ניתןח מסתמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

30/08/2009 | 18:55 | מאת: דידי

אני בת 70 וצריכה לעבור ניתוח להחלפת המסתם המיטרלי והמסתם האורטלי. האם נעשים ניתוחים כאלה בשיטה הזעיר פולשנית? האם מחליפים או מתקנים את שני המסתמים באותו ניתוח? העובדה שעברתי כריתת שד דו צדדית עם הקרנות וכימותרפיה מפריעה לביצוע ניתוח כזה? תודה.

דידי שלום את המסתם המיטרלי אנחנו מתקנים או מחליפים בשיטה זעיר פולשנית. אבל מיטרלי ואורטלי ביחד מחייב ניתוח כמעט רגיל (ניתן להסתפק בחתך קטן יחסית בעור בית החזה). מתקנים או מחליפים את שניהם באותו הניתוח. ההחלטה עם לתקן או להחליף תלוייה בסוג הבעייה של המסתם. הקרנות בעבר יכולות להקשות מעט את הניתוח, בדר"כ לא בצורה משמעותית. אם תרצי עוד פרטים והסבר בעל פה, קבעי פגישה דרך מזכירתי מיכל או אסתי בטלפון 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב