מסתם אורטא

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/01/2010 | 16:23 | מאת: הודאל

שלום רב, אני בן 23 אוטוטו ונולדתי עם מום מולד של היצרות המסתם הדו-עלי והתרחבות של האורטא העולה, כרגע אני עומד על 47 מ"מ ברוחב האורטא העולה שלי (שורש האורטא שלי תקין) והאופציה לגבי ניתוח קרבה ובאה ולכן יש לי כמה שאלות: 1) האם כדאי לעשות את הניתוח עכשיו??? הבנתי שב50 מ"מ כבר מנתחים ואני מאד קרוב לכך וגם אני מוגבל עכשיו בפעילות הרבה יותר ממה שהייתי מוגבל בעבר. 2) איזה ניתוח מומלץ ומהי רמת הסיכון בכלל בניתוחים כאלה? 3) אם אבקש לעשות את הניתוח עכשיו ולא לחכות שההתרחבות תגיע ל50 מ"מ האם הם ישלחו אותי? תודה מראש, הודאל

הודאל שלום במידה ואתה סובל מהיצרות קשה של המסתם האאורטלי ומוגבל בביצוע פעילות גופנית, מומלץ לעשות את הניתוח כבר עכשיו. בנוסף, במרכזים מובילים בעולם מנתחים חולים עם מסתם דו-עלי כבר כאשר האאורטה מעל 45 ממ'. במקרה שלך כנראה שצריך החלפת מסתם והחלפת האאורטה העולה. בגילך רמת הסיכון נמוכה. אוכל לתת לך תשובות הרבה יותר מדוייקות, האם כבר עכשיו צריך ניתוח ומהי רמת הסיכון הצפוייה עם אראה אותך ואת הבדיקות שלך. אתה מוזמן לתאם פגישה עם מיכל או אסתי: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב