אירוע מוחי קל לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

13/08/2009 | 14:43 | מאת: דני

שלום וברכה, אינני יודע למי להפנות את השאלה, זו פעם 1 שאני גולש באתר הזה. אשמח לקבל תשובה ממי שמתמחה דווקא בבעייה הזו או לחילופין מכל אחד מברי הסמכא המצויינים לעיל. המקרה: אבי עבר ניתוח (4)מעקפים ללב לפני שבוע וקצת ושלשום הוא קיבל אירוע מוחי קל.מאז האירוע הוא אינו מדבר כלום חוץ מהמילה "בסדר", גם אם שואלים אותו שאלות מורכבות יותר, לדוג': איפה אתה גר? תשובה: בסדר.והוא שואל כמעט 50 פעמים ביום מה השעה. אפילו שעונים לו הוא ממשיך לשאול מה השעה.לדוג': מה השעה? אנו עונים: 7. שוב הוא שואל: מה השעה? אנו עונים 7. מה השעה? תענו... 7 או 8 תענו? וככה חוזר חלילה וככל שהוא חוזר על השאלה הוא צועק אותה יותר, כאילו אנחנו מתעלמים ממנו ולא עונים לו. הוא לא זוכר מי אנחנו ואם יוצא לו איכשהו להבין שאשתו באה לבקר אותו הוא לא יודע בכלל איך קוראים לה. ואומר לי: אשתי באה לבקר והבן שלה ואחיו. כולנו (המשפחה והחברים) בהלם ולא יודעים מה לעשות?! האם זו תופעה שכיחה לאחר ניתוח מעקפים, מה אחוזי ההחלמה ממנה, והאם המוח חוזר לגמרי לפעולה תקינה או שתמיד יישאר לו איזה קטע קטן שלא חושב כראוי או שריד שמזכיר שפעם היה לו אירוע...

דני שלום לפי התיאור אביך באמת עבר אירוע מוחי לאחר ניתוח המעקפים. זה סיבוך די נדיר אבל מוכר לאחר ניתוח לב (1-3%). בחלק מהמקרים יש התאוששות מלאה. בחלק מהמקרים נשאר נזק בדרגות שונות. קשה לדעת בשלב זה. קרוב לוודאי שאביך יזדקק לשיקום. מצטער שאין לי תשובה חד משמעית בברכה דר' גיל בולוטין

14/08/2009 | 18:02 | מאת: דני

אני מודה לך בשמי ובשם משפחתי על תשובתך המצוינת. ענית על כל שאלותינו בשלב זה בצורה מהירה ועניינית. העבודה שלך באתר מרגיעה משפחות רבות, תודה על הסבלנות שיש לך עבור כולם ועל היחס האישי שאתה מפגין בתשובותיך אליהם.

מנהלי פורום ניתוחי לב