חשד לבקע מפשעתי ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

22/01/2015 | 07:54 | מאת: נירה

שלום לך, בני בן 11, בעודף משקל ניכר. בימים האחרונים החל כאב קבוע באזור איבר המין, ורופא הילדים חושד בבקע מפשעתי. מחר אנחנו מוזמנים לאולטראסאונד. שאלתי היא: האם , במקרה שיש בקע מפשעתי, מותר לעשות פעילות גופנית כמו הליכה, ריצה,תרגילי בטן, אופני כושר, נשיאת תיק בית הספר ששוקל הרבה ... האם אלה עלולים להחמיר את המצב? בתודה מראש

שלום נירה מאמץ יכול גרום ליציאה של תוכן מהבטן דרך הבקע ולכן, במידה והכאב מופיע בזמן פעילות מסויימת, עליו להמנע ממנה. בברכה,

22/01/2015 | 17:43 | מאת: נירה

תודה על תשובתך. הכאב למיטב הבנתי קבוע , לא כאב נוראי אך בהחלט מציק. אז אם הבנתי נכון עדיף כרגע לא לעשות פעילות גופנית ולא לשאת משאות כבדים? או שאם הכאב ממשיך באותה מידה ולא מתגבר אז אפשר כן לעשות פעילות גופנית?

מנהל פורום כירורגיית ילדים