מסתם מיטרלי שמאלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

19/09/2009 | 11:09 | מאת: אלי גור

בצינתור שבוצע לאדם בגיל 77.5 התגלה שקיימת היצרות של 60-70% בעורק שמוביל דם ללב.כמו כן התברר שבמסתםהמיטראלי השמאלי נותקו 2 מיתרים.בחוות דעת של קרדיולוג נאמר כי יש לבצע בדחיפות ניתוח לב פתוח לביצוע מעקף ותיקוןבמסתם ע"י תפירתו. שאלתי עד כמה דחוף הנושא ומהו ההבדל בין תיקון מסתם להחלפתו.

אלי גור שלום מידת הדחיפות של הניתוח נקבעת לפי מצבו של החולה והנתונים של הצנתור והאקו. יתכן מצב שניתן להמתין שבועות עד לניתוח ועד צורך לבצע את הניתוח תוך יום. כלומר לא ניתן לתת תשובה פרטית בלי לראות את החולה ואת בדיקותיו. אם ניתן, עדיף לתקן את המסתם המיטרלי. בעבודות שבוצעו במספר מרכזים בעולם הודגם שתיקון טוב של המסתם המיטרלי עדיף על החלפה שלו. זה נכון במיוחד מתחת לגיל 65, מפני שאז החלפת המסתם פירושה מסתם מכני שמחייב טיפול בקומדין. בגיל 77 אם נחליף, יושתל מסתם ביולוגי שאינו מחייב קומדין. למרות זאת, גם בגיל מבוגר עדיף תיקון על החלפה. ברמב"ם אנחנו מתקנים מעל 90% מהמסתמים המיטרלים כמקובל במרכזים המובילים בעולם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב