בלוטה גדולה אצל ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

25/02/2015 | 22:23 | מאת: מעיין

דר שלום. בתי עוד מעט תהיה בת 3. לאחרונה חמותי גלתה שיש לה בלוטה נפוחה באזור העורף בצד (רופאת הילדים אומרת שזו בלוטת לימפה). הבלוטה בגודל 2.5 סמ בערך והיא די קשה. אני לא יודעת אם היא כואבת לה ... פעם היא אומרת שכן ופעם אומרת שלא. לפני כחודש היה לה סטרפטוקוק ועכשיו היא משתעלת הרבה והיום היה לה חום של 38.1. הרופאה אמרה לעקוב 3 שבועות אחרי הבלוטה ואם יהיה צורך לעשות אולטסאונד ובדיקות דם. קשה לי מאוד, אני ממש בלחץ מכל מה שאני קוראת ברשת. מה אתה חושב לאור כל מה שסיפרתי? מה יכולות להיות האפשרויות?

שלום מעיין הסיבה השכיחה ביותר לבלוטה מהסוג שאת מתארת היא בלוטת לימפה תגובתית שגדלה עקב זיהום מקומי באזור הקרוב לה. בלוטה כזו גדלה מהר וקטנה לאט לכן לוקח זמן עד שהיא נעלמת. חשוב להיות במעקב ולהשלים את הבדיקות שהמליצה לך הרופאה ובמידה והבלוטה תגדל יהיה מקום לשקול ניתוח להוצאת הבלוטה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים