לימפאנגיומה בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/03/2015 | 22:36 | מאת: מיטל

שלום. בתי בת 3 וחצי חודשים (נולדה בשבוע 34, אחת מתאומות). לפני שבועיים הייתה חולה - יומיים חום 38, חולשה וחיוורון, כאבי בטן (בכי מרובה והתפתלויות), יציאות מרובות רכות עם ריר וספק ריר דמי (לפי התרשמות הרופא). לפי הרופא - וירוס. תרבית צואה וספירת דם - תקין. אחרי שהחום ירד והתנהגה כרגיל, היה מקרה שבכתה וצרחה מכאבים, והרופא הפנה למיון. באולטרסאונד במיון - גוש מולטי לוקולרי עם ספטות דקיקות בתוכו ללא זרימה בדופלר בין לולאות המעי הדק, ללא הדגמה של התפשלות מעי. הגוש מתאים ללימפאנגיומה. הכירורג במיון אמר שלימפאנגיומה נפוצה בתינוקות עד גיל שנה, זה לא מכאיב, יכול לעבור לבד ואין צורך לעשות כלום. אמר שייתכן וזה קשור לאלרגיה לחלב שאובחנה אצלה, או לוירוס שחלתה בו. מאז - שבוע וחצי - התינוקת מתנהגת כרגיל, בלי חום, יציאות ירוקות עם ריר (בתדירות נמוכה מהרגיל), מתפתלת ובוכה אחרי האוכל, ובזמן שעושה קקי. האם יש קשר בין הממצא לכאבים (שלא היו לפני המחלה)? האם באמת להתעלם מהממצא, לפי עצת הכירורג? האם ייתכן וזה משהו אחר? מהי המלצתך?

שלום מיטל חסרים לי כמובן נתונים אותם אפשר ללמוד רק מהסתכלות בבדיקה, אך לימפאנגיומה בטנית אינה ממצא שכיח בתינוקות ובהרבה מקרים אינה עוברת ולכן עלכם להמשיך להיות במעקב רפואי צמוד. ממצאים כאלה יכולים גם לגרום לכאבי בטן עקב התפשלות מעי או תסביב ולכן אם נראה לכם שהתינוקת במצוקה יש צורך לקחת אותה לבדיקת רופא. מתי זומנתם לבדיקת כירורג נוספת? בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים