בקע מפשעתי תינוקת בת שלושה שבועות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/02/2015 | 11:18 | מאת: טל

בתי בת השלושה שבועות נולדה בשבוע 37+3 במשקל 1950 (אחותה התאומה לא זהה נולדה 2350). היום היא בת שלושה שבועות ורופא הילדים שלה אבחן באופן חד משמעי בקע מפשעתי. הרופא שלח אותנו לכירורג ילדים. במידה ואכן זה המצב, האם בגיל הזה, ומשקלה כיום - 2750, כדאי לבצע ניתוח? האם ניתן/צריך להמתין עד גיל/משקל כלשהו?

שלום לך בקע מפשעתי יכול לגרום לכליאה של תוכן שיוצא ממנו. כיוון שזה עלול להיות מסוכן מומלץ לא לדחות את הניתוח. במידה ויש כליאה יש צורך לנתח דחוף. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים