מעידה של תינוק בגיל 10 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

25/05/2015 | 13:02 | מאת: עדן

התינוקת שלי בת 10 חודשים נעמדה ליד השולחן ואז מעדה ונפלה עם ראש אחורנית, כתוצאה מכך נהיה לה נפיחות בראש והרופא אמר שזה שטף דם. רציתי לדעת מה ההשלכות של אירוע כזה והאם יש צורך בבדיקות נוספות?

שלום עדן דימום שגורם לנפיחות תחת העור לרוב נעצר ונספג מעצמו. הסיכון העיקרי יכול להיות בדימום שקורה מתחת לעצם הגולגולת ברקמת המוח. מצב כזה לרוב קורה בשעות הראשונות ולכן אם יופיע איזה שינוי התנהגותי או הקאה כדאי לפנות בדחיפות לחדר מיון. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים