הסכנה בניתוחי לב אצל קשישים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

15/01/2010 | 13:48 | מאת: בת של מנותחת

לצערי נראה לי שמנתחי הלב הנכבדים כלל לא מודעים למה שקורה לחולים הקשישים לאחר הניתוח. אמי שהיתה אישה עצמאית וצלולה בת 82 החליטה, בניגוד לעצת רופאים רבים, לעבור ניתוח החלפת מסתמים במחלקת ניתוחי לב ברמב"ם. הניתוח שהיה לפני כחצי שנה "הצליח" אבל התוצאה - סיוט מתמשך. החיים שלה ובעקבות זאת שלנו נהרסו. הזכרון שלה נפגע, היא לא מצליחה לזכור איזה יום היום, לא מצליחה להעביר ערוצים בטלויזיה וכד'. היא חלשה מאוד, לא יוצאת ללא ליווי מהבית ויש לה מטפלת צמודה, היא מדוכאת מאוד, במיוחד משום שהיא לא סולחת לעצמה על הבחירה שעשתה. כשאני קוראת בעתונים את הכותרות המציינות את ההצלחה הגדולה בניתוחי לב אצל קשישים ואני שומעת על מקרים דומים גם במשפחות אחרות נשבר לי הלב. כדאי שתבדקו, גם לאחר שהחולה משתחרר ואפילו חצי שנה ושנה לאחר מכן - מהי איכות החיים של החולה ומה המשמעות הכוללת - הפיזית והמנטלית של הנתוח שעבר.

שלום אנחנו מודעים לקושי של חלק מהחולים (בעיקר מבוגרים) לחזור לחיים מלאים. מסיבה זו שוקלים היטב לפני ביצוע הניתוח. ההצלחה שלנו לא נמדדת בכך שהחולה השתחרר מבית חולים, אלא שתוחלת חייו ואיכות חייו השתפרו. לצערי יש לנו גם כשלונות. אבל, יש הרבה הצלחות ורבים מהחולים, גם מעל לגיל שמונים חוזרים לתפקוד מלא ולאיכות חיים טובה. לעתים זה לוקח מספר רב של חודשים. אני מאוד מקווה שכך גם יקרה אצל אימך. גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב