נפילה על הראש של ילד

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/06/2015 | 08:26 | מאת: שי

שלום רב, ילדי פתח את ראשו ואח מוסמך במרפאה עצר לו את הדימום בחבישת לחץ וסגר לו את החתך העמוק באמצעות דבק ביולוגי. הוא השתמש בכמות גדולה של דבק כך שנוצרה גבשושית גדולה בראשו של הילד. ביקשתי תיעוד רפואי אך מכיוון שלא היה רופא במרפאה בזמן הפציעה, הוא סירב למסור לי ואמר שאני כפוי טובה על הסיוע שהעניק לבני בשעת חירום. לאחר מכן, כשהגעתי לרופאת הילדים היא התפלאה מהכמות הגדולה של הדבק ואמרה כי היא לא יכולה לבחון את החתך. האם אח מוסמך הינו מוסמך לקבל החלטה רפואית לסגירת חתך בראש? ייתכן והיה צורך בסגירה באמצעות תפרים ע"י כירורג פלסטי? מה דעתכם?

שלום רב איני יודע מה הן זכויותיו של האח אך נראה לי שבמצב בו הוא הסמכות הרפואית הגבוה ויש מצב רפואי שמחייב פעולה דחופה, חובה עליו לבצע אותה. בברכה

שלום רב איני מכיר את החוק בנושא זה. נראה לי שאח מוסמך בהחלט חייב להגיש סיוע במקרה של דמם פעיל מראש של ילד. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים