בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

02/03/2015 | 19:32 | מאת: נעמה

שלום, אצל בני בן החודשיים וחצי (נולד פג בשבוע 33 במשקל 2.100) אובחן בקע מפשעתי לא כלוא . כרגע נקבע לו ניתוח רק לסוף אפריל. רציתי לדעת מה הופך בקע מפשעתי לכלוא? האם זה תלוי בגודל הבקע (יש לו בקע קטן שהיה קשה לאבחן רק על ידי מישוש), האם ביום אחד הבקע יכול להפוך לכלוא? אנחנו צפויים ליסוע עימו לחול לפני הניתוח ואני חוששת שמא פתאום ביום אחד המצב עלול להחמיר. תודה רבה! נעמה

שלום נעמה כליאה של בקע נגרמת מחדירה של תוכן בטני כמו לולאת מעי מפתח הבקע ולחץ שגורם לה להתנפח ולא מאפשר לה לחזור לחלל הבטן. מדובר במצב שלפעמים ניתן לטפל בו שמרנית אך יש מצבים שחייבים לבצע ניתוח דחוף. במידה ואתם אמורים לנסוע למקום עם שרותי רפואה טובים וזמינים, אין לדעתי בעיה, אך במידה ולא, כדאי לשקול דחיית הנסיעה עד לאחר הניתוח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים