הפרשות לא פוסקות מהטבור

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/04/2015 | 23:19 | מאת: אודי

שלום ד"ר ביתנו בת חודשיים עם הפרשות לא פוסקות מהטבור. בביקור אצל רופאת ילדים היא צרבה אצת הטבור (פעמיים) והפנתה אותנו לרופא כירורג שצרב את הטבור פעם נוספת והפנה אותנו לבדיקת US. לאחר הצריבה, הטבור נראה מודלק ונפוח בצבע אפור עם הפרשה דמית. האם עלינו לחכות או לפנות לרופא? מה מטרת בדיקת ה US ומה עושים אם ההפרשות נמשכות

שלום אודי גרנולומה טבורית יכולה להיות סיבה להפרשה מטבור ולרוב קטנה לאחר הצריבה. הצבע החום יכול להיות תוצאה של הארגנטום המשמש לצריבה. במידה ואין שיפור כדאי מאד לבצע בדיקת אולטרסאונד שיכולה לראות אם יש קשר בין הטבור למעיים או לכיס השתן. חיבור כזה יכול לגרום להפרשה שאינה קשורה לגרנולומה ומחייבת טיפול. מקווה שהבדיקה תהיה תקינה אך במידה ויהיה ממצא בבדיקה אשמח להמשיך לייעץ לכם. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים