36 יום פריזמה 20 ואלטרולט 20 , לפני כמה ימים חשתי שיפור בהעלאת אנרגיה , החרדה התרככה , קצת אופטימיות , אבל אתמול הכל חזר לקדמותו להפרעת פאניקה ועייפות דיכאון , למה זה קורה שיש שיפור לכמה ימים ואז הכל חוזר לקדמותו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2017 | 16:30 | מאת: ליאור

יום 38..מרגיש שוב בתחושת מתח ועייפות ,רוצה לישון במהלך היום... לחכות עד 8 שבועות?

שלום רב, גם כשהטיפול התרופתי עוזר, יתכנו ימים בודדים בהם התסמינים חוזרים. הדבר לא מעיד על חוסר יעילות אלא משקף את המהלך הטבעי של שיפור שבדרך כלל אינו חלק. כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול מומלץ לעבור הערכה חוזרת אצל רופא המטפל ובמידה ומדובר בשיפור חלקי , כפי שאתה מתאר, כדאי לשקול עליה במינון.

21/07/2017 | 23:56 | מאת: א

שלום, האם ברינטליקס יכולה להועיל גם בטיפול בOCD או הפרעת פאניקה? תודה

שלום רב, נכון להיום, התרופה לא נחקרה לטיפול בהפרעות אלו ולא מותווית לטיפל בהן.

21/07/2017 | 23:53 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 32, נוטל ציפרלקס 15 מ"ג ביום. הטיפול התרופתי גורם לי להפרעה בתפקוד המיני אך טיפולים אחרים לא מועילים לי או בלתי נסבלים. הוצע לי לשלב סורבון עם הציפרלקס. מה המינון המקובל של סורבון למטרה זו ולכמה זמן מותר לשלב? (הבנתי שסורבון מיועדת לתקופות קצרות), אם אפסיק את השילוב אחרי זמן מה, ההפרעות יחזרו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סורבון הוא תכשיר נוגד חרדה אשר במחקרים מסויימים התגלה כמסייע בהתמודדות עם הפרעות בתפקוד המיני כתוצאה מתכשירים נוגדי דיכאון. המינונים שהתשמשו בהם היו זהים לאלו שמשמשים לטיפול בחרדה: בין 15-60 מ״ג ליום. משך הטיפול אינו מוגדר וכן לא ידוע האם הפרעות בתפקוד המיני יחזרו לאחר הפסקת הטיפול. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול הנ״ל ובשיתוף איתו לבחון אפשרויות שונות של טיפול.

שלום וברכה לפני מס' שנים הייתה לי אפיזודה פסיכוטית עם מאפיינים מאניים ופרנואידים. התחילו סימנים של התנהגות מוזרה כבר חודש וחצי לפני שהתפרץ ההתקף במלואו.. אבל למרות הסימנים שהיו דווקא תפקדתי פחות או יותר.. כשההתקף התפרץ ממש אז ישר טיפלו בי בהלידול ויצאתי מהמצב במהירות. נראה לי שההתקף במלואו ארך לא יותר מיום-יומיים.. מאז אני לא נוטל אנטי פסיכוטיים אלא רק למיקטל ולוסטרל 50 מ"ג. הייתי באותו זמן בלחץ נפשי עם מחסור בשעות שינה, לא הייתי ישן שינה עמוקה בלילה אלא שינה שטחית, ולחץ בעבודה שלא היה לי טוב שם בכלל, אך הייתי חייב את הכסף בשביל לא להיכנס לחובות ונשארתי שם בכוח, למרות שלא היה לי טוב, כמו כן היה ברקע מעבר דירה והייתי מטופל פסיכולוגית וכנראה הייתי ב"הצפה" (כך טען הפסיכולוג בזמנו). רציתי לדעת איך ניתן לדעת אם האירוע היה כתוצאה ממחלה נפשית, או שזו "גלישה פסיכוטית" כתוצאה מהפרעת אישיות? יש לציין שבאותה אפיזודה שהייתה לקחתי SSRI במינון גבוה (סרוקסט 60 מ"ג) וגם אפקסור (הייתי במעבר בין התרופות שזה קרה). יש לציין שברקע יש "מבנה אישיות גבולי" ואבחנה של הפרעת אישיות (קווים קלסטר b ו-c, תלותיות). אשמח לתשובה ע"פ התיאורים הנ"ל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תהליך האבחון בפסיכיאטריה הוא תהליך מורכב שדורש היכרות אישית עם המטופל, עם תולדות המחלה ולעיתים קרובות דורש גם מעקב לאורך זמן. לא ניתן לבסס את האבחנה על סמך התיאור בלבד ולא במסגרת הפורום.

18/07/2017 | 11:44 | מאת: שי

ד"ר אירנה שלום האם ידוע לךעל מקרים בהם לאחר שימוש ממושך של שנים בציפרלקס 20מ"ג הפסיקה לעזור והעלאת מינון ל 25 או 30 מ"ג החזירה את יעילות התרופה בתסמינים נגד דיכאון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המינונים שעולים על המינון המקסימלי של 20 מ״ג לא נבדקו בצורה מסודרת במחקרים קליניים ולכן לא ניתן להסיק מסקנות ברורות בנוגע ליעילותם מצד אחד ובטיחותם מהצד השני. ישנם פסיכיאטרים שממליצים על המינונים הנ״לֹ וגם מטופלים שלוקחים אותם ומדווחים על תוצאות, אך כאמור על סמך הדיווחים הנקודתיים לא ניתן לבסס המלצות לכלל המטופלים ויש צורך בעדויות מחקריות נוספות.

17/07/2017 | 18:18 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לשאול איזה מייצב מצב רוח יותר חזק? אביליפיי או ליתיום? אני מדבר גם מבחינת תופעות הלוואי בעיקר של השמנה וגם מבחינת שינויים מהירים במצב הרוח שיש לי, עד כדי התחלפויות של מצב רוח במהלך היום מס' פעמים ובעוצמת הרגשות הגבוהה (יש גם ברקע הפרעת אישיות). אני רוצה לרדת במשקל אני שוקל 100 קילו וגובה 1.78 ונמצא בהשמנת יתר, מה יותר יעיל בשבילי מבחינת לרדת במשקל? יש לציין שלוקח גם תרופה בשם ויקטוזה.. למי יש פחות תופעות לוואי? (יש לציין גם שלוקח למיקטל 200 מ"ג ולוסטרל 50 מ"ג, אך הבנתי שלמיקטל לא מייצב חזק, אני לוקח אותו בגלל מיעוט תופעות לוואי). אשמח למענה תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ליטיום הוא מייצב מצב רוח הנחשב לאחד היעילים ביותר בטיפול בהפרעות מצב רוח דו-קוטביות (מניה דפרסיה) והוא יעיל יותר מאביליפיי. הטיפול בליטים לרוב לא מביא לעליה משמעותית במשקל וכך גם אביליפיי.

11/07/2017 | 17:38 | מאת: יעקב

שלום, אני נוטל לוסטרל 200 מ"ג ובנוסף גם ריספרדל 2 מ"ג כתוספת וחיזוק ללוסטרל לצורך טיפול בדיכאון עמיד וקשה. שאלתי היא, עד איזה מינון של ריספרדל אפשר לעלות שהוא ייחשב עדיין כמחזק את הלוסטרל? האם 2 מ"ג של ריספרדל זה תוספת יעילה ללוסטרל או שצריך לעלות עוד את המינון של הריספרדל כדי שייחשב כחיזוק יעיל ללוסטרל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מינון מוסכם שמוגדר כמקסימלי אמנם בדרך כלל לא מקובל לעלות מעל 2 מ״ג.

11/07/2017 | 15:44 | מאת: יעקב

שלום רב, אני נוטל את התרופה וולבוטרין 300 מ"ג מתי הזמן המומלץ לקחת את התרופה? בבוקר או בערב? כרגע אני נוטל אותה בסביבות 13:00 האם זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את התרופה מומלץ לקחת בבוקר או בצהריים, שעה 13:00 היא בהחלט סבירה.

09/07/2017 | 22:04 | מאת: עדן

אני על פריזמה 20מג כבר 3 שבועות ויום. בגלל הפרעת פאניקה ודיכאון , הפריזמה עושה אותי עייף במיוחד לאחר שינה,בהתחלה היה אינסומניה שחלף לאחר כמה ימים , וכמו כן אני מרגיש מתוח עדיין מתי המתח אמור לחלוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להעריך את השפעת התרופה אחרי 4 - 6 שבועות הן מבחינת היעילות (העלמות התסמינים) והן מבחינת תופעות הלוואי. עד אז לא כדאי לקפוץ למסקנות בנוגע להתאמתה ומומלץ להיעזר בסבלנות.

09/07/2017 | 18:12 | מאת: רון

שלום וברכה יש לי מס' שאלות לאיזו תרופה ממשפחת ה-SSRI יש הכי פחות השפעה מבחינת עליה במשקל ועליה בטריגליצרידים? האם כשרמת הטריגליצרידים גבוהה, זה מאט את קצב הירידה במשקל? האם התרופה אריפליי מעלה את הטריגליצרידים בדם? האם ככל שהמינון גבוה יותר - כך זה מעלה יותר את הטריגליצרידים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תרופות נוגדות דיכאון מכל הקבוצות עלולות להשפיע על המשקל במנגנון שאינו ידוע. מניחים כי מדובר בהשפעה משולבת על תאבון (שמשתפר באופן טבעי עם ירידה בתסמינים של דיכאון ) וחילוף החומרים. התרופות לא משפיעות על הרמה של טריגליצרידים והעליה בהם יכולה להיות משנית לעליה במשקל. ההשפעה על המשקל היא אינדיווידואלית, ניתן לציין מספר תרופות כגון סרוקסט ותרופות מהדור הישן יותר (תכשירים טריציקליים) אשר יכולות להביא לעליה במשקל בסבירות גבוהה יותר, כאשר כל השאר בעלות סיכוי דומה לגרום לעליה במשקל.

09/07/2017 | 13:42 | מאת: ניר

אני לוקח פריזמה 20 ואלטרולט 20 לפני השינה ,וכל בוקר קשה להתעורר וכשאני מתעורר אני מרגיש מאד מטושטש וקושי לפתוח את העיניים וחולשה מתי זה עובר ? אניכבר 3 שבועות על הכדורים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ואכן מדובר בתופעות לוואי של אלטרולט. התופעה יכולה להמשיך לאורך תקופה ממושכת ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לשקול ירידה במינון או אף הפסקתו של התכשיר.

08/07/2017 | 14:42 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לדעת מה הטיפול ב-OCD למי שהיה התקף מאני פסיכוטי כתוצאה מנטילת 60 מ"ג סרוקסט? זה מתבטא בעיקר במחשבות והתעסקויות חוזרות וטורדניות על דת ורוחניות.. על האבחנה הפסיכיאטרית שלי ועל יחס בין חומר לרוח וגוף ונפש, פילוסופיות ומקומי בעולם ו"במה להאמין" ואחרי מה ללכת ומה "הכי נכון" וגם יש חוסר ביטחון.. לדוגמא את ההודעה הזאת אני חייב עכשיו לכתוב בכל הפורומים בגלל שאני לא סומך רק על רופא אחד ואני פרפקציוניסט וחייב לשמוע את כל הרופאים מה שיש להם להגיד ואז להחליט ולקבל את התשובה "הכי נכונה" עבורי.. כך גם על הרופא שלי אני לא כ"כ סומך שהוא נותן לי את הטיפול המיטבי ואת מלוא תשומת הלב ואני עושה שינויים על דעת עצמי בתרופות.. אני מטופל גם בשיחות על בסיס שבועי.. אבחנו לי גם פעם בבדיקה שהייתי "overvalued idea" וזה מנטרל אותי לפעמים ואני לא מפסיק לחשוב ולהתעסק בדברים אלו.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת הפורום אשר עוסק בדיכאון ולא באבחנות פסיכיאטריות אחרות. ממליצה לך לפנות עם השאלות לפורום המתאים.

שלום וברכה אני מקבל קצבת נכות נפשית 40% רפואי ו100% אי כושר לצמיתות ואני מעוניין להפחית את התרופות שאני לוקח בגלל תופעות לוואי.. (כמובן שאני יודע שצריך להיות במעקב של פסיכיאטר) רציתי לדעת האם ביטוח לאומי יכול לשלול ממני את הקצבה בגלל שאני לא לוקח את התרופות או לוקח מעט תרופות? כאילו הוא יכול להגיד שאם אני לא לוקח תרופות אז בעצם המצב שלי בסדר ואני לא צריך קצבה? האם הוא יכול לדעת איך שהוא שאני לא לוקח תרופות (אם הפסיכיאטר רושם את זה במחשב של המרפאה)? תודה מראש ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת הפורום מאחר ואינו עוסק בנושאים הקשורים לביטוח לאומי והתנהלותו. לתרופות נוגדות דיכאון עלולות להיות תופעות לוואי והן לא תמיד מביאות לשיפור הרצוי. במקרים אלו יש חשיבות רבה למעקב עקבי של פסיכיאטר במסגרתו נעשים מאמצים להתאים את הטיפול תוך כדי שאיפה להגיע ליעילות המקסימלית וצמצום תופעות לוואי ככל הניתן.

05/07/2017 | 21:02 | מאת: ניר

לד"ר אירנה שלום אני נוטל ציפרלקס מזה 5 שנים במינון 20 מ"ג בשל דיכאון בשנה לפני כחצי שנה חוויתי נסיגה עליה הצלחתי להתגבר וכרגע אני בתוך נסיגה נוספת. שאלתי האם זה סימן שאני מתחיל לפתח סבילות לכדור? האם יש סיכוי שהעלאת מינון תעזור? בפסיכאטר שלי חושב להמליץ על שינוי לאפקסור מה דעתך? תודה רבה אשמח לתשובה גם מאנשי הפורום בימדה ומישהו חווה דבר דומה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החמרה במצב הנפשי על אף המשך הטיפול בתכשיר נוגד דיכאון שבעבר הביא לשיפור היא תופעה מוכרת. לא מדובר בסבילות להשפעת התרופה אלא במנגנון שונה שאינו ידוע עד כה. המינון המקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ"ג ליום ולכן מומלץ לשקול החלפת התכשיר או לסירוגין להוסיף לטיפול תכשיר נוסף כטיפול תומך (מחזק). הת

תחילה תודה רבה על תשובתך. שאלתי הנוספת היא האם לדעתך תרופה אחרת ממשפחת ה ssri עדיפה או שכדאי לעבור ל snri?

05/07/2017 | 12:56 | מאת: דניאל

שלום דוקטור אני נמצא בשלב שנימאס לי מהחיים באמת נימאס לי אני לא מסוגל להתמודד עם החיים יותר יש לי הרבה בעיות בחיים טופלתי בעבר ולא עזר לפני חודש היה לי מעשה שלא הצליח אני רוצה להתאשפז רק לא יודע איך ולמי לפנות בבקשה עזרי לי כי אני לא יודע מה עוד לעשות

שלום רב, אכן, מהכתוב עולה כי אתה שרוי במצוקה משמעותית וזקוק לעזרה. מומלץ כי תפנה לבדיקה פסיכיאטרית במסגרת מיון של בית חולים פסיכיאטרי קרוב למקום המגורים שלך (ניתן לברר את המיקום הספציפי במסגרת קופ"ח).

05/07/2017 | 00:26 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני הומוסקסואל בן 32, מטופל בציפרלקס מזה כ - 14 שנים. בשנים האחרונות על 15 מ"ג ליום (ניסיון לרדת ל 10 מ"ג ביום גרם לרגרסיה) וטיפולים אחרים לא התאימו. איפשהו אחרי כמה שנים התחילו הפרעות זקפה ובעיות מסויימות בתחושה ולכן בהדרגה הפסקתי לחלוטין לחדור במהלך סקס וכבר שנים רבות אני נאלץ להסתפק רק באוראלי ואוננות. הייתי אצל כמה מומחים גדולים באורולוגיה, סקסולוגיה ופסיכיאטריה שטענו כי זה כנראה מהציפרלקס - שינויים לתרופות אחרות או שילובי תרופות לא התאימו ואילו טיפולים בויאגרה או סיאליס גרמו לתופעות לוואי בלתי נסבלות. בחודשים האחרונים נוספו בהדרגה תסמינים של קושי להגיע לאורגזמה וירידה בהנאה / ריגוש. האם יש תקווה? יש מה לעשות? כבר שנים רבות שהגילאים הכי יפים שלי מתבזבזים בתפקוד מיני לקוי :( תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בקשר לקושי להגיע לאורגזמה אין מה לעשות אלא להחליף כדור ... בקשר לזקפה אפשרי לקחת סיאליס 5 יומי או 20 לפי צורך

שלום רב, מאחר והבעיה המרכזית היא בתפקוד המיני והשינויים בטיפול הפסיכיאטרי לא היו מוצלחים, כדאי לפנות ליעוץ למרפאה יעודית שעוסקת בטיפול בהפרעות בתפקוד המיני (עדיף מרפאה גדולה על בסיס בית חולים מוכר). במסגרת המרפאה ניתן יהיה לבחון מגוון רחב של טיפולים (ולא בהכרח רק תרופות) כדי לסייע לבעיה הספציפית שלך עם כל המורכבות הנלווית.

אני נוטל פריזמה 20מג בבוקר ואלטרולט 20 בלילה כבר 16 יום ,שבועיים ויומיים ואין כל כך שיפור , להעלות פריזמה ל30 או שמוקדם מידי ולחכות עוד קצת ? אני סובל מהפרעת פאניקה ודיכאון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל אדגיש כי אין לבצע שינויים בטיפול ללא התייעצות עם הרופא המטפל (הרופא שהמליץ על הטיפול) והפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ זה. באופן כללי, ניתן להעריך את השפעת הטיפול התרופתי לא לפני 4-6 שבועות מתחילת הטיפול ורק אז, במידה והשיפור הוא חלקי ולא מספק, יש המלצה לעליה במינון.

03/07/2017 | 01:07 | מאת: מוריה

היי,אני עברתי לפני 3 שנים טיפולי Est,ועכשיו הורד לי מינון של ariply מ10 מג ל5 מג יום כן יום לא.יש לי כאבים בצד שמאל בראש למעלה,זה יכול להיות קשור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ירידה במינון של אריפליי לא אמורה להיות מלווה בכאבי ראש חד צדדיים. מומלץ לפנות לרופא משפחה לצורך בדיקה וכן לשקול התייעצות עם הפסיכיאטר.

מה ההבדלים בין הפרעת פאניקה להתקף פאניקה?

לקריאה נוספת והעמקה

התקף פאניקה הוא התקף חרדה הבאה לידי ביטוי במגוון רחב של תסמינים ביניהם קוצר נשימה, דופק מואץ, תחושת מועקה עזה, הזעות ותסמינים נוספים. הפרעת פאניקה היא הפרעה שמתאפיינת בהתקפי פאניקה חוזרים, עיסוק בהשלכות של ההתקפים וירידה תפקודית. את ההפרעה ניתן לאבחן במסגרת הערכה ובדיקה פסיכיאטרית.

29/06/2017 | 19:02 | מאת: מאיר

שלום בן 30 בריא בדר"כ מלפני שנתיים מקבל אסטו 20 מג בשל התקפי פאניקה . לפני חודש קיבלתי ציפרלקס במקום אסטו (לטענת הרוקח זה אותו חומר פעיל) מאז שאני מקבל ציפרלקס נפגע קשות חשק המיני .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי , מעבר בין התכשירים לא אמור להיות מלווה בתופעות לוואי חדשות או שינויים במצב הנפשי מאחר ושני התרופות מכילות את אותו החומר הפעיל. עם זאת, לאור התופעה שאתה מתאר, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות לחזור לתכשיר הקודם וכן לשקול יעוץ מקצועי בנוגע לתפקוד המיני מאחר והירידה בחשק יכולה להיות קשורה גם לגורמים אחרים, הלא קשורים לטיפול התרופתי.

21/06/2017 | 10:35 | מאת: תומר

היי אצלי ניסו תרופה אחת בשם ציפרלקס לטיפול בדיכאון ופוסט טראומה במינון 20 מ"ג ממשפחת הssri ומיד לאחר מכן עברתי לפבוקסיל 50 מ"ג... אני יודע שהמינון של הפבוקסיל לא מספיק אבל ביקשתי מיד לאחר הפבוקסיל לעבור לאפקסור ככה שלא מיציתי את התרופה וגם לא את משפחת ssri תוך כדי הטיפול הצעתי לרופאה לחזור לפבוקסיל 200 מ"ג בשילוב אנפרניל 112.5 מ"ג עם אריפליי 5 מ"ג ואחרי שלושה חודשים בטיפול הנ"ל ובמינון הזה הבנתי שזה לא זה, השאלה אם זה נחשב שמיציתי את הפבוקסיל ואת משפחת SSRI? או שיש לחזור שוב למשפחת הזאת ולתרופות אחרות כגון: פריזמה (פרוזאק)/רסיטל/סרוקסט... לגבי אנפרניל אני יודע שמיציתי את התרופה אחרי שבהתחלה לפני השילוב עם פבוקסיל היא ניתנה לי במינון 225 מ"ג במשך קרוב לארבעה חודשים, השאלה אם יש טעם לנסות ממשפחת הטריצקאליים tca גם אלטרול/אלטרולט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, בכל ניסיון של נוגד דיכאון הספציפי מומלץ ליטול את התרופה לפחות 4-6 שבועות ובמקרה של תגובה חלקית להגיע למינון המקסימלי לפרק זמן נוסף של כחודשיים. רק במקרה ובמשך תקופה זו לא מגיעים לשיפור משמעותי, מומלץ לעבור לתכשיר אחר. הבחירה בתכשיר הספציפי יש לעשות בהתאם לתוצאות הערכה הפסיכיאטרית במסגרתה מבררים את התסמינים הספציפיים , התגובה לטיפולים שקיבלת בעבר ובהתאם לכך מקבלים החלטה.

20/06/2017 | 19:47 | מאת: שרוליק

היי שוקל ביני לבין עצמי מכות חשמל או בשמם הידוע נזעי חשמל, השאלה היא האם זה פוגע בזיכרון לטווח הארוך כי יצא לי לשמוע על מקרים שכן, הלא כך הדבר? הלוואי ותתני לי קצת פירוט

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול בנזעי חשמל עלול לפגוע בזכרון לטווח הקצר, כאשר לרוב מדובר בפגיעה זמנית שמוגבלת למספר שעות עד ימים. הטיפול אינו פוגע בזכרון לטווח הרחוק אצל מרבית המטופלים הבריאים ללא מחלות רקע. כדי להעריך את הסיכון לתופעות לוואי, כולל בעיות בזיכרון, יש לעבור הערכה רפואית ופסיכיאטרית מקיפה.

19/06/2017 | 19:02 | מאת: אדווה.

אנלא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני מתמודדת עם כמה בעיות בריאותיות שמקשות עלי (אפילפסיה סכרת מיסופוניה אוסידי סיפי(צליעה) וחרדות...)המשבר שלי התחיל לפני יותר משנה. כשקרה לי התקף אפילפסיה ראשון. בעקבותו הפסקתי לצאת מהבית ופיתחתי חרדות מהיציאה החוצה. המצב רוח שלי היה על הפנים.גם עכשיו הוא לא משהו . אני לא לוקחת תרופות (עדיין)וממש קשה לי לחיות כשאף אחד לא מבין אותי במשפחה . ובכלל. לפעמים אני חושבת שאולי הכל בסדר. ושהכל יכול להשתפר. ולפעמים אני ממש רוצה לקפוץ מאיזה גג . אני מרגישה שאני רואה את העולם דרך נקודות.מבט של שתי אנשים שונים וזה מחרפן. אני כל הזמן עושה שאלונים לאבחון דיכאון באינטרנט . בכל שאלון שעשיתי יצא דיכאון חמור. אנלא יודעת אם להאמין לזה או לא . יכול להיות שזה בגלל המשבר? או שבאמת יש לי דיכאון קליני? כרגע מטופלת בשיחות.שלא עוזרות בכלל דרך אגב. המשבר הזה נמשך יותר מידי זמן וממש נמאס לי. יש לי דיכאון או שזה סתם עצב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מהכתוב עולה שאת מתמודדת עם מספר בעיות רפואיות משמעותיות ובאופן טבעי ההתמודדות תובעת ממך הרבה כוחות נפשיים. במצבים מסוג זה, האדם המתמודד עשוי לפתח גם תגובות רגשיות עם מרכיבים דיכאוניים ובמקרים מסויימים אף דיכאון. כדי לאבחן האם אכן מדובר בדיכאון , יש צורך לעבור הערכה ע״י פסיכיאטר ולא ניתן לעשות זאת רק על סמך התיאור וללא בדיקה. יש חשיבות רבה לתהליך האבחון ובדיקה מאחר והם יכולים לאפשר להתאים לך את הטיפול הנכון אשר ישפר את מצבך הנפשי, את איכות חייך ומצבך הבריאותי. הטיפול הפסיכולוגי יכול להיות משמעותי וחשוב, אך במקרים רבים אינו מספיק כדי להשיג את התוצאות המירביות.

21/06/2017 | 16:35 | מאת: אדווה

תודה

יש טעם לעבור מאנפרניל לאלטרולט אם מיציתי את האנפרניל במשך ארבעה חודשים עד עכשיו ולא הועיל לי לטיפול בדיכאון?

לקריאה נוספת והעמקה

אנא ראה את תשובתי לשאלתך הקודמת

בוקר טוב יש טעם לעבור מאנפרניל לאלטרולט/אלטרול אם מיציתי את האנפרניל במשך ארבעה חודשים עד עכשיו ולא הועיל לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשתי תרופות נוגדות דיכאון שונות ולכן גם התגובה אליהן עשויה להיות שונה. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול כדי לודא שאכן התרופה עשויה להתאים לך .

18/06/2017 | 19:10 | מאת: קשה לי מדי

שלום לך! אצלי השתמשו בציפרלקס וכן גם פלובוקסמין עד שעברו לsnri לאפקסור ואחרי לטריצקאליות אלטרול לחזור שוב להתחלה לפני שמסיקים עמידות נוראית לתרופות: חשבתי לנסות לוסטרל,/פריזמה/,סרוקסט,/ציפרמיל/ פרוזאק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לרוב , הסיכוי להגיב לתרופה נוגדת דיכאון שלא הגבת אליה בעבר הוא מאוד נמוך, זאת כמובן בהנחה שנטלת אותה במשך זמן סביר ובמינון הטיפולי.

לקחתי ציפרלקס למשך 10שנים. המסקתי ליטול את התרופה ואני נעזר בקלונקס כדי להתגבר על השינה הטרופה ועל העצבנות. האם יש סיכוי להגמר מהתרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציפרלקס אינה תרופה ממכרת ולכן לא מדובר בתהליך גמילה אלא הפסקה. חשוב לציין כי ההחלטה על הפסקת הטיפול בדומה לתחילתו, אמורה להתקבל בשיתוף עם הפסיכיאטר ולאחר שקילת כל הבעד והנגד ההחלטה. למשל אצל המטופלים שסבלו לאורך שנים מדיכאון כרוני, הפסקת הטיפול מעלה סיכוי לחזרתם של התסמינים של דיכאון ולכן בדרך כלל לא מומלצת. גם כשמחליטים להפסיק טיפול, מומלץ לעשות זאת באופן הדרגתי ותוך כדי מעקב של פסיכיאטר כדי במידה ותהיה החמרה במצב, לחזור לטיפול באופן נכון ולמנוע התדרדרות נוספת.

14/06/2017 | 12:21 | מאת: אילן

שלום שמי אילן ואני מדוכא רוב היום. לדיכאון מלווה גם בעיות בריכוז ובזיכרון, גמגום (קל-בינוני) שחולף כשחוזר לי הביטחון העצמי ועייפות ודפיקות לב, חוסר מוטיבציה, לא מסוגל לעשות פעילות גופנית. חשק מיני תקין אבל לפעמים אני לא מצליח להגיע למצבים עם בחורות כי הביטחון שלי יורד קצת, אבל כשהוא עולה אני ממש בסדר ויכול להיות בקשר תקין עם פעילות מינית. בדיקות דם (ויטמינים, מלחים, הליקובקטר, לב) מראות שהכל תקין לגמרי. הדיכאון הוא בינוני - אני מתפקד ועובד כל יום אבל גם לומד וצריך יותר אנרגיה ופוקס. שאלתי היא: אם אתחיל טיפול ברמוטיב אני אראה שיפור? האם יכול להיות שזה ירפא לי גם את העייפות? והאם בכלל התרופה מומלצת? תודה ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בתכשיר נוגד דיכאון אשר מומלץ לטיפול בדיכאון קל עד בינוני. זוהי הרבה פעמים תרופת בחירה של אנשים שמבקשים ״טיפול טבעי״, אך עם זאת יש לציין כי מבחינה רפואית, אין לתרופה זו יתרונות ברורים הן מבחינת היעילות והן מבחינת תופעות לוואי. במקרה שלך, הייתי קודם כל ממליצה לעבור תהליך אבחון כדי לברר באיזה בעיה מדובר , למשל האם אכן זהו דיכאון או לסירוגין מדובר גם במרכיב של חרדה ו/או בעיות נוספות אחרות. הצלחת הטיפול תלויה באופן משמעותי בהתאמת התרופה לבעיה הספציפית ולכן לפני שבוחרים בתרופה חשוב להבין יותר טוב את הבעיה , לבחון דרכי טיפול אפשריות ולבחור מתוכן באופן מבוסס ושקול.

12/06/2017 | 05:55 | מאת: אבי

שלום, התחלתי לקחת אסטו חמי כדור לפני כחצי שנה, אחר ונהיו לי בעיות שינה הייתי נרדם לפעמים מאוחר ומתעורר מאוחר, בגלל זה לקחתי את התרופה לא בזמן סדיר. לאחרונה היו כמה פעמים שלא לכחתי את התרופה לכמה ימים, עכשיו כשבוע אני מתחיל לראות חלומות לא נורמליים איך שאני מתחיל להירדם, ואז אני מתעורר וככה לא יכול לישון. אנה מכם בבקשה!!! תסבירו לי מה כדי לעשות והאם ומתי הסימפטום עלול לעבור?? אני שוקל להפסיק את התרופה כי יש לי ממנה פחד והיא משנה לי את האישיות מה שמפריע לי גם.

12/06/2017 | 06:03 | מאת: אבי

תיקון - חצי כדור של אסטו10

שלום רב, קודם כל אציין שמדובר במינון נמוך אשר בדרך כלל אינו יעיל לטיפול בדיכאון. תופעות לוואי לרוב חולפות תוך שבוע שבועיים הראשונים מתחילת הטיפול וסביר להניח כי התופעות שאתה מתאר אינן קשורות לתרופה אלא מהוות חלק מתסמינים הנפשיים שאיתם אתה מתמודד. לצורך התאמת הטיפול, חשוב לעבור הערכה פסיכיאטרית מקיפה, לאבחן את הבעיה ולהתאים לה טיפול בהתאם להתרשמות הרופא.

09/06/2017 | 12:16 | מאת: יונה

העלתי מינון ל30מג ,התחילו כאבי ראש ,מתי הם אמורים לחלוף ואם בכלל? אם איזה תרופה אני יכול לטפל בכאבי הראש מבלי שיעילות התרופה לא תפגע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבי ראש הם תופעת לוואי נפוצה של תכשירים נוגדי דיכאון, הם בדרך כלל חולפים תוך שבוע וניתן להתמודד איתם באמצעות משככי כאבים הסטנדרטיים כגון אקמול ואופטלגין. במידה ומדובר בכאב ראש חזק וחריג, יש לפנות להתייעצות עם רופא משפחה כדי לודא שלא מדובר בגורם אחר לכאבים.

08/06/2017 | 17:20 | מאת: חגי

יש טעם לעלות ל30?אם כן כמה זמן לתת ל30מג לפני שאני מחליף תרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרים בהם תוך 4-6 שבועות אין שיפור כלשהו, לא מומלץ לעלות מינון אלא להחליף תכשיר. לעומת זאת, במקרים בהם מדובר שיפור כלשהו, אפילו מינימאל, יש טעם לעלות את המינון .

08/06/2017 | 13:48 | מאת: תומר

היי האם המינון שאני מקבל נכון ומספיק לדעתך לטיפול בדיכאון: האם השילוב נכון אפשרי ומוצלח? ברינטיליקס 10 מ"ג אנאפרניל(מרוניל) 112.5 מ"ג אריפליי 5 מ"ג האם אפשרי להעלות מינון של אחת התרופות ואם כן לכמה ואיזו תרופה? אני רוצה להעלות לכמה שיותר מינון כי אני מתמודד עם דיכאון עמיד, אז לפני שמנסים נזעי חשמלECT אני רוצה לנסות ניסיונות אחרונים עם תרופות...

לקריאה נוספת והעמקה

נא לקרוא את תשובותיי לשאלותיך הקודמות.

07/06/2017 | 22:37 | מאת: חגי

פעם לקחתי פריזמה 20מג בבוקר ואלטרולט 20מג לפני שינה ועבד עליי פלאים עקב דיכאון וחרדה, ואז הפסקתי את הטיפול , כרגע אני על רסיטל 20מג כבר 6 שבועות ואין השפעה , אני הבנתי שפריזמה מעלה את האלטרולט בדם בהרבה , ואומרים גם להיפך שאלטרולט מעלה את הפריזמה בדם לרמות גבוהות , מכיווון שזה ככה אז מה השפיע עליי יותר הפריזמה או האלטרולט? אני בדילמה מה לקחת מביניהם ,מה הפתרון בשבילי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נא לקרוא את תשובותיי לשאלותיך הקודמות.

07/06/2017 | 22:36 | מאת: תומר

היי לדעתך שילוב של אנפרניל 112.5 מ"ג(כדור וחצי) יחד עם אריפליי 5 מ"ג וברינטיליקס 10 מ"ג עלולים להספיק או שצריך להעלות אותם ואם כן לאיזה מינון, מדובר בטיפול בדיכאון?

לקריאה נוספת והעמקה

נא לראות את תשובתי לשאלותך הראשונה.

07/06/2017 | 20:27 | מאת: אמיר

אם למשל מינונים של ציפרלקס הם 10-20 ,אני לוקח 10מג ולא מעלה מינון לפי המלצות של רופאים ,זה יעבוד עליי פשוט יקח יותר זמן בגלל שזה מינון נמוך או שבכלל לא יעבוד עליי? מתוך היגיון שמינון נמוך לוקח לו יותר זמן לעבוד מאשר מינון גבוה שיעבוד יותר מהר או שאין קשר ולמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי , למינון הנמוך יותר לוקח כ-4-6 שבועות להשפיע, במידה ותוך תקופה זו לא משיגים את השיפור הרצוי, מומלץ לעלות את המינון. בדרך כלל לא צפוי שיפור נוסף עם אותו המינון.

אם פעם פריזמה 20מג ביחד עם אלטרולט 20מג עזר לי ממש , השאלה שלי בעיה אצלי הסרוטונין או נוראדרנלין ? שניהם ביחד עובדים יותר על סרוטונין או נוראדרנלין ? איזה תרופה חדשה מומלץ לקחת בשביל שיעזור לי שוב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהמשך לתשובותיי שניתנו לשאלותיך הקודמות: השילוב אינו מומלץ, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בנוגע להמשך הטיפול אשר אמור להתבסס על התסמינים הפעילים בתקופה הנוכחית ותגובתך לתרופות שונות בעבר.

06/06/2017 | 14:50 | מאת: תומר

היי לדעתך שילוב של אנפרניל 112.5 מ"ג(כדור וחצי) יחד עם אריפליי 5 מ"ג וברינטיליקס 10 מ"ג עלולים להספיק או שצריך להעלות אותם ואם כן לאיזה מינון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לנבא תגובה לטיפול הספציפי רק על סמך ההרכב התרופתי. מבחינה תיאורטית יש אפשרות לעלות מינונים של התרופות, עם זאת חשוב לציין כי שילוב במספר תרופות עלול לעלות סיכוי לתופעות לוואי ולכן כל השינויים אמורים להבתצע תוך מעקב קפדני של פסיכיאטר המטפל.

פרוזק מעלה את ריכוז האלטרולט בדם או להיפך? 20מג פרוזק בבוקר ביחד עם 20מג אלטרולט לפני שינה

לקריאה נוספת והעמקה

אנא ראה את תשובה שלי לשאלתך הקודמת.

05/06/2017 | 23:13 | מאת: חגי

פרוזק 20מג בבוקר אלטרולט 20מג לפני שינה , אלטרולט מחזק את ההשפעה של הפרוזק ?או ההיפך? פרוזק מעלה את האלטרולט בדם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשתי תרופות נוגדות דיכאון אשר השימוש בשילוב שלהן אינו מומלץ מאחר ומגביר סיכוי לתופעות לוואי מסוכנות, חלק מזה כתוצאה מכך שפרוזאק מגביר את הרמה של אלטרול בדם.

05/06/2017 | 12:05 | מאת: השמן

שלום וברכה אני בן 29 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות אביליפיי 5 מ"ג (אנטי פסיכוטי) לוסטרל 100 מ"ג (נוגד דיכאון SSRI) למיקטל 250 מ"ג (מייצב מצב רוח, זו תרופה גם נגד אפילפסיה) אני עושה ספורט (ריצה 4 פעמים בשבוע) ודיאטה אך לא מצליח לרדת במשקל.. שוקל 103 קילו וגובה 1.78 בנוסף לכך אני מרגיש עייפות מסוימת וחוסר אנרגיה במהלך היום ויש לי נשירת שיער מתמדת.. אשמח לדעת אילו בדיקות דם צריך לעשות בנוגע לכך.. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי לפנות לבירור רפואי כללי לרופא משפחה אשר יקבע את הצורך בבירור ויפנה אותך לבדיקות על פי התרשמותו מהתסמינים שאתה מציג וממצאים בבדיקה.

05/06/2017 | 10:18 | מאת: אורן

שלום וברכה אני גבר בן 29 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות והן: אביליפיי 5 מ"ג (תרופה אנטי פסיכוטית) לוסטרל 100 מ"ג (תרופה נוגדת דיכאון SSRI) למיקטל 250 מ"ג (מייצבת מצב רוח) שאלה קצת מוזרה - רציתי לשאול האם התרופות הנ"ל יכולות לעשות בעיות בפוריות והאם הן נמצאות בזרע ויכולות לגרום למום או בעיות כל שהן בילד שיוולד? תודה מראש, שבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למיטב ידיעתי לתרופות הנ"ל אין השפעה על פוריות הגבר.

היי, מה אפשר לשלב עם ברינטיליקס כשילוב אפשרי ומוצלח? אני אישית משלב אנאפרניל(מרוניל), מה עוד אפשר לשלב והאם השילוב שאני לוקח בסדר ובאיזה מינונים? 10 מ"ג ברינטיליקס, 5 מ"ג אריפליי, 112.5 מרוניל(כדור וחצי)? האם כדאי להעלות מינון המרוניל והברינטיליקס או אחד מהם? אותו דבר לגבי סימבלתה, מהם התרופות שאפשר לשלב עם סימבלתה בבקשה ובאיזה מינונים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברינטליקס הינה תרופה חדשה ובשלב הנוכחי אין מחקרים שבדקו את יעילותה בשילובים שונים. באופן כללי, במקרים רבים השילובים בנוגדי דיכאון לא מומלצים מאחר וזה עלול לעלות סיכוי לתופעות לוואי ולא בהכרח לשפר יעילות.