פיסורה קשה לילד בן 3

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

02/02/2015 | 14:08 | מאת: ליז

שלום רב ד"ר ירדני לבני בן ה3 יש פיסורה בפי הטבעת שהתפרצה לראשונה שהיה בן כמה חודשים, ואז זה עבר , והיא חזרה שוב במלוא עוצמתה לפני כ3 חודשים. כאמור בגיל 3. מאז חיינו אינם חיים. למרות מתן נורמלקס לפי הרופא, הוא לא מוכן לעשות קקי, הוא מתאפק ימים עד כדי שבוע, ולצערי בורח לו במכנסיים פעמים רבות. הקקי שלו אכן רך אך עדיין הוא לא מוכן לעשות. כמובן שזה מקשה עלינו ועליו, גם בגן העירייה וגם ביציאות מהבית. שאלתי היא, הבנתי כי אין ממש טיפול לילדים כה צעירים. אך האם בכל זאת ניתן לעשות משהו לטיפול בפיסורה? אולי משחה מסויימת שתסגור אותה? מה לעשות ?? אני ממש אובדת עיצות תודה רבה! ליז

שלום ליז אכן נשמע כמו סיוט לא קל, ניתן להקל גם עם תוספת של שמן פרפין בנוסף לנורמלקס ויש משחת פרוקטוגליבנול שאפר לנסות למרוח בעדינות. אמבטיות מי סבון פעמיים ביום ומניעת לחץ על פי הטבעת גם יכול לעזור. האם עברתם ברור כלשהו לסיבה של הפיסורות? בברכה,

03/02/2015 | 12:29 | מאת: ליז

תודה רבה על התשובה ד"ר ירדני. ננסה זאת בהחלט. לא עברנו בירור לסיבת הפיסורה ומאד אשמח לעבור. לצערי אני נתקלת בחומה בקופת חולים כללית מאחר והם לא יודעים להפנות אותי לכירורגים שמתמחים רק בילדים. נשלחתי לכירורג כללי של מבוגרים שנתן נורמלקס והרחיב עם אצבעו את פתח הרקטום.. מה שגרר צרחות כמובן מצד הילד... אני די אובדת עיצות. המון תודה!

מנהל פורום כירורגיית ילדים