שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/11/2009 | 17:08 | מאת: אבי

שלום אבי נפטר בגיל 64 באופן פתאומי בזמן שינה אציין אבי עישן שנים רבות 2 חפיסות ליום היה לו COPD ,ויתר לחץ דם האם עלי לעבור בדיקות שגרתיות כגון מבחן מאמץ או אקו לב האם אני בקבוצת סיכון עקב כך אודה לך אם תוכל להדריך אותי מה לעשות אני בחששות בגלל כך אציין אני בן 33 בריא בד"כ

אבי שלום למחלת לב יש חמישה גורמי סיכון עיקריים: 1. עישון 2. יתר לחץ דם 3. סכרת 4. כולסטרול גבוה 5. נטייה תורשתית בכל ארבעת גורמי הסיכון הראשונים ניתן לטפל ביעילות רבה: לא לעשן, לאזן לחץ דם, לאזן כולסטרול עם דייטה ותרופות במידת הצורך ולאזן את הסוכר לסכרתיים. בנוסף מומלץ לשמור על דייטה מאוזנת, לעסוק בספורט ולהנות מכוס יין אחת ביום. גורם הסיכון היחידי שאינו בשליטתנו הוא הגורם התורשתי. טפל טוב בארבעת גורמי הסיכון הראשונים. אם אתה עדיין בחששות, תבקש לעבור מבחן מאמץ. אם הוא יהיה תקין, אתה יכול להיות רגוע. אבל, אם עדיין זה לא מספיק, ניתן היום לבצע בדיקת CT להדמיית העורקים הקורונרים. במקרים שהבדיקה תקינה, התוצאה מאוד אמינה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב