תיקון מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/10/2009 | 18:31 | מאת: אורח

מבדיקת אקו לב נראה כי יש לי אי ספיקה מיטראלית קשה אסימטומטי. קרע 2 כורדות ל-P2 צניחת P3 טבעת מסתם 46 מ"מ בערך, מדדי לב תקינים (לא עומדים בקריטריונים לניתוח ) . גיל 47 , מצב הבריאות שלי תקין ובכל זאת הומלץ לי לעבור ניתוח לתיקון המסתם. האם לאור המצב אכן עלי להקדים ולטפל בנושא ? לגבי יכולות התיקון , מה עלי לשאול או איזה נתונים אני אמור לקבל בפניה ליעוץ ע"מ לבחור מחלקה מתאימה/מנתח מתאים? כמה ניתוחים מהסוג הנ"ל מבוצעים בשיטה החדשה (ללא פתיחת חזה) ומה אחוז הצלחה נכון להיום ? בתודה מראש .

שלום אם ניתן לתקן את המסתם בהסתברות גבוהה, יתכן שנכון ללכת לניתוח כבר עכשיו. לפי מה שאתה כותב נראה שהסיכוי לתיקון באמת גבוה. אולם אוכל להגיד בצורה יותר מוסמכת לאחר שאראה את בדיקת האקו שלך. במידה ומדובר בתיקון פשוט, ניתן לבצעו בגישה מינימאלית ללא פתיחת עצם החזה. אם מדובר בתיקון מורכב יתכן שעדיף בשיטה הרגילה. גם את התשובה לכך אוכל לתת לאחר שאראה את בדיקת האקו שלך. לצורך כל ההחלטות והאם כדאי או לא לעבור כבר עכשיו ניתוח, הייתי ממליץ לקבל דעה נוספת אצל דר' אגמון, מנהל יחידת האקו ברמב"ם. בהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב