אורטה מורחבת

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

16/11/2009 | 12:24 | מאת: מירי

שלום, לאחרונה גילו לאבא שלי לאחר בדיקת אקו לב אורטה מורחבת. בבדיקה קודמת בשנת 2007 הערכים היו תקינים 37 מ"מ בבדיקה אחרונה הערכים עלו ל-47. הוא מקבל תרופה להורדת לחץ דם "קדקס" והרופא המליץ לו להתחיל לקחת OXAR (LUTAN)50MG. שאלתי היא האם ניתן לעשות דברים נוספים לעצירת התהליך והאם בשלב זה יש לבדוק את אופציית הניתוח. אודה על תשובתכם המהירה, מירי

מירי שלום יש בהחלו מה לעשות. מומלץ לאזן את לחץ הדם היטב, רצוי עם תרופות מקבוצת חוסמי הבטא, כמו נורמיטן וכדומה. מומלץ לבצע פעם אחת בדיקת CT של החזה לראות את כל אאורטה. והמשך מעקב פעם בשישה חודשים. אם המסתם האורטלי שלו תקין ובעל 3 עלים,קרוב לוודאי שעדיין אין צורך בניתוח, אבל תשובה סופית ניתן לתת לאחר ביצוע ה CT, ובדיקה ושיחה עם אביך. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב