גוש בשד לתינוקת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

22/06/2015 | 00:43 | מאת: מיטל

שלום ד"ר. יש לי תינוקת בריאה בת 4 חודשים עם הריון ולידה תקינים. לפני יומיים הבחנתי שהפטמה השמאלית שלה שקועה ובמישוש חשתי בגוש קשה ודי גדול מאחורי הפטמה, ניתן להרגיש אותו גם שמלטפים אותה ולא נראה שכואב לה. יש לציין שאני מניקה הנקה מלאה. רופאת המשפחה הפנתה לאולטראסאונד שנקבע לעוד שבוע. בינתיים אני על קוצים. האם התופעה מוכרת? ממה זה יכול לנבוע? תודות.

שלום מיטל מהתאור שלך נראה מדובר בממצא די שכיח שיכול להיות קשור להורמונים שלך. בהחלט אפשר לרדת מהקוצים כי הסיכון למשהו מסוכן מאד מאד נמוך. חשוב להמנע ככל שניתן ממגע עם הפטמה עד לבדיקת האולטרסאונד. במידה והממצא לא קטן כדאי להבדק גם ע"י כירורג ילדים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים