תוצאות US של גוש בגב עליון לילד

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/03/2015 | 20:19 | מאת: מני

ד"ר ירדני שלום לבננו בן ה- 7 נמצא גוש מדאיג במרכז הגב העליון צמוד לשכמה. ביצענו US ולהלן התוצאה א.ס רקמות רכות שטחיות *סיבת ההפניה: *ממצאים : US רקמות רכות . =========== עמוק בתוך שרירי הגב, סמוך לעמוד השדרה גבי ולפרקים קוסטוורטברליים משמאל , הודגם ממצא מורכב 11*36*39 מ "מ , מרקם לא אחיד, הפראקוי בהשוואה לשריר , אין לראות הסתיידויות או התנזלויות . הודגמה זרימת דם מוגברת; עורקית עם תנגודת נמוחה (low resistence pattern) וורידית . הזרימה גוברת בעת הלחץ יל ידי מתמר . נשלח לצילום חזה וצלעות לשלילת הרס עצם וחיבור למדיאסטנום האחורי (ראה תשובה ). סיכום: גוש נמוש פרורטברלי בגב עליון משמאל. ממצא כמתואר . דרוש המשך בירור הדמייתי על ידי MRI . באבחנה מבדלת - המאנגיומה תוך שרירי, AVM, אך אין לשלול בוודאות תהליך מיטותי תוך שרירי. בבדיקה זו קיימים ממצאים, המצריכים פניה לרופא המפנה לשקילת המשך בירור וטיפול נערך צילום חזה שנמצא תקין. רופא המשפחה לא יכול לומר הרבה בינתיים ואם אתה יכול להבהיר קצת את המצב, נודה מאוד.

שלום לכם ברצוני לציין שרק לאחר בדיקת הילד והבדיקות כולל MRI, ניתן יהיה לתת תשובה טובה. הממצא יכול להיות ממקור כלי דם אך התמונה בהחלט לא חד משמעית. במידה ותרצו אשמח לראות אתכם עם הבדיקות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים