כאבים בלב לנער

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/02/2010 | 16:54 | מאת: מלי

שלום רב, בני כיום בן 18 וחצי. בגיל 14 החלו לו כאבים בלב ההולכים ושבים, הופננו למכון הלב,והתבצעו מס' בדיקות כמו דופלר, ארגומטריה ועוד.. כל הבדיקות תקינות. המסקנה שהגיעו שהכאבים נובעים מצמיחה בגיל ההתבגרות... אך לא הייתי שקטה וחזרתי למכון הלב מס' פעמים..ושוב חזרתי ריקם, בנתיים הכאבים עדיין לא חלפו,הם מגיעים כפעם בשבוע לחצי דקה עד דקה בערך.. הנער כבר עבר את גיל 18, הפסיק להתלונן והשלים עם מצבו...עונה רק שאני שואלת אותו..בני עומד להתגייס לצהל ואני דואגת שמא טיפולו ייפול בין הכסאות... לקחתי אותו למטפל ברפואה סינית בשילוב עם רפואות שונות אשר איבחן כי הבעיה היא באורטא, בורידים, בכניסה והיציאה של הדם. כיצד אני יכולה לבדוק זאת? והאם יש טיפול? אני דואגת שאם אפנה שוב למכון הלב, הם לא ייתייחסו עקב זילזולם ברפואה אלטרנטיבית... תודה רבה

מלי שלום קרוב לוודאי שהכאבים שבנך מרגיש לא מגיעים מלבו. באופן כללי לא שכיחות בעיות מסוג זה בגיל 18 ובמיוחד לאחר שהבדיקות תקינות. יתכן שיש לחפש מקור אחר לכאבים כמו עצמות ושרירים. אבל, אם את עדיין דואגת, לכי למכון לב אחר ותבקשי שיבצעו שוב בדיקת אקו, מבחן מאמץ ואולי גם בדיקת הולטר. אם התוצאות שוב יהיו שליליות, אני חושב שתוכלי להירגע. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב