גוש מעל הגבה לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/02/2015 | 14:16 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני כחודש וחצי בערך הופיע מעל הגבה של הבן שלי גוש קטן מאוד( פחות מחצי ס"מ) היינו אצל כירורג שטען שמדובר בציסטה שצריך להוציאה עשינו אולטרסאונד כדיי לאשש את האבחנה ולא נמצא דבר בבדיקה האם יכול להיות שאכן אין שם כלום וכמו שזה בא כך יעלם? יש לי תור לכירורג עוד שבוע בערך, אבל מה זה יכול להיות? תודה

שלום ליאת ציסטה מעל הגבה היא לרוב שומנית , מופיעה כבר בלידה ולא חולפת. בקרה של בנך, כיוון שמדובר בממצא קטן שהופיע בגיל שנתיים ולא מודגם באולטרסאונד, יתכן שהסיבה שונה וכדאי להמשיך במעקב כי אולי יחלוף. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים