היצרות המסתם הפונמונאלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/10/2009 | 17:01 | מאת: מיכאל ס

שלום רב , אישתי בשבוע 21 להריון , בבדיקת סקירת מערכות נמצאו כל המערכות תקינות (מבחינה מבנית) אך נמצאה זרימה לא תקינה בעורק פולמונלי. הופננו לבדיקת אקו עוברית שבה אכן אושש הדבר ונאמר כי המסתםהפולמונלי מעובה מעט ויוצר זרימה מעט לא תקינה. קרדיולוג הילדים שביצע את הבדיקה אמר שבמקרה כזה יכול הדבר לומר אחד משני הדברים הבאים: א. בעיה קלה בזרימה הפולמונלית שעלולה להתגבר לאחר הלידה כאשר תחל נשימה דרך הריאות ואז במקרים קיצוניים ניתן להרחיב את המסתם באמצעות צינתור. ב. לעיתים קיימות תסמונות שבהן בעיה קטנה במערכת אחת (במקרה שלנו הלב) יכולה להעיד על בעיות נוספות במערכות אחרות ולכן צריך לשקול ייעוץ גנטי ובדיקות כדוגמת מי שפיר. להלן מספר נתונים מבדיקת האקו בכל מיני סעיפים נכתב "נורמל" מלבד הסעיף הבא:cono-truncus שבו נכתב הדבר הבא: doming of thickened pulmonic valve, mig 6 mmhg. annulus 3.5m normal av conclusion: (s.d.s mild pulmonary valve stenosis suggest gentic consultation f/u in 4-5 weeks לגבי האפשרות הראשונה שמעתי נימה אופטימית מאד מהקרדיולוג כי הדבר לא נורא ואף ניתן במקרים קיצוניים ניתן לפיתרון בעזרת צינתור ואילו לגבי האפשרות השניה לא קיבלתי מידע כלל לגבי סוג הבעיות האפשריות ולגבי האפשרות שזה בכלל יכול להיות אשמח לקבל חוות דעת נוספת ומידע בעיקר לגבי האפשרות השניה.

מיכאל שלום נראה לי שקיבלת ייעוץ מדוייק מקרדיולוג הילדים. ממליץ באמת להשלים את הייעוץ הגנטי. אם אתה מרגיש שעדיין יש שאלות פתוחות, פנה לקרדיולוג ילדים נוסף לדעה נוספת. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב