נהיגה אחרי השתלת קוצב לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

24/12/2009 | 12:35 | מאת: חנה.כ

לפני חודש השתילו לי reveal בשל התעלפויות בלתי ברורות. מהר מאד התעלפתי וה reveal הראת חד משמעית שאני מריכה קוצב.לפני עשרה ימים השתילו לי קוצב לב.לאחר 2 ביקורות אמר לי המנתח שאני יכולה לחזור לפעילות ,כמובן מבלי להרים את היד 6 שבועת, לא להרים חפצים וגם לא לנהוג! לא ברור מה הסיכון בנהיגה במכונית עם הילוכים אוטומטיים. אשמח לשמוע את דעתך! חנה.כ

חנה שלום יתכנו מספר סיבות להמלצת הרופא לא לנהוג. 1. חשש שעדיין יחזרו התעלפויות (למשל בגלל קוצב שצריך כוונון) 2. הפעלה מוגברת של היד. בכל מקרה, אם כך חשב הרופא שהשתיל לך את הקוצב, הכי נכון ובטוח שתתייעצי שוב איתו. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב