פיסורה אנאלית שאינה עוברת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/03/2015 | 10:59 | מאת: מירי

ד"ר ירדני שלום רב, בתי בת חצי שנה, מזה ארבעה חודשים גיליתי אצלה שתי פיסורות בפי הטבעת, אסימפטומטיות לגמריי (לפחות לפי התנהגות התינוקת), לא מדממות ולא כואבות. היא אינה סובלת מעצירות,עולה במשקל מצויין (אחוזון 85%),אך לא מגיבה לטיפול במשחאות למיניהןוהפיסורות אינן מתרפות. אינני מבינה מדוע זה לא חולף ובעיקר מודאגת האם זו לא בעיה שנגרמת עקב מחלה כרונית כמו קרוהן או איזשהו שינוי "לא טוב" ברירית. תודה רבה

שלום מירי פיסורות אנאליות בגיל של ביתך אינן נדירות ולרוב חולפות. מחלות מעי דלקתיות יכולות גם להוות סיבה ולכן אם הן לא עוברות מומלץ להתייעץ גם עם רופא גאסטרואטרולוג ילדים. בברכה,

01/04/2015 | 21:42 | מאת: מירי

תודה רבה. בביקור חוזר אצל כירורג ילדים אתמול, לאחר בדיקה רקטאלית הרופא חזר בו ועכשיו הוא טוען כי אלה כלל אינן פיסורות, אלא קריפטות ע"ש מורגני..האם קריפטה כזאת יכולה להידמות לפיסורה שטחית כך שזה יוצר בלבול באבחנה ? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיית ילדים