בעיות לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/10/2009 | 17:28 | מאת: שניר

שלום וברכה! אבי מאושפז בבית חולים מזה 10 ימים במחלקת טיפול נמרץ לב. הוא במצב מורדם עם הנשמה הרופאים ביקשו מאיתנו לעשות לו פיום קנה. האם יש לניתוח איתרונות וחסרונות/סכנות??

שניר שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. פיום קנה, טרכיאוסומיה, זהו ניתוח בו מחוברת צינורית ההנשמה אל צינור דרך פתח בצוואר, ישירות לקנה הנשימה. הניתוח לא נטול סכנות וחסרונות, אולם באחוז מאוד גבוה מבוצע ללא סיבוכים. בכל מקרה, אסור להנשים יותר משבועיים דרך הקנה כיוון שזה עלול לגרום לנזקים לקנה הנשימה ומיתרי הקול. לכן מומלץ בהחלט לעשות פיום קנה כשמתקרבים לשבועיים, או כשברור שאין סיכוי סביר לגמילה ממכונת ההנשמה בפרק הזמן הזה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב