עצם החזה לאחר ניתוח החלפת מסתם באדם בן 81

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

11/08/2009 | 20:43 | מאת: א.ב.

שלום, אבי עבר לפני כחמישה ימים ניתוח להחלפת המסתם האורטלי. הניתוח עבר בהצלחה, אלא שהיקיצה מהניתוח היתה מלווה בתנועתיות יתר ( בגלל בלבול ואי נוחות בשכיבה בגין פריצת דיסק). מסתבר שחיבורי עצם החזה כנראה התפרקו (לאחר ששמנו לב להפרשות ממקום הניתוח). מה הטיפול המומלץ במקרה כזה? ד.א. הבלבול ממשיך להתקיים, למרות שקיימת תקשורת איתו, אבל ישנן הזיות שונות. לתשובתכם אודה א.ב.

שלום אין מספיק פרטים לתת תשובה מלאה. בחלק מהמקרים אם מדובר בהתפרקות העצם ללא זיהום, ניתן לסגור מחדש את העצם ואת העור באמצעים אחרים כמו פלטות וברגים או אזיקונים. במידה ויש זיהום עדיף לטפל אנטיביוטית ולעיתים אפילו לפתוח את הפצע ולשקול סגירה רק לאחר התגברות על הזיהום. הבלבול ברוב המקרים חולף במהלך הימים והמעבר לטיפול פחות אינטנסיבי. ממליץ לסמוך על הצוות המנתח והמטפל. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב