בטו קשה לאחר ניתוח אפנדציט

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/05/2015 | 08:09 | מאת: רויטל

שלום. לפני שבוע עברה ביתי בת ה-10.5 ניתוח להסרת האפנדציט שהיה מודלק. כאשר אני נוגעת ולוחצת קלות במיקום הניתוח (אזור החתך ומעליו), המקום ממש קשה ומאובן. היינו שלשום בביקורת בביהח ונאמר לנו שהיא מחלימה היטב. העניין הוא ששמתי לב לקשיון רק לאחר הביקורת (לפני כן המקום היה חבוש ולא נגעתי באזור). האם זה תקין? האם נדרשת בדיקת רופא? האם המקום יחזור להיות כפי שהיה (הקשיון ייעלם)? תודה!!

שלום רויטל רגישות ואף נוקשות באזור החתך הניתוחי עדיין יכולה להיות שבוע לאחר הניתוח. במידה וכאבי הבטן יתגברו, יופיעו הקאות, החום יעלה או תופיעה הפרשה מהחתך, יהיה צורך להיבדק בדחיפות ע"י רופא. בברכת שבת שלום

מנהל פורום כירורגיית ילדים