ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/01/2010 | 18:05 | מאת: אתי

אימי בת 48 לאחר שהתברר בצינטור על ריבוי סתימות הוחלט על ניתוח מעקפים והיא נותחה לפני שלושה ימים אצל פרופסור שפירא בהדסה. למחרת הניתוח כבר ישבה אכלה ודיברה. לאחר שישבה כל היום בערב הייתה לפתע הפרעת קצב קשה והיא קיבלה מכת חשמל. למחרת בוצע צינטור ונראה כי עורק אחד שנלקח מהיד הצר את עצמו ופתחו אותו בצינטור. האם זו הייתה הסיבה להפרעת הקצב? איך אפשר לחזור לשיגרה בפחד מתמיד שדבר זה יחזור

אתי שלום לפי תיאורך בהחלט סביר שהגורם להפרעת הקצב היה היצרות או ספזם של עורק הרדיאל. במידה וזו היתה הסיבה, הטיפול בצנתור וטיפול תרופתי נגד ספזם של העורק יכולים למנוע חזרת התופעה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב