בקע טבורי/אפיגסטרי בגיל שנתיים פלוס

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

05/03/2015 | 21:58 | מאת: קרן

שלום רב, בתי בת שנתיים ושלושה חודשים. יש לה בקע ממש קטן קצת מעל הפופיק. כירורג ילדים בקופה אמר שזה ממש קטן, הוא לא יודע לאבחן אם זה אפיגסטרי או טבורי, אבל דווקא בגלל שזה קטן הוא חושב שייתכן שזה אפיגסטרי. לדבריו לאפיגסטרי יש פחות סיכוי להיסגר לבד. שאלותיי:1. האם זה נכון שהסיכוי שאפיגסטרי ייסגר נמוך יותר? 2. האם חייבים לנתח בגיל 3 או אפשר להמתין עוד קצת, תוך כדי מעקב אצל רופא? למה בעצם ממליצים על ניתוח בגיל 3, אם זה למשל בגיל 3 וחצי, זה מסוכן הרבה יותר? 3. האם יש איזושהי בדיקה מקדימה לפני שמנתחים כדי לוודא שאכן יש שם בקע? אני שואלת בגלל ניסיון אישי שלי - בזמנו כירורג מישש אצלי בקע טבורי (אני בת 35)והמליץ לנתח לפני שארצה להיכנס להריון. ביצעתי אולטראסאונד אצל מומחה בעל שם והתברר שאין שום בקע. בהמשך לכך, עברתי את ההריון בלי כל בעיה. לכן חשוב לי לדעת אם יש בדיקה כלשהי בנוסף על הבדיקה הידנית, או שלא ניתן לבצע אולטראסאונד בגיל הזה? המון תודה וחג פורים שמח.

שלום קרן לאור ניסיונך מובנים לי החששות שלך. באשר לשאלותיך, 1. בקעים אפיגאסטרים לרוב אינם מולדים ולא נסגרים מעצמם. 2. לא חייבים לנתח בגיל 3 כל עוד המעקב טוב ניתן לנתח גם בגיל 4 ללא חשש. 5. במידה והממצא אינו חד משמעי בהחלט מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד שיכולה לפעמים לסייע. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים