פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3535 הודעות
2872 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

ואני נעזרת בה המון אבל זה לא מספיק

כאמור, כדאי לבחון מחדש את המצב הרפואי והנפשי ולשקול שינויים בטיפול בהתאם.

08/10/2017 | 21:22 | מאת: מרים

שאלה קצת ארוכה: אני בת 60. לפני 30 שנה בעקבות התקפי חרדה קשים התחלתי לקבל תרופות. נסיונות של כל מיני ולבסוף אחרי כמה שנים וונלה 225 מ"ג וקלונקס 3 מ"ג ליום והחרדות כמעט נעלמו. הצטרף לזה דכאון. הייתי בטיפול של רופאים בכירים. עם דכאון שלא מנע ממני להמשיך כמעט כרגיל את חיי - כולל עבודה, ילדים נכדים ועוד. בשנה וחצי האחרונות בעקבות עליות וירידות במצב הרוח אני לוקחת גם למיקטל. עליתי עד 150 מ"ג ליום. יש לי אי שקט חזק בגוף ורעידה מסויימת בידיים. הרופא לא ממש יודע מה לעשות, מציע אולי להעלות מינון. אני מפחדת. מרגישה שכולי מלאה כימיה ורוצה אולי להוריד חלק מהתרופות. הרופא, בכיר מאד, בודק מינונים ולא ממש רואה אותי ברגשותי הקשים. האם יש מה לעשות? האם האי שקט יכול להיות מהלמיקטל? אשמח לעצה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא סביר כי מדובר בתופעות לוואי של למיקטל אשר לא גורם לאי שקט וגם לא מגביר חרדה. כדאי לברר מחדש את התופעות המתוארות, לבחון גם אפשרות של בעיה גופנית שגם היא יכולה לבוא לידי ביטוי בתופעות אלו. במידה ומדובר במצב נפשי, כדאי לבחון מחדש את הטיפול שאת מקבלת ולשקול שינויים.

07/10/2017 | 12:45 | מאת: יורה

אהלן אני סובל מהפרעת פאניקה ,אני כל הזמן לחוץ ומרגיש לא בנוח בתוכי (אין לי מחשבות ודאגות , רק התקפים מעצבנים והזעה ותחושת דריכות כל הזמן ), בעיקר מחוץ לבית הזעה מרובה בבית שחי ובקושי מתפקד בעבודה , בנוסף לזה אני כל הזמן עייף ואין כח לכלום , עייפות קשורה להפרעת פאניקה? הפרעת פאניקה גורמת לעייפות?איך ?ההתקפים גומרים את הגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קיים קשר בין תופעות גופניות לנפשיות, ומצבים נפשים רביים עלולים להשפיע על מחלות גופניות (להחמיר מחלות הקיימות, לגרום להתפרצות מחודשת וכד') וגם הפרעות נפשיות עלולות לגרום למחושים גופניים , להגביר עייפות, לגרום לירידה ברמת האנרגיה. הנפש והגוף קשורים במנונגנונים פיזיולוגיים וזה מסביר את ההשפעה ההדדית.

27/09/2017 | 11:36 | מאת: יגאל

מהם אחוזי ההצלחה ? הטיפול הבסיסי במשך חודש, האם יש צורך להמשיך בטיפול לאורך זמן ? האם יש מרכזי טיפול באזור הדרום, באר שבע, קרית גת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יעילות הטיפול, על פי המחקרים הקיימים (אם כי יש תוצאות שונות במחקרים השונים) ככל הנראה היא סביב 30-50% והיא דומה לזו של התכשירים נוגדי דיכאון. לרוב , יש ההמלצה לטיפול לאורך זמן (טיפול אחזקתי) כדי לשמר את התוצאות. הטיפול מתבצע הן על בסיס מרפאות פרטיות והן על בסיס מרפאות ציבוריות (בחלק מהן). כדי לברר מקום הספציפי, כדאי לפנות למראה ציבורית גדולה לבריאות הנפש באיזור המגורים ולבקש המלצות.

23/09/2017 | 22:54 | מאת: מנשה

האם חליטת זעפרן מקלה על דיכאון ? איך להכין וכמה סיבים לכוס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על אף שלזעפרן מייחסים השפעות שונות כולל ההשפעה נוגדת דיכאון, לא מדובר בתרופה שיש לגביה מידע מקיף הן אודות ההשפעה שלה (האם בכלל יעילה, באילו מינונים, מה מידת היעילות שלה) והן לגבי הבטיחות שלה (תופעות לוואי אפשריות, השפעה ארוכת טווח עוד).

22/09/2017 | 15:42 | מאת: ניר

לקחתי כמעט כל ssri שקיים במשך חודשיים ,בחי השפעה מי יודע מה ,אבל צמיד שהפסקתי טיפול פתאום הייתי מרגיש השפעה לשבוע-שבועים ,ואז המצב חוזר לעצמו החרדות ודיכאון ,למה זה קורה? קרה לי עם פקסט ופריזמה

22/09/2017 | 15:47 | מאת: ניר

בלי* תמיד* הכוונה שהפסקתי לקחת את התרופה פתאום היה שיפור לזמן מסויים קיבלתי בוסט כזה ואז שהתרופה יצאה מהגוף המצב חזר לקדמותו

שלום רב, תכשירים מקבוצת SSRI משפיעים לאט, בדרך כלל רק לאחר 4-6 שבועות ניתן להתרשם מהתוצאות. מאחר והפסקת את הטיפול אחרי חודשיים, יש סיכוי שדווקא אז ההשפעה התחילה להתפתח והרגשתה את השיפור שחלף מהר מאחר וכבר לא הייתה נוטל את התרופה. כמובן שיתכנו גם סיבות נוספות וכדי להגיע למסקנות יותר מבוססות ולעזור לך יש צורך בהערכה מקיפה של מצבך ותגובות לטיפולים השונים.

14/09/2017 | 13:48 | מאת: רוני

שלום ד"ר ספקטור, התחלתי לקחת לפני שבוע ברינטליקס במינון 5 מ״ג. מאז אני מרגיש סוג של אי שקט/עצבנות/חוסר ריכוז/מתח פנימיים. מרגיש לא רגוע. האם התופעה הזו עוברת עם הזמן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל חשוב לציין כי מדובר בתופעה לא טיפוסית, ולכן כדאי לבדוק האם יש סיבה נוספת לתופעות, אשר למשל יכולות להיות חלק מחרדה. באופן כללי, מרבית תופעות הלוואי של נוגדי דיכאון חולפות תוך שבוע - שבועיים מתחילת הטיפול ועם ההסתגלות לתרופה החדשה. במידה והתופעות לא יעברו בקרוב, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

11/09/2017 | 18:12 | מאת: שירי

האם את הסרנדה לוקחים בבוקר או בערב? לקחתי מזמן, הפסקתי ועכשיו חזרתי לבד לקחת.. איני זוכרת את הנחיית הרופא לשעה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניתן לקחת את התרופה גם בבוקר (זאת ההמלצה הנפוצה יותר) וגם בערב. חשוב להקפיד לקחת אותה אחרי אוכל.

03/09/2017 | 07:11 | מאת: יורי

לקחתי פריזמה 20 עם אלטרולט 20 ירדתי ל10 פריזמה ו10 אלטרולט לפני יומיים יש לי כאבי ראש כבר יומיים , מתי זה אמור לחלוף ? ומתי אני יכול להפסיק לגמרי את התרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבי ראש עלולים להיות תופעת לוואי של תכשירים נוגדי דיכאון כגון פריזמה ואינם נפוצים עם הטיפול באלטרולט. התופעה עלולה להופיע עם תחילת הטיפול בנוגדי דיכאון וחולפת בדרך כלל תוך שבוע הראשון מתחילת הטיפול ולא דורשת התייחסות רפואיות מיוחדת, כאשר ניתן להיעזר במשככי כאבים הרגילים. מהודעתך לא ברור האם הכאבים כלל קשורים לנוגדי דיכאון או קיימת סיבה נוספת. מומלץ לפנות לבדיקה ויעוץ אצל רופא המשפחה כדי לברר את התופעה.

השאלה בכותרת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חוץ מssri ומהמשפחה של הקסנקס תודה

שלום רב, אמנם התרופות מקבוצות SSRI הן הקו הראשון לטיפול בהפרעת פאניקה בשל יעילותם ומיעוט תופעות לוואי. במקרים בהם הטיפול לא מביא לשיפור הרצוי, מומלץ להיעזר בכדורי הרגעה (בנזודיאזפינים) וכן לבצע ניסיון טיפול בתכשירים מקבוצת SNRI כגון אפקסור. כמו כן יש חשיבות רבה לטיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית אשר יכול להביא להקלה משמעותית בתסמינים ולשפר איכות חיים.

31/08/2017 | 22:03 | מאת: שי

שלום ד"ר אירנה מזה חודשיים אני סובל מדיכאון וחרדה וממתין מזה להתחלת השפעת ssri. במהלך החודש האחרון אני נוטל בין פעמיים לשלוש בשבוע חצי כדור לוריבן אשר מועיל לי מאוד. האם כמות זו והתדירות עלוללה לגרום להתמכרות לכדור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שימוש בתכדורי הרגעה לאורך זמן עלול להביא לסבילות להשפעותיהם ובמקרים מסויימים אף להתמכרות. בדרך כלל כשמדובר בשימוש זמני , בתקופות של הסתגלות לנוגדי דיכאון והמתנה להשפעותיהן, הסיכוי להתמכרות הוא נמוך. עם הזמן, השאיפה היא להפסיק נטילת לוריוון ולהישאר עם הטיפול בנוגד דיכאון בלבד.

30/08/2017 | 17:38 | מאת: נדב

אני כל הזמן עייף רק רוצה לישון ,לא מצליח להתעורר , אין מצב רוח , פרצוף חמוץ , מקבל התקפי חרדה לפני יציאה מהבית , מרגיש אי נוחות לאכול ליד אנשים זרים , ניסיתי את כל הssri כולם פוגעים לי בחשק המיני ומעכבים מאד את השפיכה , רק פרוזק פוגע הכי קצת בתפקוד המיני אני לוקח אותו כבר חודשיים וחצי 20מג , אני מרגיש שהוא הפסיק להשפיע ,עליתי ל30מג והמינון הזה פגע יותר בתפקוד המיני . אני לא יודע כבר מה לעשות ,אני נמצא במערכת יחסים חשוב לי לתפקד מינית בלי פדיחות ,אני נוטל סיאליס 5מג כל יום . מינון מעל ל20מג של פריזמה פוגע בי ,עם ה20 אני יכול להסתדר , איזה תרופה אפשרי להוסיף ל20מג פריזמה בכדי שהסימפטומים של דיכאון עייפות והפרעת פאניקה יעברו ? מיואש , חוץ מפריזמה ו אנאפרניל אין תרופות שמטפלות הפרעת פאניקה :(

לקריאה נוספת והעמקה
30/08/2017 | 17:43 | מאת: נדב

לוסטרל,ציפרלקס,רסיטל,פאקסט ,ויאפקס כולם גורמים לי לבעיות שפיכה רצינית . רק פריזמה 20 לא פוגע , אבל אם אני מעלה מינון זה כבר יותר פוגע , אילו אפשרויות יש לי להפרעת פאניקה ?להוספה ביחד עם פריזמה אנאפרניל ?פרופרונול?וולבוטרין? או לעזוב את התרופות ולנסות cbt ?הוא באמת עוזר?

שלום רב, בהמשך לתשובותיי לשאלתך הקודמות: כדאי להמתין ולחכות עד שתסתגל למינון החדש. מאחר ואתה סובל ממספר בעיות (חרדה, תסמינים של דיכאון, בעיות בתפקוד המיני ועוד) התאמת הטיפול הספציפי במקרה שלך דורשת בירור מעמיק ומקיף ולא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום. במידה ולא יחול שיפור וירידה בעצמת תופעות הלוואי, כדאי לחזור לפסיכיאטר המטפל ולחשוב על שינויים בטיפול תוך בירור מקיף של התרופות שקיבלת בעבר, תגובות שלך לטיפולים השונים ומאפיינים הספציפיים של המצב ממנו אתה סובל.

28/08/2017 | 14:55 | מאת: שירי

בת 44. חזרתי לקחת גלולות יסמין השבוע, ואני חשה ירידה גדולה במצברוח, עלייה בדכאון, עצבנות, כעס על כל העולם ועוד. האם הן הסיבה? מה אפשר לקחת בנוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגלולה עלולה לגרום לשינויים במצב רוח אם כי התופעה בדרך כלל קלה יחסית. יתכן והשינויים שתיארת אכן קשורים לנטילת הגלולה אך יתכן וישנן גם סיבות נוספות, למשל דיכאון שהיה קיים גם קודם ונטילת הגלולה החמירה אותו. כדאי להתייעץ עם רופא הנשים בנוגע לכך וכן במידה ולא יחול שיפור בתסמינים שתיארת, לבדוק אפשרות של החלפת הגלולה וגם לשקול יעוץ פסיכיאטרי.

רציתי לשאול עם מישהו חווה פה קושי ללמוד ולהתרכז מאז שלקח למיקטל? התחלתי לקחת ומאז זה ממש פגע לי ביכולת הקשב שלי, אני בקושי מסוגל לשבת. האם מישהו חווה משהו דומה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למיקטל לא פוגע בריכוז וקשב ויש לבדוק סיבות אחרות לתופעה זו.

25/08/2017 | 21:20 | מאת: היי

אני לוקח פריזמה 20מג בבוקר ואלטרולט 20מג בלילה לפני שינה ,כבר חודשיים וחצי עכב דיכאון והפרעת פאניקה , התרופות עזרו תקופה מסויימת ואז הפסיק להשפיע ,אני לוקח גם סיאליס 5מג בצהריים ,וזה עזר לי ממש עם הזקפה , עכשיו אני העלתי פריזמה ל30מג ואני מרגיש שבישר המיני ירד ו סיאליס כבר בקושי עובד . ניסיתי לפצל ולקחת פריזמה 20 בבוקר אלטרולט 20 ופריזמה 10 לפני שינה , עדיין אני מרגיש שהמינון של הפריזמה יותר חזק מהסיאליס ו סיאליס לא עובד כמו שעבד עם פריזמה 20מג , נמאס לי כבר מה אפשר לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2017 | 21:23 | מאת: היי

חשק המיני* גם העלאה מ20 ל30 מג של פריזמה , עושה לי תופעות לוואי של עייפות קשה ושינה מרובה , נמאס לי כבר מה אפשר לעשות ? זהו? אם אני רוצה לחיות בלי דיכאון וחרדות אני אמור לוותר על המין? הכרתי מישהי עכשיו ואני בתסביכים עם עצמי ,אם אני נשאר במינון 20פריזמה ו20אלטרולט אז זה לא כל כל עוזר והמין שלי בסדר ,ואם אני רוצה להרגיש יותר טוב אני אמור לעלות מינון של הפריזמה אבל המין שלי נעלם אני בתסביכים

25/08/2017 | 21:37 | מאת: היי

התקופה הקצרה שהטיפול עזר לי הרגשתי מאד כיף עם הגוף שלי אני לא רוצה לוותר כל ההרגשה הזאת ,אילו אפשרויות יש לי? אולי לעזוב את התרופות ולהתחיל cbt? או לעזו את האלטרולט ולקחת וולבוטרין במקום ?הבנתי שפריזמה עם וולבוטרין זה מסוכן או לעזוב את הפריזמה ולקחת רק אלטרולט במינון גבוה? אילו אפשרויות יש לי עוד ? תודה

כפי שציינתי בתשובתי לשאלה הקודמת, בעת העליה במינון יתכנו תופעות לוואי אשר צפויות לחלוף לאחר תקופת הסתגלות למינון החדש. הפגיעה בתפקוד המיני כתוצאה מתרופות נוגדות דיכאון היא שכיחה ומשתנה מאדם לאדם: אצל חלק מהאנשים יש שיפור עם זמן אך לא אצל כולם. במקרה ולא יחול שיפור תוך מספר שבועות - חודשיים, מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ולשקול החלפת התכשיר.

23/08/2017 | 17:00 | מאת: יורי

אני לוקח כבר חודשיים וחצי פריזמה 20 ואלטרולט 20 לפני שינה ... זה ער לי תקופה מסויימת ואז שוב לא עוזר , העלאתי את הפריזמה ל30מג ,כבר יומיים נוטל 30מג ,והחרדה והמתח עלו אצלי ,מתי זה אמור לחלוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדומה לתחילת הטיפול, גם העליה במינון עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי כגון עליה באי שקט והמתח. התופעות לרוב חולפות תוך שבוע. חשוב לציין כי אין לבצע שינויים בטיפול ללא התייעצות עם הרופא המטפל והפורום לא מהווה תחליף ליעוץ הפרטני.

21/08/2017 | 09:59 | מאת: אבי

הרופא אמר שלא מומלץ. למה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, לא מומלץ לשלב בין שתי תרופות נוגדות דיכאון מאותה הקבוצה, במקרה הזה SSRI מאחר וזה מעלה סיכוי לתופעת לוואי מסוכנות ולא בהכרח משפר את יעילות הטיפול.

20/08/2017 | 08:59 | מאת: מישהי

שלום רב אני נשואה עם 3 ילדים שנים של דכאון עמיד לתרופות מזה כמה שנים נגמלתי מתרופות ללא יעוץ פסיכולוגי וללא מעקב רפואי משתדלת להמשיך עם החיים עם עליות ומורדות אין ספק שהחיים השתנו בהרבה מובנים יש לי בעיה שמקשה עליי מאוד אני לא יכולה ללכת לקניון לסופר לא בא לי בתי מלון כי צריך להתלבש להתארגן להראות יפה במיוחד שנוסעים לחופשה עם חברים וזו נראת טוב וזו מטופחת וכולם שמחים ואני לא או שבבריכה נשים חטובות עם בגדיי ים חשופות כמעט עירומות ואני כבר שנים לא שמתי בגד ים כמובן שהבעל מסתכל ומתלחששים ביניהם הגברים וזה גומר אותי אני כמעט ולא הולכת לאירועים רק לממש קרובים אז מצד אחד טוב לי לא ללכת לשום מקום ומצד שני כשאני בחופשה מהעבודה אני נאכלת מבפנים בוכה שכולם יכולים ואני לא שכולם נוסעים טסים ואני לא אפילו בעלי לא לוקח חופש הוא אפילו לא מנסה לקחת חופשה אני מיואשת מה עושים ?????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשיים שאת מתארת יכולים לנבוע מסיבות שונות כאשר אפשרות אחת היא אכן הדיכאון. במידה וחוסר חשק , רגישות מופרזת לביקורת , הימנעות ותחושת הייאוש נובעים מדיכאון, כדאי לפנות ליעוץ של הפסיכיאטר המטפל או רופא משפחה ולשקול חזרה לטיפול התרופתי אשר עשוי לשפר את מצבך הנפש, לעלות את הבטחון העצמי, את המוטיבציה וחשק.

17/08/2017 | 23:00 | מאת: יורי

אני לוקח פריזמה 20 בבוקר ואלטרולט 20 בלילה ,דילגתי יום אחד על אלטרולט לא לקחתי יום אחד ,וההפרעת פאניקה ודיכאון חזרו רק בגלל שלילה אחד לא לקחתי (24 שעות) הגיוני שאלטרולט משפיע עליי יותר מהפריזמה ? כי הפריזמה מעלה את ריכוז של האלטרולט פי 3-4 בדם ,אני שוקל להפסיק לקחת את הפריזמה ולהעלות את האלטרולט ל30-50מג לפני שינה

לקריאה נוספת והעמקה
17/08/2017 | 23:32 | מאת: יורי

מאז שעשיתי שינויים בתרופות ,לא לקחתי יום אחד אלטרולט ,ולקחתי אלטרול במקום במשך יומיים ואז חזרתי שוב לאלטרולט ,הסימפטומים חזרו ואני יושן שוב הרבה שעות ,ובהמשך היום אני שוב מרגיש צורך לישון אז אני יושן שינת צהריים

שלום רב, לא סביר כי התופעות חזרו רק בגלל הפסקת התרופה ליום אחד, מאחר והשפעת התרופה אינה נקודתית אלא מצטברת. בדומה לשיפור שמופיעה רקע כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול, גם החמרה במצב הנפשי עם הפסקת התרופה עלולה לבוא כעבור מספר שבועות לאחר ההפסקה ולא באופן מיידי. סביר להניח כי התסמינים של חרדה ודיכאון הופיעו מסיבות אחרות כגון חרדה מכך שלא נטלת את התרופה בזמן או לסירוגין כצירוף מקרים ולא להסיק מכך את המסקנה שרק אלטרולט עוזר לך ולא פריזמה. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, לעקוב אחרי המצב ובמידת הצורך לשקול שינויים בטיפול.

15/08/2017 | 00:52 | מאת: ענת מיכאל

מחפשת רופא פרטית לי שייכת לקופות עזרה לשיחות ומרשמים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא ניתן לעזור לך במסגרת הפורום.

14/08/2017 | 18:20 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 32, נוטל מזה שנים ציפרלקס לטיפול בדיכאון והפרעת פאניקה (כעת על 15 מ"ג) וכחודש סורבון 15 מ"ג (בניסיון להפחית תופעות לוואי של פגיעה בתפקוד המיני). בבדיקות דם האחרונות התברר שאני סובל מטריגליצרידים גבוהים ו - HDL נמוך. 1. האם יכול להיות מהציפרלקס / הסורבון? 2. הומלץ לי לצרוך אומגה 3 ותכשיר טבעי נוסף המכיל אינוזיטול, ל-מתיונין וכולין. האם מותר לשלב עם הטיפול התרופתי? (אצטיל כולין הרי גם הוא מוליך עצבי - לא מפריע עם הציפרלקס והסורבון)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציפרלקס וסורבון לא משפיעים על השומנים בדם ואין מניעה משילוב הטיפול המומלץ עם התרופות האלו.

שלום רב, סובל מדיכאון/חרדה וסומטיזציה. לאחר טיפול במספר נוגדי דכאון שלא עשו מספיק ולא עבדו מספיק ושילובים שונים הפסיכיאטר שלי רוצה כעת שאתחיל טיפול במרוניל בשילוב אנטי פסיכוטי כלשהו למטרת אוגמנטציה, כנראה סוליאן( אמיסולפריד-הכדור הממשיך לטענתו של המודאל - סולפריד)וזאת לאחר תגובה חלקית טובה של סימבלטה ומודאל( סולפריד) שעזרו אך לא מספיק.. מקריאה באינטרנט עולה שקיימת התנגשות תרופתית רצינית וחמורה בין אנטי פסיכוטיים בכלל לבין טריציקליים בכלל וגם ספציפית בבדיקה וקריאה על מרוניל ואנטיפסיכוטים, הצלחתי למצוא מידע חלקי שהוא מתנגש ב ורה חמורה עם אנטי פסיכוטיים ובפרט גם -סוליאן, מדובר בהתנגשות על רקע קרדיאלי הפרעות קצב qt ותופעות אקסטרה פירמידליות וכו.. ולכן שאלתי: אני יודע שמשתמשים באנטיפסיכוטיים כאוגצנטציה טיפולית לנוגדי דכאון אך האם את מכירה שילוב אנטיפסיכוטים עם משפחת הטריצקליים, במקומות שונים רשום גם בעברית וגם באנגלית על התרופות האנטיפסיכטיות השונות שאין לשלב עם טריציקליים .. מה עלי לעשות? אני חושש מטיפול לא נכון שעלול להוביל לתופעות לוואי קטלניות האם יש שילוב כלשהו של טריצקליים-( מרוניל) או משו אחר לדעתך עם אנטיפסיכוטים שלא עלול להוביל לתופעות לוואי חמורות ומסוכנות? או שאנטי פסיכוטיים משלבים רק עם ssri/snri's? תודה רבה רבה רבה! סליחה על החפירות אניי בחששות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למעשה, מרבית התרופות הפסיכיאטריות (אם לא כולן) עלולות להגביר סיכוי להפרעות קצב, בעיקר אצל אנשים שקיימת אצלם הפרעה קודמת (מקטע QT ארוך). כדי להיות על הצד הבטוח, כדאי לבצע בדיקת ECG לפני תחילת הטיפול כדי לוודא שלא מדובר בהפרעה כזו וגם לבצע בדיקות מעקב במהלך הטיפול.

אם אני לוקח תרופה 8 שבועות והתחיל להשפיע לא מזמן ,ושכחתי לקחת יום אחד ,ולקחתי למחרת ,אז הדיכאון והחרדה שוב חוזרים ,ואצטרך לחכות שוב 8 שבועות ? זה מה שקרה לי

שלום רב, הפספוס של יום אחד לא אמור לבטל את השיפור שהשיג הטיפול. יש לחזור לנטילת התרופה באופן רגיל.

לא לקחתי אלטרולט 20 לילה אחד ,ולמחרת התחילו שוב תחושת חרדה וקצת עצב , הגיוני שהאלטרולט עושה את העבודה ולא הפריזמה 20 שאני לוקח בבוקר ?

12/08/2017 | 23:30 | מאת: שירה

שלום יכול להיות שבגלל אובדן שחוויתי (חברה טובה מאוד התאבדה לפני 4 חודשים) יתפתחו בעיות נוירולוגיות או פסיכיאטריות? ראיתי עכשיו דמות בעודי ערה ומעט ישנונית, ידעתי שזה לא הגיוני פתחתי חזק את העיניים והיא נעלמה... אני שומעת קולות שאין באמת... חברה שלי באה אליי לחלומות כמה פעמים וזה טוב לי אבל כשאני קמה משינה אני רועדת כולי... רוב הפעמים אני לא זוכרת את החלום רק זוכרת שהיא היתה שם... מרגישה שאין לי כח לכלום ולאף אחד.. לא עונה לטלפונים מחברים כי אין לי כח. מוזר לי שאני מודעת לכל זה... שבוע שעבר נסעתי ברכבת ועברה בי מחשבה שאני נופלת למסילות ונדרסת היתה לי סחרחורת כזו.. אני מרגישה שעין שמאל שלי הפסיקה לפעול ושאני משתמשת רק בימין, אני בוכה רק בעין ימין ובלילה רק עין ימין שלי אדומה ושורפת מעייפות... בעבודה אין לי כח להשאר יותר מ 7 שעות וזה גם בקושי כשבעבר הייתי 10-12 ביום בעבודה... משתדלת להתנהג רגיל כלפי חוץ וכותבת פה אולי יש עצה בשבילי... אנא ממך לא לכתוב לי לפנות לרופא/ה, לא יקרה.. בטוח יחשבו שהשתגעתי אני מפתחת דכאון? הגיוני להיות מודע לדכאון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרים מסויים אובדן של אדם קרוב עלול לעורר תסמינים של דיכאון ותגובות חריגות נוספות, כגון אלו שתיארת , במיוחד אם מדובר במוות פתאומי, לא צפוי או בנסיבות קשות. במקרים אלו, חשוב לקבל עזרה של איש מקצוע ולצורך כך לפנות לאבחון. הטיפול יכול לסייע להתמודד עם האובדן, להיפטר מהתסמינים ולעזור לחזור לתפקוד הרגיל.

12/08/2017 | 18:53 | מאת: יורי

אני לוקח פריזמה 20 בבוקר עם אלטרולט 20 לפני שינה, וסיאליס 5מג , כבר 8 שבועות וזה עוזר לי ,לפני יומיים עכב חוסר אחריות נגמר לי האלטרולט ולא שמתי לב אז לא לקחתי לילה אחד ,למחרת הלכתי לרופא וביקשתי מרשם ולקחתי אלטרול 25מג רציתי לנסות אותו ,בגלל לילה אחד שלא לקחתי אלטרולט הרגשתי את החרדה והדיכאון שוב חוזרים בקטנה , לקחתי אלטרול 25מג לפני שינה והרגשתי שהאלטרול לא עושה לי יובש בפה מה שאלטרולט כן עשה לי ,אומרים שזה אותה תרופה אבל אני מגיב שונה לשניהם , הרגשתי שהאלטרול פוגע יותר בתפקוד המיני והזקפה חלשה עם הסיאליס (עם האלטרולט הסיאליס עזר והיה חשק מיני),לקחתי את האלטרול יומיים ואז החלפתי שוב לאלטרולט ,לקחתי אתמול בלילה והתעוררתי היום עייף שוב ועייף במהלך היום רוצה רק לישון והתפקוד המיני לא חוזר לעצמו אין לי חשק לזה ,למה כל הבלאגן הזה נוצר ?רק בגלל שפיספסתי לילה אחד של לקיחת אלטרולט 20? למה האלטרול עושה לי תופעות שונות ? אני שוקל היום לא לקחת אלטרולט 20 לפני שינה ולקחת רק מחר אולי התופעות ישתנו והחשק המיני יחזור ? הבנתי שתופעות לוואי עם תרופות זה כמו רולטה כל פעם שמפסיקים ושוב לוקחים את התרופה אז התופעות לוואי משתנות

לקריאה נוספת והעמקה

נא לראות את תשובתי לשאלתך הראשונה.

12/08/2017 | 16:43 | מאת: גיל

לא לקחתי יום אחד אלטרולט 20 לפני השינה ... למחרת הלכתי קיבלתי מרשם לאטרול 25מג ולקחתי אותו יומיים במקום האלטרולט שהיית לוקח 8 שבועות , האלטרול עשה לי תופעות לוואי שונות מהאלטרולט ופגע יותר בתפקוד המיני , עכשיו החלפתי את האלטרול באלטרולט חזרה ואני לוקח אותו יומיים 20 לפני שינה ,אני מרגיש שהתפקוד המיני עדיין חלש לא כמו שהיה מקודם ,החלפה בתרופות ואי לקיחה של התרופה יום אחד יכולה להשפיע על תופעות לוואי חדשות?אני לוקח גם סיאליס ופתאום הסיאליס לא משפיע כמו שהשפיע מקודם עם האלטרולט אני מפחד ש אלטרולט עושה לי תועפות לוואי שונות בגלל שלא לקחתי יום אחד

לקריאה נוספת והעמקה

אנא ראה את תשובתי לשאלתך הקודמת.

11/08/2017 | 14:15 | מאת: גיל

היי אני לוקח בבוקר פריזמה 20 ,אחהצ סיאליס 5 יומי , לילה אלטרולט 20 .. כבר כמעט 8 שבועות , לפני כמה ימים נגמר לי אלטרולט ולא לקחתי בלילה (יום אחד) ,למחרת לקחתי מרשם לאלטרול ,לקחתי אלטרול יומיים והאלטרול החמיר את התפקוד המיני ועשה לי בחילות והדיכאון וחרדה חזרו קצת לפיי מה שהרגשתי ,זרקתי את האלטרול ולקחתי אתמול בלילה אלטרולט 20 (האלטרולט עושה לי יובש בלשון ,מה שהאלטרול לא עושה.. אני מגיב שונה לשניהם הייתכן? אמרו לי זה אותה תרופה בדיוק ) אני קמתי היום שוב בהרגשה קצת חרדתית ועייפות ועצב , מקווה שעוד כמה ימים האלטרול יצא מהגוף ו אלטרולט יחזור לתפקוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן מדובר בתרופות שמכילות את אותו החומר הפעיל וסבירות לכך שיש הבדל בתגובה לשני התכשירים היא נמוכה. יתכן ועצם החלפת התכשיר עוררה אצלך חרדה ואת התסמינים המתוארים.

09/08/2017 | 10:54 | מאת: אלכס

שלום ד"ר ספקטור, ביולי 2016 התחלתי לקחת ברינטליקס (ממינון של 5 מ״ג). עליתי בהדרגה ל-15 מ״ג. בעקבות העובדה שסבלתי מ-pruritus וחוסר תועלת מהתרופה, הורדתי בהדרגה את המינון עד שבאמצע אוגוסט הפסקתי לחלוטין. סה"כ לקחתי את התרופה חודש-חודש וחצי. כשלושה ימים מהכדור האחרון התחילו תופעות הגמילה הבאות: עצבנות, כעס, אי שקט, קושי לשבת בנינוחות, חוסר ריכוז, חוסר אנרגיה, brain zaps, שרירים קפוצים. מאז עברה כבר כמעט שנה אך אני עדיין סובל מ-"תופעות גמילה": אי שקט ועצבנות שמרגישים מלאכותיים ולא כמו שום חרדה שחוויתי, שרירים מכווצים בבטן+שכמות+צוואר, חוסר ריכוז. נראה לי שהגעתי לסוג של סטגנציה ואין הקלה בתסמינים ככל שהזמן עובר. האם נתקלת בזה בעבר? האם זה עובר? האם יש תרופה או טיפול אחר שיכולים להקל על התחושות האי-שקט? האם כדאי לחזור לתרופה? אני די נואש ומפחד שנגרם נזק בלתי הפיך. אני מאוד מתקשה לתפקד ביום-יום. אם יש לך רעיון איך לטפל בכך, אשמח לדעת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על אף שמדובר בתרופה חדשה שיש איתה יחסית מעט ניסיון קליני, לא סביר כי התופעות המתוארות קשורות להפסקת הטיפול בה. יותר סביר כי מדובר בתופעות חרדה ו/או דיכאון וחשוב מאוד לפנות להערכה פסיכיאטרית חוזרת כדי לשקול התחלת הטיפול החדש.

08/08/2017 | 20:22 | מאת: מישהו

שלום רב, אני מטופל בציפרלקס מזה יותר מעשור וסובל מירידה בזקפה ומקושי בהגעה לאורגזמה. והחלטתי עם הפסיכיאטר המטפל לנסות להוסיף סורבון ולבדוק את השפעתו על התפקוד המיני. במקביל עברתי סדרה של טיפולי דיקור סיני בניסיון לטפל בבעיות בתפקוד המיני - מה שבפועל גמר לי את החשק המיני שהיה עד אז גבוה ושמור. ביקשתי מרופא המשפחה לבדוק רמות טסטוסטרון כללי וחופשי, אך קראתי איפשהו שסורבון יכול להשפיע על תוצאות בדיקות מעבדה של הורמונים כמו פרולקטין. האם יש סיכוי להטיה גם של רמון הטסטוסטרון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא סביר כי נטילת סורבון תשפיע על או תגרום להטייה בתוצאות של רמת טסטוסטרון.

08/08/2017 | 20:04 | מאת: ציפרלקס

נטלתי ציפלקס במשך 5 חודשים.החשק המיני שלי וכן יכולת הגמירה פחתו.כמה זמן לאחר סיום נטילת התרופה יש לצפות שהתפקוד המיני יחזור לקדמותו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ומדובר אך ורק בתופעת לוואי, סבירות גבוהה שהשיפור בתפקוד המיני יתרחש תוך מספר ימים לאחר הפסקת נטילת התרופה.

08/08/2017 | 10:00 | מאת: גיל

אני מטופל אצל פסיכיאטר פרטי שעובד גם עם מכבי (ואני גם במכבי) אני מגיע אליו באופן פרטי , הוא מדווח למכבי על המרשמים שלי ?או שזה נשאר דיסקרטי?

שלום רב, כדאי לברר את הנושא מול הפסיכיאטר הספציפי.

06/08/2017 | 18:52 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לדעת לאיזה מהתרופות יש יותר נטייה להשמנה אריפליי או גאודון? מדובר על מינונים נמוכים עד בינוניים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשתי תרופות שלא מביאות לעליה במשקל באותה מידה.

06/08/2017 | 16:07 | מאת: יולי

שלום, אני יולי בת 22. אני נמצאת בברלין לתקופה ארוכה ואני לא יודעת איך ללכת פה לרופא לכן אשמח להתייעץ כאן. הלכתי לפני כחצי שנה לרופא בארץ בגלל דיכאון שהלך והחמיר. קיבלתי ציפרלקס 10 מ"ג. בכל התקופה הזאת מאז אני מרגישה שהדיכאון רק הולך ומחמיר. לא יודעת אם התרופה לא משפיעה כי היא לא מתאימה, כי המינון נמוך מידי או שהיא דווקא מחמירה את המצב... האם אוכל להעלות את המינון של הציפרלקס "על דעת עצמי" או שבכל זאת כדאי ללכת לרופא לבדיקה מקיפה יותר של המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב לציין כי התשובה במסגרת הפורום לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי ובכל מקרה מומלץ לפנות לבדיקה פרטנית. באופן כללי, במקרים בהם הטיפול בנוגד דיכאון לא מביא לשיפור כלשהו מומלץ להחליפו. לעומת זאת, כשיש שיפור חלקי, העליה במינון עשויה להביא לשיפור נוסף.

02/08/2017 | 21:55 | מאת: גיל

אני על פריזמה 20 כבר שש וחצי שבועות ,בשבוע וחצי באחרונים היו לי כמה ימים של שיפור ואז שוב הרגשה חרא וכך הלאה ,סוג של ירידות ועליות במצב הרוח ובאנרגיה ,למה זה קורה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים, השיפור במצב הנפשי בהשפעתם של נוגדי דיכאון / חרדה מתרחש לא באופן חלק אלא מלווה בעליות וירידות. במקרים אלו, ההמלצה היא בדרך כלל לעלות מינון של התכשיר שהביא לשיפור. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל כדי לשקול את האפשרות.

31/07/2017 | 21:37 | מאת: יורם

שלום וברכה לפני מס' שנים לקחתי ציפרלקס 20 מ"ג כחודש ואז הסתמן אצלי ציקלותימיה.. בפרוטוקול היה רשום has grandiose fantasies without insight, lacks boundaries אחר כך עברתי לפקסט 60 מ"ג, הייתי עם זה כחודש וחצי בערך ללא הטבה ואז החליפו לי לונלפקסין.. בהדרגה הורדתי את הפאקסט והעלתי את הונלה, אך לא היה הפסקה של שימוש בפאקסט לחלוטין לפני שהעלתי את הונלה, אלא זה היה חופף.. כנראה בזמן הזה נכנסתי לאפיזודה פסיכוטית.. הפסקתי את הנוגדי דיכאון ואיתו הפסיק המצב.. רציתי לדעת האם הונלה והפאקסט יחד זרקו אותי למצב הזה? ז"א אם מחליפים תרופה מ-SSRI ל-SNRI - צריך לעשות הפסקה באמצע או שאפשר לעשות זאת בחפיפה? יכול להיות שזה עשה לי סינדרום סרוטונין או מאניה? זה אותו דבר? האם ניתן לקחת במצב הזה מינונים גבוהים של SSRI למחשבות והתעסקויות טורדניות עם מייצב מצב רוח או שזה עדיין סיכון? אם כן עם איזה מייצב, האם אביליפיי טוב בתור מייצב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, אצל אנשים שסובלים מהפרעות נפשיות דו-קוטביות (מניה דפרסיה) והפרעות פסיכוטיות השימוש בתכשירים נוגדי דיכאון עלול לעורר מצבים מניים ו/או פסיכוטיים. במצבים אלו לא מומלץ ליטול נוגדי דיכאון ללא כיסוי של תכשיר מייצב מצב רוח או תכשיר נוגד פסיכוזה. לא ניתן להתייחס או להגיע למסקנות בנוגע למצב שסבלת ממנו במסגרת הפורום וללא בדיקה מעמיקה. כדי לקבל המלצות ספציפיות בנוגע להמשך הטיפול, יש לפנות לבדיקה אצל הפסיכיאטר המטפל.

לוקח 20 מג פריזמה בבוקר בגלל הפרעת פאניקה ודיכאון כבר 6 שבועות ולא מרגיש שום שיפור ,האם לחכות עוד שבועים או להחליף לפרוזק התרופה המקורית יכול להיות שתעבוד?

לקריאה נוספת והעמקה

או לעלות ל30? בימים האחרונים אני ממש מרגיש עייף ,אני מתעורר לאחר 9 שעות שינה ואז לאחר שעה חוזר לישון בגלל עייפות קשה

ביומיים האחרונים חל שיפור באנרגיה ובדיכאון...החרדה עדיין לא כל כך השתפרה אבל מקווה שבשבוע 8 כבר הכל יסתדר :)

שוב עבד כמה ימים ... והפסיק לעבוד פתאום היום שוב תחושת עייפות וחרדה למה זה ככה בתנודות

שלום רב, בדרך כלל כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול במידה ואין שיפור כלשהו במצב, ההמלצה היא להחליף את התכשיר. חשוב לציין כי לפעמים למטופל עצמו יש קושי להעריך מידת השיפור, במיוחד עם השיפור הוא חלקי, ולכן יש חשיבות לבדיקה אצל הרופא המטפל. מאחר ובעבר הגבת לאותו התכשיר, יש סיכוי טוב שתגיב גם עכשיו אם כי אולי יהיה צורך לעלות את המינון. מומלץ כי תפנה בשלב זה לבדיקה אצל הפסיכיאטר המטפל כדי לשקול את האפשרות.

28/07/2017 | 18:21 | מאת: יונתן

שלום אני סובל מחרדה, ובעבר גם מהתקפי פאניקה. במשך שנים נמנעתי מטיפול תרופתי, אך בשלב כלשהו נשברתי והתחלתי טיפול בלוסטרל. זה עזר להתקפי הפאניקה, אך לא לגמרי הוריד את החרדה. מאחר והיה נראה לי שהלוסטרל (לקחתי שנתיים שלוש) תרם לעליה במשקל אצלי, החלטתי להפסיק, וחיפשתי תחליף. קראתי על Inositol שיכול להוות תחליף טוב ל-SSRI, ואני משתמש בזה כבר כמה חודשים, אם כי אני לא יודע אם במינונים הנכונים. רציתי לשאול: 1. האם זה אכן ידוע ומוכח שיעיל לחרדה והתקפי פאניקה כמו טיפול תרופתי קונבנציונלי? 2. מה המינון הנדרש? קראתי שהמחקרים שנערכו מדברים על 12-18 גרם ליום, האם זה אכן כך או גם מינונים נמוכים יותר יעילים? 3. מאחר ומדובר במינונים גבוהים, אז זה פחות פרקטי בכדורים (יש של חצי או גרם) גם מבחינת כמות הכדורים, וגם מבחינות העלויות. אז האופציה היא אבקה. ובאבקה (מזמינים מחו"ל) ראיתי שיש כמה פירמות, ויש פערי מחירים של חצי. האם צריך לחשוש שיש הבדלים באיכות בין חברה לחברה? למשל חברות כמו Jarrow ו- Now זה אותו מחיר, ויש חברה בשם - Healthy Origins שאצלה המחיר הוא ממש חצי מהחברות האחרות. 4. האם לקחת בבת אחת או כמה פעמים ביום, והאם עם אוכל או בלי אוכל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בתוסף תזונתי ולא בתכשיר רפואי או תרופה. בדומה לתוספי מזון נוספים, גם לאינוזיטול מייחסים השפעות מטיבות במצבים רפואיים שונים, אך כאמור לא מדובר בתרופה שנבדקה והוכחה כיעילה בטיפול בהפרעות כאלו ואחרות.

26/07/2017 | 17:22 | מאת: מאיה

שלום רב אני נמצאת בטיפולי פוריות וסובלת מחרדות שמעתי שיש חומצה אמינית טריפטופן ושאלתי היא האם היא מותרת בטיפולים ובהריון אותו דבר לגבי ציפרלקס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, בכל השאלות הקשורות לבטיחותם של התכשירים הספציפיים בהיריון, מומלץ לפנות למרכז הטרטולוגי אשר מרכז את המידע העדכני ביותר בתחום. נכון להיום הטיפול בציפרלקס מותר בהיריון בכל השלבים. התכשיר השני שהזכרת אינו מוגדר כתרופה ולכן סביר להניח שאין מידע רפואי אודות בטיחותו בהיריון ולא מומלץ להשתמש בו.

23/07/2017 | 01:00 | מאת: ליאור

לוקח כבר 36 יום פריזמה 20 ואלטרולט 20 , לפני כמה ימים חשתי שיפור בהעלאת אנרגיה , החרדה התרככה , קצת אופטימיות , אבל אתמול הכל חזר לקדמותו להפרעת פאניקה ועייפות דיכאון , למה זה קורה שיש שיפור לכמה ימים ואז הכל חוזר לקדמותו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2017 | 16:30 | מאת: ליאור

יום 38..מרגיש שוב בתחושת מתח ועייפות ,רוצה לישון במהלך היום... לחכות עד 8 שבועות?

שלום רב, גם כשהטיפול התרופתי עוזר, יתכנו ימים בודדים בהם התסמינים חוזרים. הדבר לא מעיד על חוסר יעילות אלא משקף את המהלך הטבעי של שיפור שבדרך כלל אינו חלק. כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול מומלץ לעבור הערכה חוזרת אצל רופא המטפל ובמידה ומדובר בשיפור חלקי , כפי שאתה מתאר, כדאי לשקול עליה במינון.

21/07/2017 | 23:56 | מאת: א

שלום, האם ברינטליקס יכולה להועיל גם בטיפול בOCD או הפרעת פאניקה? תודה

שלום רב, נכון להיום, התרופה לא נחקרה לטיפול בהפרעות אלו ולא מותווית לטיפל בהן.

21/07/2017 | 23:53 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 32, נוטל ציפרלקס 15 מ"ג ביום. הטיפול התרופתי גורם לי להפרעה בתפקוד המיני אך טיפולים אחרים לא מועילים לי או בלתי נסבלים. הוצע לי לשלב סורבון עם הציפרלקס. מה המינון המקובל של סורבון למטרה זו ולכמה זמן מותר לשלב? (הבנתי שסורבון מיועדת לתקופות קצרות), אם אפסיק את השילוב אחרי זמן מה, ההפרעות יחזרו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סורבון הוא תכשיר נוגד חרדה אשר במחקרים מסויימים התגלה כמסייע בהתמודדות עם הפרעות בתפקוד המיני כתוצאה מתכשירים נוגדי דיכאון. המינונים שהתשמשו בהם היו זהים לאלו שמשמשים לטיפול בחרדה: בין 15-60 מ״ג ליום. משך הטיפול אינו מוגדר וכן לא ידוע האם הפרעות בתפקוד המיני יחזרו לאחר הפסקת הטיפול. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול הנ״ל ובשיתוף איתו לבחון אפשרויות שונות של טיפול.

19/07/2017 | 17:40 | מאת: ע

שלום וברכה לפני מס' שנים הייתה לי אפיזודה פסיכוטית עם מאפיינים מאניים ופרנואידים. התחילו סימנים של התנהגות מוזרה כבר חודש וחצי לפני שהתפרץ ההתקף במלואו.. אבל למרות הסימנים שהיו דווקא תפקדתי פחות או יותר.. כשההתקף התפרץ ממש אז ישר טיפלו בי בהלידול ויצאתי מהמצב במהירות. נראה לי שההתקף במלואו ארך לא יותר מיום-יומיים.. מאז אני לא נוטל אנטי פסיכוטיים אלא רק למיקטל ולוסטרל 50 מ"ג. הייתי באותו זמן בלחץ נפשי עם מחסור בשעות שינה, לא הייתי ישן שינה עמוקה בלילה אלא שינה שטחית, ולחץ בעבודה שלא היה לי טוב שם בכלל, אך הייתי חייב את הכסף בשביל לא להיכנס לחובות ונשארתי שם בכוח, למרות שלא היה לי טוב, כמו כן היה ברקע מעבר דירה והייתי מטופל פסיכולוגית וכנראה הייתי ב"הצפה" (כך טען הפסיכולוג בזמנו). רציתי לדעת איך ניתן לדעת אם האירוע היה כתוצאה ממחלה נפשית, או שזו "גלישה פסיכוטית" כתוצאה מהפרעת אישיות? יש לציין שבאותה אפיזודה שהייתה לקחתי SSRI במינון גבוה (סרוקסט 60 מ"ג) וגם אפקסור (הייתי במעבר בין התרופות שזה קרה). יש לציין שברקע יש "מבנה אישיות גבולי" ואבחנה של הפרעת אישיות (קווים קלסטר b ו-c, תלותיות). אשמח לתשובה ע"פ התיאורים הנ"ל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תהליך האבחון בפסיכיאטריה הוא תהליך מורכב שדורש היכרות אישית עם המטופל, עם תולדות המחלה ולעיתים קרובות דורש גם מעקב לאורך זמן. לא ניתן לבסס את האבחנה על סמך התיאור בלבד ולא במסגרת הפורום.

18/07/2017 | 11:44 | מאת: שי

ד"ר אירנה שלום האם ידוע לךעל מקרים בהם לאחר שימוש ממושך של שנים בציפרלקס 20מ"ג הפסיקה לעזור והעלאת מינון ל 25 או 30 מ"ג החזירה את יעילות התרופה בתסמינים נגד דיכאון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המינונים שעולים על המינון המקסימלי של 20 מ״ג לא נבדקו בצורה מסודרת במחקרים קליניים ולכן לא ניתן להסיק מסקנות ברורות בנוגע ליעילותם מצד אחד ובטיחותם מהצד השני. ישנם פסיכיאטרים שממליצים על המינונים הנ״לֹ וגם מטופלים שלוקחים אותם ומדווחים על תוצאות, אך כאמור על סמך הדיווחים הנקודתיים לא ניתן לבסס המלצות לכלל המטופלים ויש צורך בעדויות מחקריות נוספות.

17/07/2017 | 18:18 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לשאול איזה מייצב מצב רוח יותר חזק? אביליפיי או ליתיום? אני מדבר גם מבחינת תופעות הלוואי בעיקר של השמנה וגם מבחינת שינויים מהירים במצב הרוח שיש לי, עד כדי התחלפויות של מצב רוח במהלך היום מס' פעמים ובעוצמת הרגשות הגבוהה (יש גם ברקע הפרעת אישיות). אני רוצה לרדת במשקל אני שוקל 100 קילו וגובה 1.78 ונמצא בהשמנת יתר, מה יותר יעיל בשבילי מבחינת לרדת במשקל? יש לציין שלוקח גם תרופה בשם ויקטוזה.. למי יש פחות תופעות לוואי? (יש לציין גם שלוקח למיקטל 200 מ"ג ולוסטרל 50 מ"ג, אך הבנתי שלמיקטל לא מייצב חזק, אני לוקח אותו בגלל מיעוט תופעות לוואי). אשמח למענה תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ליטיום הוא מייצב מצב רוח הנחשב לאחד היעילים ביותר בטיפול בהפרעות מצב רוח דו-קוטביות (מניה דפרסיה) והוא יעיל יותר מאביליפיי. הטיפול בליטים לרוב לא מביא לעליה משמעותית במשקל וכך גם אביליפיי.

11/07/2017 | 17:38 | מאת: יעקב

שלום, אני נוטל לוסטרל 200 מ"ג ובנוסף גם ריספרדל 2 מ"ג כתוספת וחיזוק ללוסטרל לצורך טיפול בדיכאון עמיד וקשה. שאלתי היא, עד איזה מינון של ריספרדל אפשר לעלות שהוא ייחשב עדיין כמחזק את הלוסטרל? האם 2 מ"ג של ריספרדל זה תוספת יעילה ללוסטרל או שצריך לעלות עוד את המינון של הריספרדל כדי שייחשב כחיזוק יעיל ללוסטרל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מינון מוסכם שמוגדר כמקסימלי אמנם בדרך כלל לא מקובל לעלות מעל 2 מ״ג.

11/07/2017 | 15:44 | מאת: יעקב

שלום רב, אני נוטל את התרופה וולבוטרין 300 מ"ג מתי הזמן המומלץ לקחת את התרופה? בבוקר או בערב? כרגע אני נוטל אותה בסביבות 13:00 האם זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את התרופה מומלץ לקחת בבוקר או בצהריים, שעה 13:00 היא בהחלט סבירה.

09/07/2017 | 22:04 | מאת: עדן

אני על פריזמה 20מג כבר 3 שבועות ויום. בגלל הפרעת פאניקה ודיכאון , הפריזמה עושה אותי עייף במיוחד לאחר שינה,בהתחלה היה אינסומניה שחלף לאחר כמה ימים , וכמו כן אני מרגיש מתוח עדיין מתי המתח אמור לחלוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להעריך את השפעת התרופה אחרי 4 - 6 שבועות הן מבחינת היעילות (העלמות התסמינים) והן מבחינת תופעות הלוואי. עד אז לא כדאי לקפוץ למסקנות בנוגע להתאמתה ומומלץ להיעזר בסבלנות.

09/07/2017 | 18:12 | מאת: רון

שלום וברכה יש לי מס' שאלות לאיזו תרופה ממשפחת ה-SSRI יש הכי פחות השפעה מבחינת עליה במשקל ועליה בטריגליצרידים? האם כשרמת הטריגליצרידים גבוהה, זה מאט את קצב הירידה במשקל? האם התרופה אריפליי מעלה את הטריגליצרידים בדם? האם ככל שהמינון גבוה יותר - כך זה מעלה יותר את הטריגליצרידים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תרופות נוגדות דיכאון מכל הקבוצות עלולות להשפיע על המשקל במנגנון שאינו ידוע. מניחים כי מדובר בהשפעה משולבת על תאבון (שמשתפר באופן טבעי עם ירידה בתסמינים של דיכאון ) וחילוף החומרים. התרופות לא משפיעות על הרמה של טריגליצרידים והעליה בהם יכולה להיות משנית לעליה במשקל. ההשפעה על המשקל היא אינדיווידואלית, ניתן לציין מספר תרופות כגון סרוקסט ותרופות מהדור הישן יותר (תכשירים טריציקליים) אשר יכולות להביא לעליה במשקל בסבירות גבוהה יותר, כאשר כל השאר בעלות סיכוי דומה לגרום לעליה במשקל.

09/07/2017 | 13:42 | מאת: ניר

אני לוקח פריזמה 20 ואלטרולט 20 לפני השינה ,וכל בוקר קשה להתעורר וכשאני מתעורר אני מרגיש מאד מטושטש וקושי לפתוח את העיניים וחולשה מתי זה עובר ? אניכבר 3 שבועות על הכדורים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ואכן מדובר בתופעות לוואי של אלטרולט. התופעה יכולה להמשיך לאורך תקופה ממושכת ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לשקול ירידה במינון או אף הפסקתו של התכשיר.

08/07/2017 | 14:42 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לדעת מה הטיפול ב-OCD למי שהיה התקף מאני פסיכוטי כתוצאה מנטילת 60 מ"ג סרוקסט? זה מתבטא בעיקר במחשבות והתעסקויות חוזרות וטורדניות על דת ורוחניות.. על האבחנה הפסיכיאטרית שלי ועל יחס בין חומר לרוח וגוף ונפש, פילוסופיות ומקומי בעולם ו"במה להאמין" ואחרי מה ללכת ומה "הכי נכון" וגם יש חוסר ביטחון.. לדוגמא את ההודעה הזאת אני חייב עכשיו לכתוב בכל הפורומים בגלל שאני לא סומך רק על רופא אחד ואני פרפקציוניסט וחייב לשמוע את כל הרופאים מה שיש להם להגיד ואז להחליט ולקבל את התשובה "הכי נכונה" עבורי.. כך גם על הרופא שלי אני לא כ"כ סומך שהוא נותן לי את הטיפול המיטבי ואת מלוא תשומת הלב ואני עושה שינויים על דעת עצמי בתרופות.. אני מטופל גם בשיחות על בסיס שבועי.. אבחנו לי גם פעם בבדיקה שהייתי "overvalued idea" וזה מנטרל אותי לפעמים ואני לא מפסיק לחשוב ולהתעסק בדברים אלו.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת הפורום אשר עוסק בדיכאון ולא באבחנות פסיכיאטריות אחרות. ממליצה לך לפנות עם השאלות לפורום המתאים.