אשך טמיר דו"צ - ניתוח או פרגניל

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

26/05/2015 | 21:43 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב. לפני כחצי שנה ילדתי את בני ה3 אשר נולד עם שני אשכים טמירים. יש לציין כי אין היסטוריה משפחתית. נעשה אולטראסאונד יומיים לאחר הלידה ובו נצפו האשכים- אחד בתעלה ואחד באגן. הגענו לאנדוקרינולוג בגיל חודש ו3 חודשים ובביקורים אלו הצליחו למשש את האשכים שהיו שניהם בתעלה. בדיקות הורמונליות יצאו תקינות. שק אשכים מפותח. בביקור חוזר כעת ( התינוק כמעט בן חצי שנה) אותו אנדוקרינולוג אמר כי לא מצליח למשש את האשכים כעת.   1. האם זה ייתכן? האם הם יכולים להיעלם?   2. האם אכן כדאי במצב זה לתת פרגניל 8 זריקות או שזה לשווא?   מהן תופעות הלוואי?   3. מתי מומלץ אם כן ניתוח? באיזה גיל?  מודה מראש על תגובתך ואם יש לך עצות נוספות לטיפול אודה מאוד- אמא מודאגת מאוד

שלום רב אשכים טמירים יכולים להעלם אבל בהחלט יתכן שהם ימצאו. חשוב לדעתי שילדך ייבדק ע"י כירורג ילדים מנוסה. במידה והאשכים גבוהים, הטיפול ההורמונלי אינו יעיל ויהיה כדאי לתאם ניתוח לקיבוע האשכים. את הניתוח כדאי לבצע לפני גיל שנה, אני מעדיף בגיל 9 חודשים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים