עצירות לתינוקות בני 8 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

25/01/2015 | 22:55 | מאת: סיסי

שלום, ילדיי בני 8 חודשים ומגיל 4 חודשים עם התחלת הברזל החלה עצירות משוגעת אחד הילדים לא עשה יציאה מס ימים ברציפות וגם שעשה הייתה יציאה שחורה וממש קצת, ואחד הילדים עשה יציאות ממש אבנים וגושים כואבים שדרשו התערבות ועזרה שלי (בעיסויים בפי הטבעת) להוצאה, פנינו לכירוג שנתן נורמלקס שעזר תקופה עשינו הפסקה עם הברזל אחרי חודש שוב התחלתי לתת בהדרגה ברזל שוב חזרה העצירות רופא משפחה המליץ מיץ עגבניות, שזיפים ולהתחיל מרקים שיעשו יציאות רכות, שוב החלו יציאות בעזרתה נורמלקס והפסקת הברזל, ככה באופן סדיר העצירות חזרה, ומפעם לפעם הקושי גדל, היום אחד מהם מורט שערות (!!) סובל, הבחנתי בפיסורה בפי הטבעת רופא כירוג הבחין בזה ביקש שנמשיך עם הנורמלקס ונעקוב ובביקור הבא הפיסורה נעלמה, אך לאחרונה חזרה שוב מדובר ביציאות פחות קשות מבעבר אך קושי רב בזמן יציאה ותדירות יציאות נמוכה פעמיים בשבוע התפריט לא כולל שום דבר שיכול להקשות יציאות (לא בננות, לא אורז, לא דייסות תוספת אלא רק עם סיבים ) מחדירה נר גליצרין פעם ב... כשרואה שאין יציאה יותר משבוע משחרר מעט לא יותר ושוב חוזרת העצירות כבר אובדת עצות, הילדים סובלים, ברזל לא מקבלים , מה ניתן עוד לעשות? מפחדת שזה יהפוך לכרוני זה מרגיש כמו נצח מתסכל וכואב לראות תינוקות חסרי אונים סובלים בצורה כזו. בנוסף לאחד מהם נר גליצרין לא בדיוק עוזר.

שלום סיסי נראה שהבנים שלך אכן מאד סובלים ונמצאים בסוג של מעגל סגור. מעגל בו היציאה הקשה מכאיבה ולכן גורמת להם להימנע ככל שניתן מיציאה נוספת שמכאיבה עוד יותר וכך זה רק מחמיר. חשוב לדעת האם עד גיל 4 חודשים לא סבלו מעצירות, במידה וכן יש צורך להרחיב את הברור. ניתן להוסיף לטיפול גם שמן פרפין ובמידה ויש פיסורה אפשר למרוח משחת פרוקטוגליבנול. והכי חשוב לשמור על יציאות רכות לאורך זמן לפני שנגמלים מהטיפול באופן הדרגתי ולהמשיך את המעקב אצל הכירורג. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים