מתי לחזור על ניתוח מעקפים שני ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/12/2009 | 15:20 | מאת: יאיר

שלום-- ב 1.1.1999 עברתי ניתוח מעקפים ( 5 ). התחלתי לאחרונה להרגיש תעוקה במאמץ--מה שהיה גם בפעם שעברה. אני מניח שאני הולך לניתוח מעקפים נוספים בעתיד- 1. היש היום ניתוח זעיר-רובוט ?-בהרחבת הצלעות-בלי חיתוך עצם החזה ובלי מכונת לב-ריאה ? 2.האם תוכלו לנתח אותי אצלכם ? הניתן לבצע באופן פרטי אבל ברמת טיפול דומה ? 3. גורמי סיכון--עודף משקל-HTN-DM2 --מאוזנים גבוליים. 50% הצרות בקרוטיד הפנימי הימני. SO2--96%? אשמח לתשובה ענינית. בברכה ותודה יאיר

יאיר שלום לא בהכרח אתה זקוק לניתוח לב חוזר לאחר 10 שנים. צריך לעבור שוב צנתור ואז תוכל לדעת. במידה ויש צורך בניתוח חוזר, בחלק מהמקרים ניתן לבצעו בחתך קטן מהצד. בהרבה מקרים, אם יש צורך, ניתן לבצע ללא מכונת לב ריאה. לקבלת פרטים נוספים, והסבר אישי, אתה יכול לקבוע פגישה דרך מזכירתי: מיכל או אסתי 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב