גוש קטן מעל הגבה אצל ילד בן 2

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/01/2015 | 09:50 | מאת: ליאת לביא

שלום רב, לפני יומיים בערך שמתי לב שלילד שלי בן השנתיים יש בליטה /גוש מאוד קטן מעל הגבה,באמצע שלה( אולי חצי ס"מ). לא הייתה חבלה במקום ,זה לא מרגיש מיימי או זז. כמו שאמרתי הוא מאוד קטן מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שמדובר בציסטה או מחבלה כלשהי? קבעתי תור לרופאת משפחה וגם לכירורג ילדים אשמח לתשובתך.

שלום ליאת ציסטה היא האבחנה הסבירה ביותר. כירורג הילדים יוכל לראות אם זה אכן מתאים ולהמליץ על הטיפול שיכול להיות מעקב או הוצאה של הממצא. בברכה,

21/01/2015 | 12:33 | מאת: ליאת לביא

תודה על התשובה המהירה, הייתי אצל כירורג שהסתכל וטען שזה מאוד מאוד קטן ויכול להיות שזה מחבלה ( מעט אדום), או שזה יכול להתפתח לכייוון של ציסטה, אז הוא המליץ להמתין ולהיות במעקב. הוא טען שכרגע אין צורך באולטרסאונד קבעתי תור בכל זאת לעוד שבועיים לכירורג נוסף ( קצת אמא היסטרית) מה דעתך? יש סיבה לדאגה? בר פתרון? תודה

שלום וסליחה על העיכוב.. מהתיאור שלך נראה לי הסיכון למשהו מסוכן הוא מאד קטן ולכן אפשר להמשיך מעקב. במידה וזו ציסטה מומלץ יהיה להוציאה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים