CVA לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

01/12/2009 | 07:34 | מאת: mir

שבוע שעבר ביום ד אבי עבר ניתוח 4 מעקפים וביום שבת אבי היה מבולבל עם קשי דיבור ואי יכולת לעמוד וללכת בצילום ct הראה שיש לו קריש או פלק באיזור הבזלי . כיום הדיבר שלו מעט השתפר ומצליח לעמוד אך יש לו חוסר שיווי משקל האם לפי סימנים אלו אבי מתאושש מהcva ויש מקום לתקוה שיצליח ללכת . האם הcva שכיח לאחר ניתוח מעקפים בהתחשב בזה שלאבי יש חסימות בקרוטיס עם סכרת ויתר לחץ דם אשמח לקבל תגובתכם בתקוה לבריאות שלימה

שלום אירוע מוחי לאחר ניתוח מעקפים אינו שכיח. השכיחות בכלל אוכלוסיית המנותחים של אירוע מוחי משמעותי הוא כאחוז אחד. אבל, הסיכון עולה עם גורמי סיכון כמו: גיל מאוד מבוגר, אירועים מוחים קודמים, חסימות בעורקים שמספקים דם למוח ומחלה באבי העורקים. ניתן להקטין את הסיכון על ידי בדיקות מקדימות ובמהלך הניתוח וביצוע הניתוח ללא מכונת לב ריאה במקרים עם סיכון גבוה. ברמב"ם אנחנו מבצעים בכל ניתוח בדיקת אבי העורקים עם פרוב אקו מיוחד למטרה זו. בהתאם לתוצאה אנחנו מתכננים את הניתוח. החלמה מלאה בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב