פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
664 הודעות
637 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

18/04/2008 | 12:01 | מאת: ענבר

שלום אבי עבר ניתוח מעקפים ביום ד' לפני כשבוע , האם הוא עדיין צריך לסבול מכאבים באיזור הניתוח ואם כן כמה זמן ?

ענבר שלום כאבים באיזור הניתוח לאחר שבוע מאוד שכיחים. משך ועוצמת הכאבים מאוד משתנה ולעיתים יכול להימשך שבועות ואפילו חודשים. מתנצל על העיכוב בתשובה. בברכה דר' גיל בולוטין

אמא שלי בת 46 עברה ניתוח לב שני להחלפת מסתם, את הניתוח הראשון היא עברה להחלפת מסתם מיטראלי לפני 4 שנים, ושמו לה מסתם מלאכותי, אבל לא כאן השאלה. בשלושת החודשים האחרונים היא סובלת מקשיי נשימה, ולפני שבועיים יהא אושפזה שוב ולאחר בדיקה הוחלט לנתח אותה וכך נעשה ביום שלישי האחרון. מאז היא בטיפול נמרץ נשימתי (יש לציין שהניתוח לדברי הרופאים הצליח.), היא לא מקבלת מורפיום יותר כבר יומיים, ומדי פעם היא מקבלת פרופופול (אם ככה מבטאים את החומר המרדים הזה..) ומחוברת למכונת הנשמה עם טובוס מאז שיצאה מהניתוח. היא לא מצליחה לנשום בכוחות עצמה, כבר פעמיים הורידו לה את הצינור וניסו את שאר המכשירים והיא לא יכולה להיות יותר מחמש דקות בלי הטובוס הזה, ושוב החזירו לה אותו, הרופאים פסלו דלקת ריאות ובודקים כעת אם יש לה שיתוק מלא או חלקי בסרעפת. כמה שאלות: 1. יש לשיתוק מלא טיפול? 2. יש לשיתוק חלקי טיפול? 3. יש מצב שזה לא זה? 4. האם זה שכיח שלאחר ניתוח לב פתוח הסרעפת משתתקת? 5.ומה? אם יש בכלל כזה, זמן ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובה למטה

15/04/2008 | 01:34 | מאת: ליאור

אמא שלי בת 46 עברה ניתוח לב שני להחלפת מסתם, את הניתוח הראשון היא עברה להחלפת מסתם מיטראלי לפני 4 שנים, ושמו לה מסתם מלאכותי, אבל לא כאן השאלה. בשלושת החודשים האחרונים היא סובלת מקשיי נשימה, ולפני שבועיים יהא אושפזה שוב ולאחר בדיקה הוחלט לנתח אותה וכך נעשה ביום שלישי האחרון. מאז היא בטיפול נמרץ נשימתי (יש לציין שהניתוח לדברי הרופאים הצליח.), היא לא מקבלת מורפיום יותר כבר יומיים, ומדי פעם היא מקבלת פרופופול (אם ככה מבטאים את החומר המרדים הזה..) ומחוברת למכונת הנשמה עם טובוס מאז שיצאה מהניתוח. היא לא מצליחה לנשום בכוחות עצמה, כבר פעמיים הורידו לה את הצינור וניסו את שאר המכשירים והיא לא יכולה להיות יותר מחמש דקות בלי הטובוס הזה, ושוב החזירו לה אותו, הרופאים פסלו דלקת ריאות ובודקים כעת אם יש לה שיתוק מלא או חלקי בסרעפת. כמה שאלות: 1. יש לשיתוק מלא טיפול? 2. יש לשיתוק חלקי טיפול? 3. יש מצב שזה לא זה? 4. האם זה שכיח שלאחר ניתוח לב פתוח הסרעפת משתתקת? 5.ומה? אם יש בכלל כזה, זמן ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום בתשובה לשאלותיך 1. יש לשיתוק מלא טיפול? בהרבה מקרים יש התאוששות של הסרעפת לאחר מספר שבועות או חודשים. אם לא יש בעיקרון אפשרות לטיפול ניתוחי. 2. יש לשיתוק חלקי טיפול? כאמור בהרבה מקרים יש התאוששות של הסרעפת לאחר מספר שבועות או חודשים, במיוחד עם השיתוק הוא חלקי 3. יש מצב שזה לא זה? כן, יש הרבה סיבות לקושי נשימה וצורך בהנשמה לאחר ניתוח לב ובמיוחד שני ומיטרלי. 4. האם זה שכיח שלאחר ניתוח לב פתוח הסרעפת משתתקת? שיתוק הסרעפת לאחר ניתוח לב פתוח הוא סיבוך ידוע אבל לא מאוד שכיח. הוא קורה יותר לאחר ניתוח חוזר. 5.ומה? אם יש בכלל כזה, זמן ההחלמה? מספר שבועות ולעיתים חודשים מתנצל על העיכוב בתשובה. דר' גיל בולוטין

10/04/2008 | 13:02 | מאת: יעל

אני בשנות ה-40. עברתי לפני כחודשיים PFO. כעבור מס' ימיםדקות הסתבר שיש דליפה שאובחנה ע"י בדיקתtee . אני מטופלת באספירין ופלביקס. יש לי כתמי שטפי דם בגוף וכן כאבים חזקים ברגליים וההליכה קשה עלי. מה עלי לעשות?. האם עלי ל

יעל שלום יתכן ששטפי הדם בגוף נגרמים בגלל הטיפול באספירין ופלביקס. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל. מתנצל על העיכוב בתשובה. דר' גיל בולוטין

08/04/2008 | 15:35 | מאת: אלעד

בעבר היה ניסיון לשימוש בלייזר להורדת פלאק מהעורקים, האם מישהו יודע את הסיבות המדוייקות למה הפסיקו להשתמש בו

לקריאה נוספת והעמקה

אלעד מספר שיטות לטיפול בטרשת עורקים ננטשו עקב חוסר יעילות. מתנצל על העיכוב בתשובה. בברכה דר' גל בולוטין

08/04/2008 | 15:33 | מאת: אלעד

?

08/04/2008 | 11:14 | מאת: ליאור

שלום רב דר', אשתי בת 28 עם מום מולד בלב, Transposition עברה ניתוח בצעירותה בגיל שנה וחצי, מאז חייה פחות או יותר חיי שיגרה, למעו פעם בשנה היא מבצעת את כל הבדיקות, אקו, א.ק.ג וכו'. לפני כשלוש שנים ילדה בן בהצלחה, לאחרונה רצינו להרות שוב ונאמר לנו ע"י הפרופ' המטפל כי עליה לעבור בדיקת MRI לפני ההריון, אכן היא עברה והבדיקות יצאו תקינות, אך לפני כחודש, היא התעלפה ומאז קיבלה פעמים סחרחורות, בעצת הרופא היא עברה את בדיקת הולטר שבה גילו הפרעות קצב, בעקבות כך נקבע לה תור לצינתור, הרופא המטפל אמר לה כי במידה ויצטרכו יושתל לה דפיברילטור, שאלותיי הם במידה ואכן זה יקרה : 1. האם ניתן לנהל אורח חיים תקין ורגיל ? 2. מהו הניתוח הזה של ההשתלה ואורכו ? 3. מה הוא אורך חיי הסוללה של המכשיר הזה ? 4. האם היא תוכל להכנס שוב להריון ? תודה רבה מקרב לב על תשובותיך , ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום הכתובת הנכונה לשאלותיך הוא רופא קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. אבל בקצרה: 1. ניתן לנהל אורח חיים תקין 2. הניתוח הוא יחסית קל בהרדמה מקומית 3. אורך חיי הסוללה תלוי מאוד בכמות השימוש במכשיר (כמה הפרעות קצב) 4. מצב לאחר ניתוח כזה לא צריך למנוע כניסה להריון בעתיד מתנצל על העיכוב בתשובה. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום רב בקרוב אני עומד לעבור ניתוח מעקפים.שאלתי מתי המנתח משתמש במכונת לב ריאה? מהם הסיכונים והסיכויים עם או בלי הנ"ל גיל

לקריאה נוספת והעמקה

גיל שלום לניתוח ללא מכונת לב ריאה יתרון אחד מוכח, פחות דימום לאחר הניתוח וצורך מופחת במתן דם. בעבר ציפו שהניתוח ישפר תוצאות גם כמו פחות אירועים מוחיים, אי ספיקת כליות ותמותה. אולם היתרונות החשובים הללו הוכחו רק בחולים בסיכון גבוה כמו חולים עם מחלה טרשתית באבי העורקים או בחולים מבוגרים. לכן, כיום מקובל לבצע ניתוחים ללא מכונת לב ריאה לפי הצורך: חולים מבוגרים, חולים עם מחלה באבי העורקים וכדומה. מתנצל על העיכוב בתשובה. בברכה דר' גיל בולוטין

06/04/2008 | 17:47 | מאת: יעקב

השבוע אני עומד לעבור ניתוח מעקפים ואני נורא מבולבל הייתי שמח לדבר ולשמוע ממי שעבר את הטראומה הזאת. 0547768479 תודה יעקב

יעקב שלום מתנצל על העיכוב בתשובה. מקווה שהכל עבר בשלום. בברכה דר' גיל בולוטין

01/05/2008 | 19:23 | מאת: יעקב

אני בן 65 בעל כושר מצוין לפני הנתוח עוסק בפעילות גופנית בעיקר אירובית.לפני 10 ימים עברתי ניתוח 4 מעקפים. אני מודע שההחלמה היא שונה ממנותח למנותח. לי יש בעיה עם נשימה,1. קשה לי לדבר חופשי וברצף. 2. כמו כן יש לי דופק מהיר 90-105 אני מקבל כדור ומנסה להכנס לדיטת ברזל. 3.יש לי כאבים סבירים ברגל בשתי נקודות שהוציא לי את הורידים מהו תהליך ההחלמה בנקודה זו? תודה יעקב

אני יליד 87 שעבר ניתוח בגיל 4 חודשים ניתוח סלינג שבוצע ע"י פרו"פ בוידנא.איחילוב. כיום אני מרגיש בריא אבל מכיוון שעלי לעבור בדיקות מעקב שנתיים אני מחפש רופא שיוכל לטפל בבעיתי,ניתן לציין שהייתי אצל מס' רופאים אך אלו לא ידעו כייצד לעקוב אחרי ושלו אותי לרטפאים אחרים.האם יש רופאים שמטפלים בבעיות כמו שלי בעיות מולדיות לטווח ארוך,האם יש רופא כזה גם בירושלים ליד מקום מגורי?? תודה מיקי

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום מתנצל על העיכוב בתשובה. בכל בית חולים גדול יש קרדיולוג שמתמחה במעקב וטיפול בחולים לאחר ניתוחי לב מולדים. אני ממליץ לפנות למשרד של דר' וידנה לצורך המלצה על קרדיולוג שימשיך לעקוב אחריך. בירושליים אתה יכול לפנות לדר' אלי מיגרלטר בהדסה והוא יוכל להמליץ על קרדיולוג בירושלים. בברכה דר' גיל בולוטין

05/04/2008 | 12:31 | מאת: שיר

בת 39 בזמן מאמץ גופני לא גבוה תחושת נימול ביד שמאל ורגל שמאל ודופק שמגיע ל165 כעבור 10 דקות של פעילות על מכשיר קרוס במאמץ נמוך האם זה מצריך ברור תודה שיר

שיר שלום הייתי ממליץ על בירור דרך רופא המשפחה אצל קרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

31/03/2008 | 14:26 | מאת: יקי

שלום רב מהי : פרפוזיה ? בברכה יקי

יקי שלום פרפוזיה היא ביטוי לכמות הדם המגיעה למערכות שונות בגוף. כאשר הפרפוזיה נמוכה זה ביטוי לחוסר אספקת דם מספקת לרקמות מסויימות, מצב שיכול לקרות בשוק. בברכה דר' גיל בולוטין

05/04/2008 | 10:20 | מאת: יקי

שלום רב תודה עבור תשובתך. אם כך . מה ההבדל בין - פרפוזיה לאיסכמיה ? תודה עבור תשומת הלב בברכה יקי

26/03/2008 | 23:38 | מאת: אבי

רציתי לשתף אותכם במידע על מכשיר לניטור קומדין בבית ללא כאב טיפה מהאצבע כמו בדיקת סוכר הוא אמין מול מעבדות בתי חולים וקופות חולים (מבדיקה אישית) מהיר בערך 10שניות תשובה ומעל לכל השירות שקיבלתי מצוות "דין דיאגנוסטיקה" בצפון אורית ודורון ממליץ לכולם לקנות זה שינה לי את סדר היום ואת סדר העדיפיות היומי. לדורון 0576675402 אורית0576675400

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום אני מסכים שהמכשיר החדש עוזר לחולים שנזקקים לטיפול בקומדין וחוסך להם את הצורך ללכת לבדיקות מרובות בקופות החולים. בברכה דר' גיל בולוטין

26/03/2008 | 23:11 | מאת: אבי דחוף

שלום רב שמי אבי ואני בן 49 הייתי מעשן ויש לי סוכרת סוג 2 יש במשפחתי גורמי סיכון למחלות לב התגלה אצלי לפני כחודשים מחלת תרשת עורקים צונטרתי בעורק אחד שמו לי סנטס ובשאר לא כי היו סתימות רציניות ולהלן הדיאנוזה של הרופא :לדברי הרופא יש לי מחלת לב כלילית בצנטור הודגמה מחלת כלילית תלת כלית עם מחלה טרשתית דיפוזית לאורךlad עם הצריות עד 70 אחוז הצירות בעורק וענף מרגינלי גדולcx -omו וחסימה של העורק הימני rca ידוע עוד לפני הצינטור על תפקוד סיסטולי טוב של חדר שמאל בוצעה התערבות הרחבה של cx-om בהמשך דיון במחלה לגבי המשך טיפול הוחלט על המשך תרופתי ולהלן רשימת התרופות שאני נוטל :plavix simvacor aspirin normiten זהוי הרשימה של הכדורים ללחץ דם ,סוכרת , כולסטרול , ודלול הדם . הדופק היה 72 לחץ דם 110/70 שאלותי העיקריות האם היום בתום 3 חודשים אפשר להפסיק בכדורים של פלאבקס ולהישמש במקום זה במיקרוספירין .??? והאם כדורים יכולים לשחרר את הצירות שיש לי כבר ?? והאם ניתוח מסוכן במצב של הצירות של 70 אחוז ? ומה עדיף ניתוח במצב הזה ? או כדורים .?? ואם אני לא אנתוח זה מוכן ? ואם לא אז אך אפשר למנוע שוב התקפים ?וההפך בתודה מראש על הסבלנות

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום. בנוגע למועד הפסקת הפלביקס, הדבר תלוי בסוג הסטנט שהושתל בליבך. אם מדובר בסטנט מפריש תרופה, יש צורך בפלביקס לפחות לשנה. אני ממליץ להיוועץ עם המצנתר שלך. לפי הנתונים שמסרת יתכן בהחלט שיש עדיפות לניתוח על פני טיפול תרופתי בלבד. על מנת לתת תשובה לכך צריך לראות את הצנתור שלך ולהתרשם מהסימפטומים שלך. בקשר לנסיגת המחלה. בדר"כ אין נסיגה משמעותית אבל ניתן להאט את ההתקדמות בעזרת הפסקת עישון, טיפול טוב בכולסטרול ובשאר גורמי הסיכון. אם אתה מעוניין בתשובה מלאה על השאלה אם ניתוח או כדורים, אתה מוזמן לקבוע פגישה דרך מזכירות המחלקה: מיכל או אסתי בטלפון 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

26/03/2008 | 06:52 | מאת: אניטה

סליחה,רוצה להדגיש שאני מדברת על תיקון לא החלפה. אניטה

אניטה שלום ברוב המכריע של המקרים ניתן לתקן את המסתם. אוכל לדעת זאת בסבירות יותר גבוהה לאחר צפייה בבדיקת האקו שלך. בברכה דר' גיל בולוטין

אני בת60.בילדות סבלתי מיREUMATIC FIBER ועקב זה היגעתי לאי ספיקה כשה של מס מסתם מיתרלי. שאילתי היא עם יש ניסיון בארץ עם ניתוח כזה ומה סיכוי הצלחה? איפה הייתה ממליץ לפנות במקרה הזה.? שאילה אחרת: אפשר לצרף גם? MAZE PROCEDURE. אסמך לקבל כול פיסת אינפורמציה אפילו כתובות ב אינטרנת מי סיפרות מיקצועית. בכבוד רב! אניטה

אניטה שלום יש בארץ בכלל ובמחלקה שלנו בפרט ניסיון רב בתיקון והחלפת המסתם המיטרלי. במהלך הניתוח אנחנו גם מבצעים MAZE לטיפול בפרפור עליות. במרבית המקרים ניתן לבצע את הניתוח ללא פתיחת עצם החזה. לפרטים נוספים את מוזמנת ליצור קשר דרך מזכירות המחלקה: מיכל או אסתי 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

23/03/2008 | 14:34 | מאת: אור

שלום רב , אינני יודעת אם זה הפורום המתאים ,אם לא - אשמח אם תעזרו לי להפנות את השאלה לפורום המתאים .... אבא שלי במעקב אחרי אאורטה ,פעם בשנה עושה אולטרסאונד ,בבדיקה האחרונה התגלתה הרחבה של האאורטה מ-2.9 ס"מ ל-3.1 ס"מ ,האם זה חמור ?? מסוכן ?! אודה לתשובה בהקדם .... תודה רבה , אור.

אור שלום המידות של האאורטה שאת כותבת רחוקות מאוד ממידות מסוכנות המחייבות התערבות. לכן, אין צורך בהתערבות למעט מעקב בלבד. בברכה דר' גיל בולוטין

15/03/2008 | 12:54 | מאת: ניר

לפני מספר שנים עברתי ניתוח מעקפים וכעת אני נוטל את התרופה מיקרופירין. מזה מספר שבועות אני שותה מדי יום כמות קטנה של שמן זית או שמן פשתן ורציתי לדעת האם אכילת מאכלים ירוקים, שמן זית ומאכלים אחרים העשירים בויטמין K (?) עלולה לפגוע ביעילות התרופה (שמעתי על כך לאחרונה אבל לא הצלחתי לברר פרטים נוספים). תודה

ניר שלום איני יודע את התשובה. יתכן שפנייה לתזונאי תעזור בברכה דר' גיל בולוטין

13/03/2008 | 15:27 | מאת: ניצה

אבא שלי בן 84 צריך לעבור את הניתוח להחלפת מסתם האם גם בבלינסון עושים את הניתוח ללא פתיחת בית החזה האם זה ניתוח מסוכן מאוד לאדם בגילו

לקריאה נוספת והעמקה

ניצה שלום בנוגע לשיטות הניתוח בביילינסון, תצטרכי לברר שם. בגיל 84 הסיכון של הניתוח גבוה מניתוח דומה בגיל צעיר יותר. אם אביך בריא ומתפקד ואין לו מחלות נוספות יש לו בערך 90% סיכוי לעבור את הניתוח ללא סיבוכים משמעותיים. בברכה דר' גיל בולוטין

27/07/2008 | 18:25 | מאת: רחל

אמי בת 85 אמורה לעובר ניתוח להחלפת מסתם הלב. נוכח גילה ומצבה הבריאותי הומלץ בפנינו הליך החלפת מסתם באמצעות צינטור. אשמח לדעת באיזה בית חולים ומי הרופא בעל הנסיון בניתוח זה.

12/03/2008 | 13:04 | מאת: גילה

ברצונ ילשאול לאחר ניתוח מעקפים ישנם מים בריאות, תוך כמה זמן נספגים המים אודה על התיחסותכם,

לקריאה נוספת והעמקה

גילה שלום יתכנו כמה סיבות למים בריאות לאחר ניתוח מעקפים: 1. בצקת ראות ואז הטיפול הוא במשתנים וקצב הספיגה תלוי גם בתפקוד הלב. 2. נוזלים או דם בחלל הפלאורלי מסביב לריאות. כמות קטנה תספג תוך מספר שבועות וכמות יותר משמעותית ובמיוחד אם מדובר בדם ישן מחייבת ניקוז חד פעמי. בברכה דר' גיל בולוטין

26/01/2012 | 15:49 | מאת: ליאור

האם יש צורך בצינתור כדי לנקז את המים בריאות במידה וזו כמות לא קטנה ? והאם יש לבעיה או לפתרון השלכות רפואיות שליליות על המטופל ?

28/05/2016 | 09:24 | מאת: יצחק

לפני כשנתיים עברתי ניתוח מעקפים ומאז יש לי מים בריאה השמאלית, הייתי במעקב רופא ריאות במשך שנה וחצי שבא שאבו לי חלק מהמים, עדיין יש לי מים בריאה והרופא אמר שאין מה לעשות וצריך ללמוד לחיות עם זה, אבקש המלצה להמשך טיפול. אודה לכם מאוד על התיחסותכם

10/03/2008 | 19:23 | מאת: עמוס

האם יכול להיות כאב מתמשך (ממקור לבבי) הדומה מאד לתעוקת חזה ושאינו מהסתיידות - חסימת עורקים? אם יש כאב כזה והוא ממקור לבבי כיצד מטפלים בו? בתודה עמוס

לקריאה נוספת והעמקה

עמוס שלום יתכנו כאבים ממקור לבבי שאינם מחסימת העורקים הקורנרים. הסיבות מגוונות: היצרות של המסתם האורטלי עורק קורונרי שנלחץ בתוך השריר כאבים פריקרדיאלים (הקרום העוטף את הלב) ועוד לכל סיבה יש טיפול שונה ולכן מומלץ לרדת לשורש הבעייה ואז לטפל בהתאם. בברכה דר' גיל בולוטין

07/03/2008 | 10:42 | מאת: אירנה

שלום רב, אמי עברה צנטור השבוע (ביום שלישי) ולאחר מכן יש לה קושי בנשימה. היא משתעלת. רציתי לדעת האם יש תופעות לוואי לאחר הניתוח? תודה אירנה

אירנה שלום אני ממליץ להיוועץ ברופא המצנתר. בברכה דר' גיל בולוטין

05/03/2008 | 23:07 | מאת: אלי

ד"ר שלום רב לך.. אמא שלי סובלת משחמת הכבד, ומועמדת להשתלת כבד, (על רקע שתיית אלכוהול בעברה) לפני השתלת הכד היא נשלחה לביצוע רב של בדיקות.. בינהם בדיקת אקו דופלר (לב) התוצאות של האקו לב הגיעו, רציתי בבקשה לברר אודות תוצאותיהם הלא ברורות אני מכתיב מהדף.. לא נמצאה היפרטרופיה מסתמי הלב מסתם אאורטלי: פתיחה טובה. נמצאה אי ספיקה מינילית מסתם מיטרלי: עם קלציפיקציה קלה של טבעת המסתם. בדופלר נמצא אי ספיקה קלה, E/A =0.8 מסתם טריקוספידלי: נמצה אי ספיקה מינימלית. מסתם פולמונרי: נמצאה אי ספיקה מינימלית. לחץ ריאתי מוערך ב 35 מ"מ כספית. טרומבוס לא נראה. אין תפליט פריקרדיאלי. הערות: לציין נוזל פלאורי דו צדדי בכמות גדולה קרוב לוודאי אבחנות: lv systolic function-normal right ventricular function -normal mitral annulus calcification-milb mitral regurgitation - milb pleural effusion אלו התוצאות... יש לציין שאמי סובלת ממים ב-ריאות והיא מוציאה אותם ע"י אשפוז פעם בשבועיים בבית חולים ע"י ניקוז המים תודה מראש על התשובות כוללת ההמלצות

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום בדיקת האקו תקינה למעט הנוזלים מסביב לריאות. בברכה דר' גיל בולוטין

05/03/2008 | 18:14 | מאת: מזל

שלום שמי מזל בת 30 בריאה בדרך כלל אם כי בניתוח הסטרוסקופיה ולפרוסקופיה שנערך לפני חודש הגיעו נוזלים לריאות ובמשך שבוע אחרי הניתוח כף רגל שמאל היתה קרה וכף רדל ימין חמה. טופלתי על ידי קרדיולוג ונעשו לי הבדיקות הבאות ABI WITH EXERCISE THALLIUM STRESS TEST VENOUS U/S FOR REFLUX שבוע אחרי הייתי אצל הרופא ונאמר לי כי כל הבדיקות יצאו תקינות ללא כל סימן של בעיה כלשהיא ללב או לזרימת דם לקויה. כל זה היה לפני שבוע. אתמול בלילה התעוררתי כתוצאה מכאב קל בצד השמאלי של החזה ממש מתחת לשד השמאלית הכאב עבר עם שינוי התנוחה ואילו עכשיו ביום אני עדיין חשה כאבים קלים באיזור עם הקרנה לכיוון בית שחי שמאל וכתף שמאל. אני לא רוצה להיות פארנואידית אבל אני דיי מודאגת מהעיניין מה דעתך

מזל שלום לפי התיאור קרוב לוודאי שהכאבים לא מהלב. אבל, לא ניתן באמת לתת ייעוץ אמיתי כזה באינטרנט, ממליץ לפנות לרופא המשפחה. בברכה דר' גיל בולוטין

29/02/2008 | 16:07 | מאת: דפנה

שלום ד"ר אני סובלת מצניחת מסתם מטראלי ואי ספיקה מטראלית קלה ,הרופא שלי אומר שלקיחת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים וכדומה היא מחוייבת המציאות בגלל האי ספיקה. ידוע לי שהדעות חלוקות מה דעתך ? מעבר לזה אני סובלת שנים רבות מאד מדקירות חזקות בלב שמופיעות לעיתים בתדירות גבוהה ולעיתים בכלל לא כשאני חולה בשפעת או בדומה הדקירות מתחזקות ..כלומר התדירות ..ידוע לי שזה העקב עכילס שלי אבל מה ההסבר לבעיה. תודה

25/02/2008 | 11:39 | מאת: איל

שלום, אביה של אשתי עבר ניתוח מעקפים. הוא בן 54 סוכרתי עבר אירוע וצינתור לפני 8 שנים וכעט לאור סתימות ארוכות ומרובות עבר ניתוח מעקפים. לאחר הניתוח הרופא המנתח דיבר אם המשפחה ומסר כי המצב שלו לא טוב וכי הסתימות קשות מאוד. הוא ביצע 4 מעקפים אבל אמר "הלוואי שיכולתי להגיד לכם שהניתוח שיפר במשהו את מצבו" כמו כן מסר כי כנראה לא ניתן יהיה לנתח בעתיד וודאי לא לצנטר וכי מצבו אינו טוב. הוא כן מסר כי כרגע מצב הלב טוב וכי הוא תקין ולא נפגע. אני מבין שמצב עורקיו של אביה של אשתי אינו טוב ובהקשר מספר שאלות: 1. אם נכנסים ורואים כי העורקים ביידים וברגליים סתומים אף הם מדוע לבצע מערפים בכל זאת? הרי בסופו של דבר להחליף צינור סתום בצינור סתום שאינו מועיל זה מיותר ואף מסוכן לחינם? 2. האם ישנם פתרונות אלטרנטייביים ללקיחת ורידים/עורקים מהחולה עצמו (השתלות ע"י תרומה או מבעלי חיים)? תודה מראש איל

לקריאה נוספת והעמקה
27/02/2008 | 10:32 | מאת: אבי זכי

שלום!! אבי הגיע לבית החולים עם דופק נמוך. הוא נשלח מהמיון למחלקת טיפול נמרץ לב. לאחר בדיקות הוחלט להשתיל קוצב זמני כדי לדעת האם הבעיה היא מהלב שלא עובד במלוא התפוקה או מהכדורים שהוא לוקח.לאחר המסקנה שהבעיה נובעת מהלב הוא נותח והושתל לו קוצב קבוע. הערה:במהלך התהליך הזה הוא הורדם וחובר למכונת הנשמה. לאחר הניתוח להשתלת הקוצב אבי נותק ממכונת ההנשמה וחזר לנשום בכוחות עצמו. לאחר יום הוא הועבר למחלקה פנימית. שאלה:במהלך הגמילה ממכונת ההנשמה אבי עדיין לא תיקשר האם זאת תופעה מוכרת? במחלקה שהוא שוהה בה נכון לרגע זה במשך יום שלם הוא נשם בכוחות עצמו אולם למחרת שזה היום בבוקר הוא שוב חובר למכונת ההנשמה לשאלתי מדוע אמרו לי שליפנות בוקר הוא פיתח מצוקה נשימתית ושזה נובע כנראה מהיתפתחות דלקת ראות האם זה קשור לתהליך ההחלמה? אודה על תשובה מהירה ממני המודאג מאוד.

אבי שלום בעיקרון לאחר גמילה ממכונת ההנשמה החולה אמור לתקשר. יתכן מאוד שאביך נזקק להנשמה חוזרת עקב מצוקה נשימתית שנבעה מדלקת ריאות. אם כך יתכן מאוד שלאחר טיפול אנטיביוטי הוא יתאושש ויגמל שוב ממכונת ההנשמה. בברכה דר' גיל בולוטין

02/01/2009 | 19:35 | מאת: רחל

שלום רב, בעוד 3 ימים יושתל אצל אבי (בן 76) קוצב לב icd. שאלתי היא לגבי סיבוכים במהלך ה"התקנה" או לאחריה, האם ידוע על סיבוכים אפשריים האם חלילה הוא יכול לפתח התקף לב במהלך ההשתלה כתוצאה ממנה? ומהו קצב ההחלמה מהשתלה תקינה? תודה ושבת שלום, רחל.

אייל שלום אני משער שהמנתח התכוון שהכלים של הלב היו חולים מאוד ולכן הוא לא בטוח שהניתוח מאוד יעזור. בדר"כ גם בחולים סכרתיים המעקפים (ורידים ועורקים) אינם סתומים והבעייה היא יותר בכלים של הלב. אם בהם יש הרבה חסימות יתכן שהניתוח פחות יעיל. בברכה דר' גיל בולוטין

אייל שלום אני משער שהמנתח התכוון שהכלים של הלב היו חולים מאוד ולכן הוא לא בטוח שהניתוח מאוד יעזור. בדר"כ גם בחולים סכרתיים המעקפים (ורידים ועורקים) אינם סתומים והבעייה היא יותר בכלים של הלב. אם בהם יש הרבה חסימות יתכן שהניתוח פחות יעיל. בברכה דר' גיל בולוטין

24/02/2008 | 11:06 | מאת: יואב

שלום לפני קצת יותר מחודש עברתי בבלינסון ניתוח החלפת המסתם הטריקוספדלי מזה כחודש יש לי מיים בריאות נתנו לי פוסיד פעמיים ביום שאני לוקח קרוב לחודש ואין שום שינוי אני סובל מכאבים חזקים במיוחד בלילה בנוסף לזה רופאת המשפחה הוסיפה לי תרופה שנקראת קולכיצין פעמיים ביום שאלתי היא האם יש פתרון אחר תודה מראש יואב

לקריאה נוספת והעמקה

יואב שלום קשה לענות לשאלתך. צריך לדעת עוד פרטים ובעיקר מדוע יש לך מים בריאות. יתכן שפרטים נוספים על בריאותך לפני הניתוח, נתונים לאחר הניתוח ובדיקת אקו עדכנית יכולים לעזור בבירור התשובה. הייתי ממליץ לפנות אל הצוות המנתח. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום חמותי נימצאת בטיפול נימרץ כבר שבועיים. היה לה חיידק ( אורוס משהוא ) שגרם לקריסה כללית, הכליות עכשיו בדיאליזה. החיידק התישב לה על מסתמי הלב וגרם לאירוע מוחי. הבאנו שזה בעיתי לטפל בחידק שם ושהיא בסיכון לקבל עוד ארוע מוחי. אנו יכולים גם לקבל חוות דעת נוספת ואנו מחפשים מומחא לתחום. כיצד נוכל מצוא את המומחה הטוב ביותר שיהיה מוכן להגיע לאיזור חיפה ? תודה רינת

לקריאה נוספת והעמקה

רותי שלום פרופ' פינקלשטיין מרמב"ם מתמחה במחלות זיהומיות וגם בנושא אנדוקרדיטיס.\ בברכה דר' גיל בולוטין

21/02/2008 | 11:14 | מאת: קרן

שלום, אמא שלי עברה כלפני שבועיים ניתוח מעקפים. אנו מעוניינים לצרף אותה לאחד מהחברות שחל או נטלי. האם מישהו מהפורום מנוי באחד מהם או מכיר את השרות שלהם ויכול להמליץ לי באיזה חברה לבחור? תודה.

קרן שלום אני מנוע מלהגיב בנושאים מסחריים. בברכה דר' גיל בולוטין

20/02/2008 | 13:49 | מאת: יפה

מה אפשר לעשות אם עצב ברגל שהוצא ממנו הוריד לניתוח נפגע ויש קושי רציני בהליכה? למי לפנות? תודה

יפה שלום דבר ראשון לפנות לרופא המנתח והוא יבדוק ויוכל להמליץ על בירור נוסף. בברכה דר' גיל בולוטין

16/02/2008 | 19:38 | מאת: ענת

שלום רב אני נוטלת קומודין כשנה לאחר ניתוח להחלפת מסתם. האם יש הגבלה לסאונה ומסא'ז בגלל נטילת הכדור? תודה מראש

ענת שלום למיטב הידוע לי אין בעייה בכניסה לסאונה או בביצוע עיסוי במקביל לשימוש בקומדין. בברכה דר' גיל בולוטין

26/03/2008 | 23:41 | מאת: אבי

היי אני לא הולך לענות לך כי אני לא יודע אבל כנוטל קומדין רציתי שתקראי את ההודעה שלי בפורום תחת הכותרת:- "מכשיר לניטור קומדין". מומלץ מאוד ................בהצלחה

14/02/2008 | 18:24 | מאת: מרצי

שלום רב, רציתי בבקשה לדעת מהו הסיכון בביצוע אקו דרך הושט, האם הבדיקה הכרחית לפני ניתוח תיקון/החלפת מסתם מיטרלי?"האם יש סיכוי לאחר בדיקה זו כיהנתונים יהיו אופטימיים יותר , הכוונה הימנעות מניתוח? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מרצי שלום כן, הבדיקה מאוד חשובה לפני ההחלטה הסופית על צורך בניתוח להחלפה או תיקון המסתם המיטרלי. הסיכונים לא גדולים, תקבל את כל הפרטים מהרופא לפני ביצוע הבדיקה. בברכה דר' גיל בולוטין

06/02/2008 | 20:26 | מאת: שיר

מהן הסיבות או השיקולים להשאיר בן אדם שעבר ניתוח לב, עדיין מורדם ומונשם, כמה ימים לאחר הניתוח?!?! תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום ישנן סיבות רבות להשארת חולה מורדם ומונשם לאחר ניתוח לב. השכיחה ביותר, המשך חוסר יציבות המודינמית שמשמעותה שהלב עדיין אינו מתפקד טוב והחולה נזקק לתרופות רבות לתמיכה. אולם יתכנו סיבות רבות אחרות. אני בטוח שהרופאים המטפלים בחולה יכולים לתת הסבר מדוע החולה עדיין מורדם ומונשם. בברכה דר' גיל בולוטין

03/02/2008 | 19:10 | מאת: סיגל

האם לאחר ניתוח מעקפים (3) יש מגבלה לנהוג במשאית? זאת בידיעה שהנהיגה אסורה בכלל למשך תקופת זמן. ואם אכן כך, האם ניתן לקבל אישור רפואי ולחדש את הרשיון?

שלום למיטב ידיעתי אין מגבלה לנהיגת משאית לאחר ניתוח מעקפים. מומלץ לא לעשות זאת מייד לאחר הניתוח אלא להמתין מספר שבועות. אולם, אני לא רופא תעסוקתי וכדאי להתייעץ עם רופא שזו מומחיותו. בברכה דר' גיל בולוטין

01/02/2008 | 13:23 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 30. קיבלתי תוצאות אקו לב. הכל תקין לבד משתי הערות left artium is mildly dilated mild mitral regurgutation מה זה אומר? דניאל

דניאל שלום בדיקת האקו שלך מראה על אי ספיקה קלה של המסתם המיטרלי ועל הרחבה קלה של העלייה השמאלית. אין לתוצאה זו משמעות. חוץ מחזרה על הבדיקה בעוד שנה אין צורך בבדיקות. תרגיש טוב דר' גיל בולוטין

30/01/2008 | 12:34 | מאת: Carol

שלום רב, אני מעוניינת לדעת לגבי אדם שמאוד איכפת לי ממנו שסובל ממחלת לב. ידיד שלי בן 19.5 נולד עם מחלת לב שבעצם שריר הלב עצמו לא מספיק חזק, ואם אני לא טועה למחלה הזו קוראים cardiomyopathy, והוא בעצם עובד עבודה פיזית רבה, ולטעמי לא נח מספיק ועייף הרבה, אך אינו מקשיב לזה שהוא צריך לנוח (אולי כי זה פוגע בו וביכולתיו הפיזיות המוגבלות בעיניו) ופעם קיבל התקף בגלל יתר התעצבנות! ופעם כמעט קיבל התקף אך אושפז עם קבלת הסימפטומים הראשונים...מדאיג אותי וקשה לי לדבר על זה איתו כדי שלא אפגע בו אך עשיתי כמה חיפושים על העניין ועכשיו אני רוצה מילת רופא בנושא..מעניין אותי לדעת לגבי הסיבות/ הבסיס הגנטי למחלה הזו, האם זה תורשתי במידה?מה הן הסימפטומים לקבלת התקף? איך מונעים התקף? איך זה ישפיע על חיי האדם הנוכחיים ובעתיד? מה יעזור לו (הוא מקבל תרופות אגב)? .......האם זה משפיע על תוחלת חייו? האם יש פתרון כירורגי לבעייתו? האם יהיו לו חיים רגילים? האם יצליח להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם? האם יוכל לחיות כמו אדם רגיל?...... בבקשה אם אתה יכולים לענות לדאגה שלי אתם תגינו עליי מלב עצוב! אני אודה להתייחסות לדאגתי ולחיי ידידי..... יום טוב , ותודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קרול שלום אם הבנתי נכון ידידך סובל מקרדיומיופטיה. המשמעות היא מחלה של שריר הלב שמתבטאת בכך שהלב כמשאבה לא מספק תפוקה מספקת. הסימנים הם חולשה, קוצר נשימה. מעבר לכך לכל שאלותייך על תוחלת, איכות חייו לא ניתן לתת תשובה בלי לדעת עוד הרבה פרטים. אני מציע לפנות לקרדיולוג המתמחה באי ספיקת לב. בברכה דר' גיל בולוטין

29/01/2008 | 12:10 | מאת: מרצי

שלום רב, לאבי בן 73 הממצאים הבאים: אי ספיקה מיטרלית קשה, מסתם מיטרלי מעובה קלות ונראה flail a של העלה האחורי בסיסטולה, כניסה לרידי ריאה vc=0.6 ס"מ, פרוזדור שמאל מורחב בינוני וחדר שמאל מורחב קלות, כמו כן 2 מסתמים נוספים אי ספיקה קלה ביותר. מה הטיפול המועדף, מהי מידת הדחיפות לטיפול והאם מחייב ניתוח ואיזה ? תודה רבה מבת דואגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בנוסף התקבלה גם תשובת ההולטר שהינה: קצב בסיסי: SINUS RHYTHM 62-104 BPM. מהירות ממוצעת 78.(בהפרעות קצב חדריות ועל חדריות לא נרשם דבר) דר, אנא חווה דעתך בהתאם לשתי הבדיקות(הולטר+אקו). אודה מאוד לתשובתך, מרצי

מרצי שלום לפי התשובה של שתי הבדיקות אביך צריך לעבור ניתוח של תיקון המסתם המיטרלי. זהו ניתוח לב עם תוצאות טובות. אבל, טרם החלטה צריך לראות אותו ולראות גם את בדיקת האקו. אם תרצי הסבר נוסף את יכולה לתאם פגישה דרך מזכירת המחלקה (מיכל או אסתי). 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

28/01/2008 | 15:41 | מאת: אבי

שלום ד"ר, אני בן 65 וצריך לעבור ניתוח החלפת מסתם עקב היצרות חמורה. התהליך נמשך כמה שנים ולאחרונה המצב החמיר. לפני שנתיים קרוב משפחתי עבר ניתוח דומה ונפטר לאחר כמה ימים. הרופאים הסבירו לנו שהמסתם החדש לא ישב טוב וזרימת הדם ללב נפגעה. האם זאת תקלה נפוצה שיכולה לקרות בכל ניתוח כזה? אני מאוד חושש מהניתוח. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום התוצאות של ניתוח החלפת המסתם המיטרלי בדר"כ טובות ביותר. בהנחה שאין לך מחלות משמעותיות נוספות הסיכוי שלך לעבור את הניתוח ללא שום סיבוך משמעותי הוא מעל ל 95%. ניתן גם לבצע את הניתוח בגישה מינמאלית ללא פתיחת עצם החזה. התקלה שקרתה לקרוב משפחתך נדירה. אם תרצה לקבל הסברים נוספים בכתב או בעל פה תפנה דרך הא-מייל או תאם פגישה דרך מזכירת המחלקה. בברכה דר' גיל בולוטין 04-8542631

27/01/2008 | 19:52 | מאת: רחל

אני בת 68 בעקבות פרפור פרוזדורים חוזר התחלתי לקחת נורמיטן אך מחלת הפסוריאזיס שמזה 10 שנים נעלמה הופיעה שוב ולכן הרופא החליט לתת לי חוסמי סידן שזה דילאתם 120מ"ג בשילוב התרופות קומדין5 מ"ג+סימבוקור 10 מ"ג+VITACAL אך לא היה שיפור בפסוריאזיס ולאחר שדילאתם הוצא מהסל הוחלט לתת לי OCSSAR אך לאחר ביקור חוזר אצל הרופא הוא טען שהתרופה מטפלת רק בלחץ דם ולכן כדאי לקחת LOPRESOR OROS95MG?CADEX2MG אך שוב זה חוסמי בתא השאלה שלי היא איזו תרופה מתאימה לחולי פסוריאזיס(יש לציין כי פרוקור ואאיקור פגעו בבלוטת התריס) תודה רבה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום תחום ההתמחות שלנו הוא ניתוחי לב. תשובה לשאלתך תוכלי לקבל אצל רופא פנימאי או קרדיולוג שמתמחה באלקטרופיזיולגיה. בברכה דר' גיל בולוטין

27/01/2008 | 19:34 | מאת: אליונה

שלום רב אימו של בעלי אושפזה בביה"ח בשל קוצר נשימה. לפי סיכום רפואי: אק"ג -סינוס 101 ללא סימני אסכמיה צילום חזה-לא טוב טכנית,בוצע בשכיבה,לא מספיק חדור.ללא תסנין תפליט או גודש מעבדה-חמצת נשימתית חריפה,טרופונין 0.05 ddimer=700 wbc =18k עם מבדלת תקינה בת 65 עם מס' גורמי סיכון למחלת לב איסכמית-סוכרת,דיסליפידמיה,יתר ל.ד לא מאוזן צנתור מ-98 לא הדגים מחלה כלילית משמעותית בקבלתה ל.ד 190/90 סטורציה 81% באויר חדר.דופק 91 חום 36.1 באקג סינוס טכיקרדיה צניחות st מינימאליות v1-v6 צילום חזה-גודש ריאתי,צל הלב מוגדל,esr-70 בגזים חמצת נשימתית עם אגירת co2 עד 56 לויקוציטיס בולט k18 לאחר טיפול ראשוני במיון ע"י cpap fusid מצבה השתפר הוחל טיפול מקסימאלי כולל clexane plavix תחת טיפול כאבים וקשיי נשימה חלפו באקג במנוחה קצב סינוס 58 לדקה גלי t התנרמלו במסגרת בירור בוצע אקו לב normal left ventricular systolic function elevated lv filling pressure mils mr/lvh/mild ar/calcifoed arotic valve.mild tr mild pulmonary htn per echo צונתרה -הודגמו anatomical normal coronary artery disease מהלך של צנתור ולאחר מזה ללא סיבוכים לא ניתן לשלול vasopasm ביום השחרור נשלחו קולגנוגרמה,סרולוגיה למיקופלזמה(במחשבה של myocarditis,pericarditis האם תוכל להסביר לי מה היתה הסיבה לקוצר הנשימה? האם מדובר בבצקת ריאות/התקף לב? מחלה של שריר הלב? מה להערכתך יש לבצע בשלב זה?? יש לציין בצילום חזה(עד 2 מבטים) - סימני גודש ריאתי בד' עזר: דימות - צל הלב מוגדל לשמאל במידה ניכרת מעלה את תוצאות בד' דם החריגות: גלוקוז-218 pco2 50.5 o2 saturation 92.2 actual base excbss -6.2 standard bicarbonate 19.3 ddimer 617 aptt sec 15.7 hct 36.8 mch 26.7 wbc 18.10 neut.abs 9.4 lymp.abs 7 mono.abs 1.3 **תודה רבה על כל הבהרה והסבר.

לקריאה נוספת והעמקה

אליונה שלום לצערי לא ניתן לתת תשובה טובה לשאלתך דרך האינטרנט. למרות הנתונים הרבים שאת נותנת, יש צורך בבדיקת החולה וצפייה בבדיקות ההדמייה. לא אחראי ולא נכון לתת ייעץ פרטני כזה לפי מכתבך. אני ממליץ לפנות לרופאים המטפלים לקבלת התשובה לשאלתך. במידה ואת מעוניינת בדעה נוספת כדאי לפנות לרופא פנימאי בכיר. בברכה דר' גיל בולוטין

24/01/2008 | 21:06 | מאת: אלה

מה השיקולים להחלפת מסתם מיטרלי? אני סובלת מאי ספיקת לב לאחר אוטם סרעפתי נרחב,עברתי כמה צינתורים והושתלו 3 סטנטים,לאחר אדריאמיצין,עליה שמאלית מורחבת,חדר שמאל בתיפקוד 25%, סובלת מסוכרת מטופלת באינסולין ועוד.המסתם המיטרלי מעובה ומתפקד בבחומרה בינונית. מה השיקולים להחלפת המסתם במצב זה והאם נכון לחכות(למה?) תודה..

אלה שלום בדר"כ את המסתם המיטרלי מתקנים ולא מחליפים. התזמון של הניתוח מורכב ומותנה בהרבה משתנים שמחייבים בדיקת החולה וצפייה בבדיקת האקו שלו. אני ממליץ לקבל את ההחלטה עם הקרדיולוג המטפל. במידה ואת מעוניינת בדעה נוספת את מוזמנת לפנות דרך המזכירה: מיכל או אסתי 04-854-2631 בברכה דר' גיל בולוטין

23/01/2008 | 12:45 | מאת: ABI

בת 55. 3 חודשים לאחר תיקון מסתם מיטרלי. הדופק במנוחה גבוה יחסית- בין 85 ל90 ,לחץ הדם נמוך יחסית 90 על 60. -- לפני הניתוח- הדופק היה 65-70 לחץ הדם היה 120 על 80 שאלתי האם לדעתך נדרש טיפול להורדת הדופק, ואם כן איזה טיפול מוריד הדופק אך לא מוריד הלחץ דם? האם רצוי לקחת קרטייה כל יום? ועוד שאלה, ברשותך,- מה לגבי תוספים כמו אומגה 3 שום וויטמינים , האם ניתן לקחת כל התוספים מבלי להתייעץ בעניין? ועוד שאלה.... האם סטרפטוקוקוס בשתן קשור לניתוח? תודה לך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום השאלות ששאלת מחייבות בדיקת החולה וצפייה בכל הבדיקות האחרונות. לא רוצוי ואפילו מסוכן לטפל דרך האינטרנט. ממליץ על פנייה והתייעצות עם הקרדיולוג המטפל. בברכה דר' גיל בולוטין

21/01/2008 | 17:57 | מאת: אבי

_ שלום אני בן 68 .סובל כ- 20 שנה מיתר לחץ דם ויתר כולסטרול המטופלים תרופתית וכן אספירין בשנת 2000 השתילו לי שני סטנטים בעורקי הלב במהלך צינתור בלון.לפני כחודש השתילו לי סטנט נוסף במהלך צינתור בלון לאחר הצינתור האחרון אני נוטל כדור פלוויקס אחד ליום למשך שנה עקב הצינתור דחיתי ניתוח מתוכנן לקיבוע בגב תחתון לאור נטילת הפלוויקס מהו משך הזמן שעלי להמתין לניתוח הגב ,הכולל כמובן הרדמה ,מאז הצינתור האחרון? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום ניתוח עם פלוויקס בעייתי ויש לשאול את מנתח הגב האם הוא יכול לנתח עם התרופה. במידה ולא, יש להתייעץ עם הקרדיולוג לגבי הפסקת הפלוויקס. באופן עקרוני, במידה ומדובר בסטנט מפריש תרופה, מומלץ להמשיך את הטיפול בפלוויקס למשך שנה לפחות. אם הושתל סטנט רגיל ניתן להפסיק את הטיפול קודם. בברכה דר' גיל בולוטין

אני סובלת מדופק לא סדיר עברתי לפני 4 שנים טיפול באבילציה ועדין הבעיה לא נפתרה בשל מוקדים רבים מידי כיום אני מטופל בכדורים ברצוני לדעת האם מותר לי לעבור טיפול באינפרא אדום אורך גל 650 ננומטר עוצמה 6 גא'ול

שלום איני יודע את התשובה. ממליץ לפנות לקרדיולוג שמתמחה באלקטרופיזיולוגיה. ברמב"ם המומחה לתחום הוא דר' בולוס. בברכה דר' גיל בולוטין

16/01/2008 | 11:38 | מאת: קרן

סבא שלי סובל מסתימה באחד מעורקי הלב, והחליט עד עתה לא לטפל בדבר. לפני יומיים חלה אצלו הדרדרות ועתה הוא מאושפז בבי"ח לאחר שהובחן שהוא סובל מדלקת ריאות, בצקת בריאות וקשיי נשימה. הרופאים בביה"ח ממליצים לו כרגע לעבור צינתור ואח"כ את ניתוח הלב. האם לא כדי לחקות להחלמה מלאה מהמחלה ומהבצקת ואז לעבור את הצינתור? האם יש סיכוי להחלים למרות קושי הלב לתפקד? או שהמצב יכול להחמיר בגלל הלב? סבא שלי בן 77 והרופאים אמרו כי יש סיכוי שהוא גם לא יוכל לשרוד את הצינתור. מה לעשות????

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום השאלות שלך חשובות אך לא ניתן לענות עליהן ללא קבלת פרטים נוספים ובדיקת סבא שלך. אני ממליץ לסמוך על הרופאים המטפלים. במידה ואת מעוניינת בדעה נוספת, ניתן לפנות דרך המזכירות: אסתי או מיכל 04-854-2631 בברכה דר' גיל בולוטין

16/02/2008 | 00:42 | מאת: דנה

שלום רב! הפנייה היא לד"ר בולוטין ! אבי עבר צינתור שלשום ,בסיכומו נודע לי שבעורק הראשי השמאלי ישנה חסימה של 95% ושהוא זקוק לניתוח דחוף. אבי וכל המשפחה מעוניניים ביעוץ נוסף בדחיפות רבה ... כרגע הוא מאושפז בבית חולים נהריה, ועומדים להפנות אותו לרמבם לשם ביצוע הניתוח. האם ניתן לבצע יעוץ נוסף במסגרת אישפוז במחלקה לפני ההסכמה של אבי לניתוח ,איך ניתן להגיע ליעוץ דחוף לד"ר בולוטין ? טלפון 0524782950 תודה מראש דנה.

15/01/2008 | 15:01 | מאת: ציונה

שלום רב, בני בן ה-17 איבחנו אצלו לפני כשנה וחצי דופק לב לא סדיר במשך חודשיים טופל בנורמיטן מכיוון שלא ראו שיפור הוחלט להפסיק בלשכת הגיוס שלחו אותו לרופא בתל השומר שהמליץ על צריבה מהם הסיכונים? והאם זה מצליח לרוב?? בבדיקת הולטר: קצב בסיסי : סינוס שנע בין 57 ל-169 לדקה(ממוצע 86 ) 2-DROPPED BEATS כביטוי ל- SINUS ARRHYTHMIA הפרעות קצב חדריות VPB'S שכיחים מאוד ממוצע לשעה-763 (13 לדקה) רובם בצורת BIGEMINY/TRIGEMINY COUPLETS VPB'S שכיחים 3836, נצפו כ-227 קטעים של VT 3-7 פעימות בתדירות עד 210 לדקה. בבדיקת תהודה מגנטית של הלבחדר שמאל עם תפקוד גלובלי תקין ללא עלות לפתולוגיה מוקדמת, מסתם מטרלי ללא עדות לאי ספיקה משמעותית, עלייה שמאל בגודל תקין (32 מ"מ) תבנית נורמלית של ניקוז ורידים ראתיים לעלייה שמאל (שניים מכל צד) חדר ימין-עם תפקוד גלובלי תקין, עלייה ימנית בגודל תקין 40 מ"מ אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקדיאלי.

לקריאה נוספת והעמקה
20/01/2008 | 09:01 | מאת: ג

אני טופלתי בסוטולול 0 8מ"ג וקרדיולוק 5 מ"ג פעמים ביום שני כדורים במידה ויש מוקד אח או שניים הדבר יכול מאוד לעזור בפעולת צריבה ואפילו כדי מאשר לקחת כדורים לכל החיים ליהורידו פרופיל בצבא ל 31 אבל הכל זאת עשיתי שירות רגיל בבית חולים איכלוב יש פרופ' בלאסן שמתמחה בעינין דופק לא סדיר כדי ומומץ להתיעץ איתו

ציונה שלום השאלה קשורה לקרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. ברמב"ם המומחה לכך דר' בולוס. בברכה דר' גיל בולוטין

13/01/2008 | 22:32 | מאת: אריה ליאת

שלום רב אמי חולת לב כמספר שנים לאחר דום לב שבעקבותיו נשארה צלקת בלבה במשך כל השנים טופלה בכדורים ללא התערבות כירורגית כלשהיא. בתקופה האחרונה חשה בסחרחורות והבאטה בתפקוד ונערכו לה בדיקות אקו ואולטר שגילו שהתפקוד החשמלי לא בחסר באופן משמעותי יחסית לבדיקות בעבר. הוצע לה קוצב לב על ידי מס' רופאים ברצוני לשאול מס שאלות: 1. האם מחייב לעבור צנתור לפני השתלת קוצב הלב ? מדוע 2. האם תהליך הצנתור קשור גם לעניין פרוצדוראלי/ כספי של קופ"ח ולא ממש לרפואי גרדא ( דבר שנרמז לנו ע"י אחד הפרופ'). 3. האם בדיקת EPS היא צנתור? 4. האם רופא יכול לומר לחולה שזה צנתור ומהלכו לערוך בדיקת EPS? אמא שלי מבולבלת וגם אנחנו אשמח אם תעזור לנו בהקדם במידע תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום מתנצל על העיכוב בתשובה. שאלתך קשורה לתחום האלקטרופיזיולוגיה של הלב. ממליץ לפנות למומחה בתחום. ברמב"ם המומחה לכך הוא דר' בולוס. בברכה דר' גיל בולוטין

08/01/2008 | 11:29 | מאת: אופטימי

אימי חולת לב בת 63 ב- 73 עברה קומיסטרוטומיה עקב MS קשה. ב- 88 עברה הח'מסתם אורטלי ומטרלי במסתמי SJ ותיקון של מסתם טריקוספדלי. חולה בהיפטיטיס B כרגע עם ערכים שמאפשרים ניתוח. עקב אי ספיקה קשה נזקקת להח'המסתם הטריקוספדלי אך בשל סיכונים הכרוכים אינה מועמדת. מעוניין לדעת האם בארץ או בעולם יש תקדים להח' מסתם טריקוספדלי ללא פתיחת חזה (בצנתור) במידה וכן אשמח לדעת היכן. תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למיטב הידוע לי כרגע אין תיקונים או החלפות המסתם ה טריקוספידלי ללא פתיחת חזה. אימך אישה צעירה יחסית ובהתאם למצבה, הייתי שוקל ניתוח נוסף להחלפת המסתם. כדי להגיע להחלטה נכונה צריך לקבל עוד נתונים. דר' גיל בולוטין

04/01/2008 | 18:39 | מאת: יעקב

שלום דוקטור, אודה לך אם תוכל להתיחס לתוצאות הבדיקה: אאורטה עולה: 41 מ"מ / לפני שנה וחצי 40 מ"מ שורש האוארטה: 33 מ"מ/לפני שנה וחצי 33 מ"מ פרוזדור שמאלי :41 מ"מ ( M-MODE )/ לפני שנה וחצי 40 מ"מ שטח פרוזדור שמאלי : 20 סמ"ר ( V-C ?)/ לפני שנה וחצי לא נבדק רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה : 31 מ"מ/ לפני שנה וחצי 31 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה : 49 מ"מ/ לפני שנה וחצי 51 מ"מ עובי המחיצה הבין-חדריות: 10 מ"מ/ לפני שנה וחצי 10 מ"מ עובי דופן אחורית: 10 מ"מ/ לפני שנה וחצי 10מ"מ המסתם המיטרלי: תקין/ לפני שנה וחצי תקין המסתם האאורטלי: מעובה/ לפני שנה וחצי תקין הופניתי לקרדיולוג בגלל קוצר נשימה אשר מופיע בזמן מאמץ בלבד ( עליה של 2 קומות ) אשר הוחמר בחודשים האחרונים. בעיה בריאות נשללה על ידי רופא ריאות. אני בן 61 בתודה מראש שלמה

שלמה שלום בסך הכל נראה שאין שינוי משמעותי לעומת הבדיקה הקודמת. איני רואה סיבה בבדיקה לקוצר הנשימה. ממליץ להמשיך בירור דרך קרדיולוג (מבחן מאמץ, מיפוי במאמץ וכדומה) בברכה דר' גיל בולוטין

29/12/2007 | 02:16 | מאת: גדי

שלום , יש לי שאלה שלא כל כך קשורה לפורום ,אבל אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום המתאים לקבל את המידע השאלה שלי ,מהי זוית הלב ביחס לגוף ומן הסתם ביחס לאדמה כשהגוף הוא הניצב ? בתודה מראש, גדי

גדי שלום באמת שאלה קשה. קודם כל יש להגדיר את ציר הלב. ישנן מספר הגדרות ובהתאם תהיה גם התשובה לשאלתך. יתכן שתוכל למצוא תשובה בספרים שמתארים את הפיזיולוגיה התקינה של הלב. בברכה דר' גיל בולוטין