c.t. אנג'יו- קרדיאק גייטינג

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

25/10/2009 | 15:29 | מאת: yves

. רקע בקצרה - סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 . אוטם שריר הלב ובעקבותיו ,ניתוח 3 מעקפים בשנת 2006 , סובל מטרשת עורקים, סכרת, כולסטרול- מטופל בקרטיה,1.25 טריטייס, 1.25 קרדילוק(חצי כדור)40 ליפיטור, לוסק וכדור גלוקומין אחת ליום .מאוזן בד"כ , l.d.l 72 סה"כ במצב טוב . באפריל 2007 עשיתי את הרשום בנדון עקב חשש לטרומבוס באאורטה העולה . תוצאת הבדיקה הראתה שהטרומבוס שטוח ונראה מאורגן . מאז עשיתי אין ספור בדיקות אקו לב אשר היו תקינות .כמובן שאחרי הניתוח גם עשיתי ארגומטריה ומיפוי לב שגם הם היו תקינות . שאלתי היא ,האם לא כדי לי אחרי 3.5 שנים מאז הניתוח לעשות שוב את הסי-טי שבנדון כדי לדעת מה מצב העורקים נכון להיום ? (לצערי אני לא יכול לעשות מיפוי לב בגלל הארגומטריה שאני צריך לעשות בבדיקה ,בגלל הסתימה העורקית ברגל שמאל אשר במבחן "ברוס" עם השיפוע, גורמת לרגל להירדם ולכאוב . לצערי החלופה של הגברת הדופק באופן מלאכותי עושה לי רע וגורם לי לסחרחורות )- לתשובתך אודה .

שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. שאלתך מאוד מורכבת ודורשת תשובה אישית. רק לאחר בדיקה שלך, מעבר על כל הבדיקות (חלקן לראות בעינים את הסרט) ושיחה איתך, ניתן לתת תשובה רצינית לשאלתך המצויינת. לכן, אני ממליץ לפנות עם כל החומר לקרדיולוג שאתה סומך על דעתו. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב