נגישות
נגישות

פורום קרדיולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קרדיולוגיה - מבוגרים
20230 הודעות
15546 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה

28/12/2017 | 08:49 | מאת: שי

אוקי אני מתגורר מזה 4 שנים בארצות הברית שהייתי מעיר נמצא אצלי בלוק חסימתי בצרור המוליך הימני הרופא אמר שזה לא מסוכן ואפילו קיבלתי לבסוף אישור לעסוק בספורט אבל נדרשתי להיות המעכב פעם בשנה ... עכשיו בארצות הברית זה יותר קשה הייתי מה פעמים בבית חולים ואפילו עשיתי אקו אף קופה לא מצא את הבלוק חסימתי .. זה אפשרי שהוא נעלם ? האם אני יכול להרגיש בטוח לגבי שארית חיי? אני מוסיף בדיקת אקג שעשיתי לפני כמה ימים

לקריאה נוספת והעמקה

לשם נטילת תשובה מוזכלת יחשוב לבוק אותך ולעבור על כל החומר, כולל תרישמי אקג. ייתכן וחסם נעלם, זה ייתכן.... אם כי על פי רוב לא קורה....

27/12/2017 | 00:41 | מאת: מיכל

בת 31, בעקבות חולשה ומספר אירועי פרה סינקופה בחודשים האחרונים הפוניתי לבדיקת אקו לב. בנוסף מרגישה לעיתים רבות דופק מהיר במנוחה. מכיוון שהתור שהצלחתי למצוא לרופא הוא רק בעוד חודשיים אשמח לעזרה בפענוח תוצאות הבדיקה: Normal LV size Normal LV systolic function Normal diastolic LV function Normal RV size Normal RV function LA : Normal size RA:Normal size Normal mitral valve morphology Minimal mitral regurgitation Normal tricuspid valve morphology Minimal tricuspid regurgitation Thickened aortic valve leaflets Normal pulmonary valve Trace of pulmonary regurgitation LVED (2D): 41 mm (39 - 53) LVES (2D): 18 mm IVSd (2D): 7 mm ( - ) LVPWd (2D): 8 mm ( - ) FS (2D): 56 % ( - ) LV Mass: (67 - 162) LVMass Index: g/ m2 (43 - 95.4) LVSV: 62ml LVFAC: Systolic Function: LVEF(2D) : 86 % (>55 %) LVEF(estimated): Left Atrium: LA MM: 29 mm (27 - 38) Mitral Flow: MV DT: 241 ms MV E Vmax: 0.82 MV A Vmax: 0.79 MV E/A: 1.04 Mitral valve: MV Regurgitation Severity: Minimal mitral regurgitation TV Regurgitation Severity: Minimal tricuspid regurgitation Pulmonic Valve: PV Regurgitation Severity: Trace of pulmonary regurgitation תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לא מצאתי ברישומך מימצא חריג כלשהו

ילד בן 3.5 שאובחן עם דלת בשקדים מקבל צפיוויט פורטה 250 10 מל פעמיים ביום החום ממשיך הסטורציה נמוכה עד 86 ו דופק עד 160

לקריאה נוספת והעמקה

אתר זה עוסק במחלות לב במבוגר. יש לגשת בהקדם לקבת עזרה רפואית בבית חולים

25/12/2017 | 22:15 | מאת: AVIA

לפני שנה עברתי אוטם בשריר הלב והוכנס סטנד אני לוקח כרגע פלויקס וקרדיולוק אני אמור לעשות טיפול שיניים עקירות והשתלות השאלה כמה זמן לפני עליי להפסיק את הפלוויקס לפני עקירות שיניים קודם לקחתי גם אספרין אך בגלל דימום בקיבה הפסקתי בהמלצת הרופא עכשיו אני רק עם פלוויקס וקריולוק

לקריאה נוספת והעמקה

יש להתייעץ עם קרדיולוג מטםל ישירות, אשר מכיר היטב את פרטי הפרטים של מקרה המדובר.

25/12/2017 | 08:14 | מאת: דרור

אני בן 17.5 וביצעתי בדיקת אקו לפני שבועיים ואלו התוצאות: מפל לחצים על המסתם האאורטלי - 43/22mmHG שטח מסתם אאורטלי - 0.7cm2 אני מרגיש טוב ורץ מספר פעמים בשבוע. אשמח לדעת מה המשמעות של תוצאות אלו. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקה לא תקינהץ יש לגת בהקדם לקרידולוג. באם מדובר במתסם אאורטלי דו עלי?

07/01/2018 | 15:37 | מאת: דרור

אכן מסתם דו עלי. אבל הקרדיולוגים שלי אמרו שמדובר בבדיקה תקינה.

07/01/2018 | 18:21 | מאת: דרור

כוונתי בבדיקה תקינה היא שאין צורך בהתערבות מיוחדת חוץ ממעקב.

בהתבסס על הנכתב בתשובתך בדיקה איננה תיקנה. יש לגשת לקרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

25/12/2017 | 01:00 | מאת: בן

שלום דוקטור אני בן 20 ומגיל 13 יש לי בעיה ברגע שאני רץ כמה מטרים אני מתחיל להתעייף , מתחיל להזיע ממש להזיע , רואה שחור בעיניים , מתייבש לי הפה , סחרחורת קשה מאוד , הד באוזניים עד כדי כך שאני לא שומע כלום .. ולאחר כמה דקות זה נרגע ואז כעבור רבע שעה אני מקיא פעמיים שלוש וזהו חוזר לפעילות . חשוב לציין אני לא מעשן , אני לא בעודף משקל או בתת משקל אני במשקל תקין ואין לאף אחד מהמשפחה שלי בעיות לבביות והבעיה היא שזה קורה רק בריצה , אם אני אלך המון זמן זה לא יקרה או אם ארים משקולות או דברים כאלו . מה לדעתך הבעיה ומה צריך לעשות ? תודה רבה לך

לקריאה נוספת והעמקה

לא משוכנע אני שמדובר בבעית לב. אבל יש להיבדק. הייתי מבצע אוק לב ומבחן מאמת.

24/12/2017 | 16:30 | מאת: ענבל

שלום רב אני אישה בת 32 ללא בעיות רפואיות בריאה בדרך כלל מעשנת מעט מאוד שתי סגריות ביום. בחודש האחרון החלו כאבים בחזה בעיקר אחרי אכילה כמו כטב שלופת חזק מאוד את החזה והמרפק ומקשה על הנשימה בדיקת גסטרוסקופיה וקולונסקופיה תקינות. סובלת הרבה מצרבות צילום ריאות תקין. האם יתכן ומדובר בלב? יש היסטוריה מרובה במשפחה של בעיות לב השאלה מה הסכוי ולאיזה בדיקות צריך ללכת כדי לשלול בעיה לבבית יש גם שיעול קל ואבחנה של פיברומיאלגיה ברקע תןדה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אקו לב במאמץ

שלום, האם בקופת חולים יש בדיקת האנדופט ? תודה ויום טוב

יש לברר מול קופת חולים ספציפית

24/12/2017 | 11:54 | מאת: סמדי

שלום, אבא שלי בן 70 ורצינו לעשות לו מסיבת הפתעה. הוא אחרי 3 צינתורים. האם זה מסוכן? מה אפשר לעשות כדי להקטין את ההתרגשות? תודה

אין לי שתובה טובה. אייני מכיר את ההיסטוריה המפורטת של אביך. ידוע של אמוציות מאוד חיוביות גם עלולות להיות גרום סטרסוגני - לגרום לדחק..... בברכה, דר׳ דדשב

23/12/2017 | 18:55 | מאת: פנינה

האם אפשר בצנתור לתקן/להחליף מסתם אבי - עורקים.אני בת 75 ואני פוחדת מניתוח חזה. תודה, מחכה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא. בברכה, דר׳ דדשב

ד"ר שלום, אני בן 35, סובל מעודף משקל בינוני, לא מבצע פעילות גופנית, לוקה בדום נשימה בדרגת חומרה בינונית בשינה וחרדות. אציין כי אתמול מדדתי לחץ דם והלחץ דם היה תקין, אבל הדופק היה מהיר במנוחה (110). אני עונד שעון דופק שמנטר את הדופק ולכן אני ער למצב הדופק שלי, שמתי לב שבמנוחה הרבה פעמים הדופק שלי עולה מעל 100 פעימות בדקה. כל מאמץ קטן , אפילו הליכה, עמידה הדופק קופץ ל-110 בערך. לפעמים אפילו בישיבה או בשכיבה הדופק שלי קופץ מעל 100. שאני רגוע לקראת שינה בשכיבה הדופק שלי יורד ל-80 בערך. השעון מנטר את הדופק במהלך השינה גם ואני רואה לפעמים קפיצות לדופק 90 ולפעמים או על 70, אין יציבות בדופק בשינה. סובל לפעמים גם מלחץ בבית החזה. בעבר סבלתי מהתקפי פאניקה וחשבתי שדופק מהיר והלחצים בחזה הינם סימן להתקפי לב והייתי הולך למיון ואמרו שאין בעיה וזה נובע מחרדות (זה היה לפני 5 שנים בערך ולא הייתי בעל משקף עודף). אני גם לפעמים מתעורר באמצע הלילה בתחושה שאני הולך למות (כנראה בגלל נושא הדום נשימה ומתעורר בבהלה מחוסר חמצן) ואז גם הדופק עולה ל-110 בערך. כיום נוטל ציפרלקס ומטופל בטסטוסטרון, האם לדעתך הסימנים דורשים בדיקה של הלב? האם ייתכן שאחת מהתרופות הנ"ל משפיעות על הלב? - אני לא רוצה ללכת שוב לקרדיולוג ולגלות שוב שאלה תסמינים מהחרדות ושאני סתם היפוכונדר עם הפחד מהלב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא בטוח שמדובר בבעיה, אך יש לבצע הערה מלאה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

22/12/2017 | 18:54 | מאת: אבישי

שלום אני גבר בן 52 שוקל 66 קילו גובה 1.80 לא ידוע על מחלות פרט לקצת אסתמה. עקב בעיה במפרק הירך כבר שנה לא עולה מדרגות אבל הולך ברגל לאט בערך קילומטר ביום. לא בכושר טוב. בדיקות דם תקינות. לא לוקח כדורים. לחץ דם תקין 120-70. אין בעית כולטסרול. בחודש חודשיים האחרונים מדי פעם אם אני מתעצבן או כועס נניח יש ויכוח עם הילדים או בעבודה אז מרגיש קצת תחושה בצד שמאל של החזה מעל השד. כאילו קצת לא נוח שם תחושה כמו כאב עמום כמו בשריר. רק בצד שמאל. אין לי את התחושה הזאת בהליכה ( במאמץ ) אבל כשהולך מגיע לדופק 100 לא מעבר לזה. היתה לי את התחושת כאב ואי נוחות הזאת בחזה צד שמאל גם כמה פעמים סתם במהלך היום אפילו בישיבה. בדיקת אקו לב לפני חצי שנה תקינה ארגומטריה שגרתית לפני 4 שנים תקינה אקו לב במאמץ לפני 7 שנים תקין אק"ג לפני שבוע תקין. אני לא רוצה לעשות בדיקות מיותרות. אשמח לעצתך. 1. האם זה נשמע כמו בעיה לבבית? או שהסבירות לכך נמוכה מאוד? 2. האם אני בסיכון מוגבר להתקף לב לאור הכאב הזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. ייתכן 2. עליך לגשת בהקדם לבדיקת קרדיולוג והשלמת בירור. בברכה, דר׳ דדשב

22/12/2017 | 16:05 | מאת: גלעד

שלום. אני בן 43. רזה. כולסטרול וטריגליצרידים בדם תקינים. לחץ דם תקין 110-70 לא מטופל בכדורים. ידוע 20 שנה על VPBS APBS PVCS היו תקופות עם אלפים ביום בהולטר ובשנים האחרונות רגוע רוב הימים יש בודדים ביום. אחת לכמה שנים אני במעקב קרדיולוג בקופח. אקו לב לפני שנה תקין. לפני שנה הרגשתי קצת שינוי בהפרעות בקצב ולקחתי אק"ג + לופ שניתן לשדר מרחוק. הממצאים: 1. בכמה שידורי לופ מצאו שיש לי טכיקרדיה עלייתית, AT קטעים של כמה שניות דופק מהיר כ 130 ואז נרגע. 2. עשיתי בשנתיים לפחות 15 תשדירי אק"ג מלא 12 לידים כולם יצאו תקינים. עם זאת באק"ג אחד לפני שנה היה את הפענוח הבא: "קצב סינוס 70 לדקה Q והרמות ST ב 2,3,AVF דינמיקה בהשוואה לתרשים קודם". כשהיתה התוצאה הזאת שלחו אותי לחדר מיון ושם שעה אחרי האק"ג היה תקין ובדיקות דם תקינות. הקרדיולוג בקופח למיטב זכרוני פענח את האקג החריג כך: "low atrial rhytm". אמר שזה באמת שינוי באק"ג אבל היות ומאז היו עוד 10 אק"ג כולם תקינים ואקו לב תקין אז בשלב זה אין מה לעשות עם זה. רציתי לשאול 1. מה זה אומר שהיה לי באק"ג "הרמות ST" ו/או "low atrial rhytm " , האם זה אומר שאני בסיכון מוגבר להתקף לב או בעיה אחרת? האם זה דורש מעקב מיוחד? 2. לגבי קטעים מהירים לכמה שניות של AT, שמופיעים אחת לכמה ימים, האם זה מסוכן? והאם זה בסדר שאני לא לוקח שום טיפול לזה כי נפשית מסתדר עם זה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקה איננה תקינה ויש צור בהלמת בירור אצל קרידולוג. נא לגשת בהקדם. בברכה, דר׳ דדשב

20/12/2017 | 22:02 | מאת: איתי

האופנתי לאקו לב לאחר אקג לא תקין . הגעתי לקרדיולוג שיתן לי חוות דעת הוא אמר שהאור לב תקין לחלוטין אבל לא נראלו הגיוני שהאקג לא טוב והאקו לב כן . הוא שלח אותי לעוד בדיקות כמו הולטר , מבחן מאמץ וMRI לב . זה הגיוני ?!?! אלך לקבל חוות דעת נוספת לפני שאבצע את הבדיקות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כניראה התרשמותו היתה שכן יש הלשים בירורץזכותך מלאה לקבל חוות דעת נוספת בנושאץ בברכה, דר׳ דדשב

20/12/2017 | 12:21 | מאת: זיו

שלום בשל הפרעות קצב שאני חשה מזה שלוש שנים והפרעת קצב חמורה שהייתה פעם אחת לאחר מבחן מאמץ החליטו בבית חולים תל השומר לבצע לי בדיקה שנקראת אג'מלין אמרו לי שיזריקו לי חומר ויבדקו את הלב במשך כ- 20 דקות מרפרוף באינטרנט לגבי הבדיקה מצאתי רק כתבה אחת ובה כתוב שהבדיקה מסוכנת שעלול להתרחש בעיה בלב תוך כדי הבדיקה ושהיא גורמת לבחילות והקאות ועכשיו אני חוששת נורא מהבדיקה. האם תוכל לשפוך מעט אור על הבדיקה ולומר לי האם היא באמת מסוכנת? האם אני צפויה לא להרגיש טוב במהלכה? כי הרופאה ששלחה אותי לבדיקה שידרה שבסה"כ מדובר בבדיקת אק"ג עם חומר בלי פירוט תופעות לוואי אודה לתשובתך זיו

לקריאה נוספת והעמקה

אין בידי מספיק מידע רפואי באשר למקרה ספציפי שלך על מנת לדיין את המקרה. בדיקה מקודלת, מבתצעת ע״י קרידולוגים מנוסים ככל אלקטרופיזיולוגים מומחים בהפרעת קצב לב, ובטוחה על פי רוב. עליך לשוחח עם רופא קרידולוג מבצע את הבדיקה או לגשת לקבלת חוות דעת שניה עם כל החומר הרפואי שבידיך לגבי מקרה שלך בברכה, דר׳ דדשב

18/12/2017 | 19:08 | מאת: איתי

עשיתי אקו לב לאחר בדיקת אקג שלא יצאה תקינה . מסתמים: מסתם מיטרלי - אי ספיקה מינימלית מסתם אאוטרלי - תקין מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה מינימלית מסתם פולמונרי - אי ספיקה מינימלית סיכום: Normal left ventricular size and systolic function Normal right ventricular size and systolic function minimal tricuspid regurgitation tig 24mmhg Hypermobile inter atrial septum אפשר לדעת מה זה אומר ? לציין שאני שוטר מבצע פעילות ספורטיבית מאומצת על בסיס יום יומי . אשמח לחוות דעת מקצועית , תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדקיה תקינה. פשוט מדובר במחיצה בין עליתית עם תנועתיות יתר - דבר ללא כל משעמות במדיה ולא מודבר במעבר בגובה של מחיצה. בברכה, דר׳ דדשב

יש סיבה אבל שהאקג לא יוצא תקין ? כבר עם שנייה שזה קורה וכל האקג שעשיתי בחיי עד כה יצאו בסדר גמור .. אחד מהם לפני חודש

נא ראה תשובתי קודמת. נא פנה לרופא לביקה עם תרשים אקג. בברכה, דר׳ דדשב

18/12/2017 | 17:21 | מאת: בוריס

הי , שמי בוריס התחלתי להרגיש כאבים בצד שמאל לפני שלושה חודשים , עשיתי בדיקות אקג ,אקג במאמץ ואקו במאמץ וכולן יצאו תקינות. אך הולטר ללץ דם הראה שיש לי לחץ דם גבוה אשר הגיעה ל203/100 , קרדיאולוג נתן לי לקחת קרדילוק, הכאבים פחתו אך לא נעלמו אלא ממשיכים להופיע אך בתדירות יותר נמוכה , העם ניתן להסיק מזה שיש לי בעיה כלשהי בלב למשל תעוקת לב ? מה עליי לעשות העם לבקש צינתור ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. ייתכן מאוד ויש צוךר בהשלמתב ירור 2. לגשת לקרדיולוג בהקדם לצורך הלשמנת בירור וגם איזון של לֹ״ד בברכה, דר׳ דדשב

18/12/2017 | 14:00 | מאת: nicola

בן 57 ,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , בכטרב , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ משנת 2008 עד 08/2016 תקינות . בדיקות של השנים האחרונות בממוצע: hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-65. תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ,וולטרן 100 מ"ג ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . בחודש 26 לנוב' 2017 עשיתי שוב פעם אקו לב במאמץ ובפעם הראשונה הבדיקה לא היתה תקינה בהשוואה לשנים עברו . הממצאים הם: לא הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני . הופעת אקינזה אינפרו-בזאלית ואמצעית כביטוי לאי ספיקה כלילית באיזור הדיספונציונלי במנוחה . בהחלמה - צניחות st בשיפוע יורד, שחלפו אחרי 13 דקות החלמה . אבחנה : evidence for inducible myocardial ischemia שלחו אותי לעשות מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול gated spect. תאריך בדיקה : 13 לדצ' 2017 . א.ק.ג. במנוחה : rbbb בזמן דיפירידמול : צניחות st במרבית החיבורים . פרפוזיה מיוקרדיאלית : פגם מילוי קטן הפיך בדופן פוסטרולטרלי . lcx איסכמיה קלה . ממצאי המיפוי : לציין שינויים ניכרים ב- st/t עם מתן דיפירידמול . המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת lcx לאחר דיפירידמול . הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה . תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל תקין במנוחה ולאחר דיפירידמול . אודה על הפיענוח של הר"ל . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לבצע התייעצות מפורטת על גבי דפי אינטרנט. נא לגשת בהקדם לקרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

היי, אני בת 19. הדופק שלי תקין ברוב הזמן. נע בין 70-95. ללא היסטוריה של מחלות לב במשפחה. מידי פעם כאשר אני בודקת את לחץ הדם שלי המכשיר מתריע על הפרעה בקצב הלב. אך כשאני חוזרת על המדידה ההתרעה נעלמת. בשבוע וחצי האחרונים מרגישה לחץ לא חזק באיזור החזה השמאלי, ומרגישה את הפעימות של הלב וכאילו הלב מחסיר פעימה ודקירה קטנה לעיתים רחוקות באותו האיזור. בנוסף מרגישה שהלחץ מקרין קצת כלפי מעלה לכיוון הגרון בצד שמאל ומרגישה כאב קל באיזור האונה השמאלית של בלוטת התריס. בנוסף מרגישה חולשה קלה מאוד ביד ימין שבאה והולכת. הייתי אצל רופא בביקור רופא שהקשיב ללב שלי עם סטטוסקופ ואמר שהכל נשמע נקי רק פעימות הלב חזקות אך בקצב נורמאלי. לציין שלאחרונה סבלתי מלחץ רב ואף התקף חרדה. הייתי מאושפזת לאחר כאבי ראש ותודה לאל אובחנתי רק כסובלת ממיגרנות. במהלך הבדיקות האלו פגשתי פסיכיאטר שאמר שאני סובלת מחרדות ועליי לקבל טיפול של בריאות הנפש. אני חיילת ובתפקידי יש עומס שגורם לי ללחץ יום יומי. במסגרת הצבאית הכל מעוכב ולכן עד כה לא טופלתי. האם לחץ יכול לגרום להפרעות בקצב הלב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלם רב, יש לגשת להתייעצות ישירה לרופא קידולוג מומחה בהפרעת קצב לב. לא ניתן לבצע התייעצות על גבי דפי אינטרנט. בברכה, דר׳ דדשב

12/12/2017 | 16:32 | מאת: יוסי

דר' אלכסנדר שלום רב. אני בן 54 ומזה מספר חודשים אני סובל מתופעה שחוזרת באופן רנדומלי ללא קשר לסוג הפעילות שאני מצוי בה, העניין שהדבר קרה כבר שלוש פעמים באמצע הנהיגה תוך נהיגה, לא אחרי אוכל ולא אחרי פעילות. מישום מקום צץ כאב חד (במיקום המצוין בתמונה המצ"ב) בין הצלעות, כאב שגם משתק את היכולת שלי לנשום ולזוז. הכאב החד נמשך כחצי דקה ורק עצירת הנשימה למספר שניות והתחלת נשימות עמוקות מאפשרות "חזרה לשגרה". לפעמים נשאר מעין כאב עמום בחזה שמקרין לכתף שמאל ולפעמים אחרי הפיק אין כל כאב. הופנתי בחודשיים האחרונים פעמיים לתר"ם , אק"ג תקין וגם בדיקות הטרופונין נמצאו תקינות, גם הולטר היה תקין. בחודש מרץ 2016 עברתי כנראה אירוע כלשהו ועברתי צינתור , הדגש על "כנראה" כיוון שהאק"ג במאמץ לא היה תקין ולחץ הדם שלי היה 200 * 160 וכאב חזה וחוסר יכולת לנשום, עם זאת הצנתור היה תקין כמעט לחלוטין למעט משהוא קטן חסר משמעות. אני מקבל טיפול להורדת לחץ דם, דילול דם ולהורדת כולסטרול (מעט מעל הנורמה). לצערי רופא המשפחה בדילמה לגבי התופעה , גם לרופאים בתר"ם לא היה רעיון אופרטיבי או איבחון. אשמח לקבל רעיונות לגבי התופעה ולאיזה רופא כדאי לבקש הפניה. תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פננייתך. כרגיל סיבות הן שונות ורבות. לעיתים בחפיפה ולעיתים בעיות לב היא לא היחידה העלולה לגרום להסתמנות דומה. עליך לגשת ישירות לבדיקת קרידולוג על מנת לבצע בירור מקיף בברכה, דר׳ דדשב

10/12/2017 | 21:30 | מאת: שולה

קרדיולוג הפנה אותי למיפוי לב לאחר שבבדיקת הולטר נצפו פעימות על חדריות בודדות מעטות בלבד. לאחרונה מתעייפת בהליכה ועלייה במדרגות. אני 8 חודשים לאחר התקף לב עם vf במיון. עברתי צנתור וסטנט בעורק כלילי. קראתי שבדיקת מיפוי לב יש קרינה מייננת מאד גבוהה , דבר שעלול כידוע לגרום לסרטן. האם אפשר לעשות בדיקת mri במקום מיפוי לב ולקבל תוצאות זהות.

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2017 | 21:35 | מאת: שולה

רציתי להוסיף גם שבדיקת הולטר הראתה קטעי סינוס טכיקרדיה לפרקים בשעות הלילה ללא הפרעה מקדימה, ככל הנראה תגובתי ים.

שלום ר, תודה על פנייתך. זה תלוי במטרת בדיקה. במידה ורוצים לשלול איסכמיה - הפרעה בזילוחו דם, עדיןן טוב יורת לבצע זאת במיפוי. בבדיקת mri ניתן לאפיין דברים אנטומיים, מבנים, של שריר הלב, עדיין פחות טוב לגילוי בעיה כלילית - עורקים כלילים חסומים. יש לבצע בירור בהתאם להמלצת קרידולוג מטפל כאשר בידיו את מלוא המידע לגבי מחלתך. בברכה, דר׳ דדשב

08/12/2017 | 19:15 | מאת: ציפי חליוה

סליחה תיקון משאלה קודמת לא נאמר לי שבני חלילה חולה! בוצע אקו לב ונאמר לי לעשות בדקת מאמץ שיצאה תקינה ובדיקת הולטר שממתינים לה לתשובה לפני מספר חודשים הבדיקה יצאה תקינה(הולטר קודם) מה שכתוב בפיענוח זה מנח וחיבורים תקינים ללא הרחבת.פרוזדורים או חדרים ללא עדות.לפגם במחימה הבינ עליתית או הבין חדרית ללא עדות לדוקטוס ארטריוזוס המסתמים וקשת האורטה תקינים תפקוד חדר שמאל בגדר הנורמה עורקים הקורונאיים במוצאם תקינים תפקוד נמוך של הנורמה 53 ef 28 fs אחוז טרבקולציות עדינות באפרס 48 lved בבקשה אני ממש בלחץ תוכל להגיד לי משהו לגבי הנתונים אמרו לי שזה בנורמה נמוכה וזהו...

לקריאה נוספת והעמקה

בן כמה הבן?

09/12/2017 | 16:49 | מאת: ציפי חליוה

בן 12 וחצי

יש לגשת לבדיקת רופא קרידולוג ילדים. אתר זה עוסק במבוגרים בלבד.

09/12/2017 | 17:01 | מאת: ציפי חליוה

לא תוכל להגיד לי לפחות מה המשמעות של התשובה שניתנה לי זה קרדיולוגית רשמה ולא הסבירה

נא לגשת לקרדיולוג ילדים. אתר זה עוסק במחלות לב במבוגר. תודה

08/12/2017 | 19:08 | מאת: ציפי חליוה

נאמר לי כי הוא חולה .. בוצע אקו לב ונאמר לי לעשות בדקת מאמץ שיצאה תקינה ובדיקת הולטר שממתינים לה לתשובה לפני מספר חודשים הבדיקה יצאה תקינה מה שכתוב בפיענוח זה מנח וחיבורים תקינים ללא הרחבת.פרוזדורים או חדרים ללא עדות.לפגם במחימה הבינ עליתית או הבין חדרית ללא עדות לדוקטוס ארטריוזוס המסתמים וקשת האורטה תקינים תפקוד חדר שמאל בגדר הנורמה עורקים הקורונאיים במוצאם תקינים תפקוד נמוך של הנורמה 53 ef 28 fs אחוז טרבקולציות עדינות באפרס 48 lved בבקשה אני ממש בלחץ תוכל להגיד לי משהו לגבי הנתונים אמרו לי שזה בנורמה נמוכה וזהו...

לקריאה נוספת והעמקה

בן כמה הבן?

08/12/2017 | 14:31 | מאת: אורית

אבי בן 83 חולה לב קשה אי ספיקת לב לאחרונה לפני שבוע הדרדרות במצבו קשיי נשימה קשים הגיע לבית חולים נאמר שיש לו בצקת ריאות היה מאושפז 6 ימים בערך בפנימית חלק מהזמן בטיפול מוגבר וחלק ברגיל הנשמה חלקית חמצן באף נכנס להתקנת קוצב לב בתקווה לשיפור במצבו בסיום הפעולת החדרת הקוצב פיתח באופן פיתאומי ובלתי צפוי דום לב שכלל החייאה ממושכת של 40 דקות בערך כעת מאושפז מנושם במחלקה הקרדיולוגית טיפול נמרץ באיכלוב ולא מתעורר והרופאים אומרים שאם לא יתעורר בזמן הקרוב הדבר לא טוב כי מההתחלה אמרו שיתכן ותהיה פגיעה מוחית מה דעתך על הדבר הזה אם ניתן לצאת מזה? אשמח אם תכתוב לי אורית נייד 0528966692

לקריאה נוספת והעמקה

עליף לפנות למומחה בתחום לקבלת חוות דעת שניה. לא ניתן לעשות זאת באינטנרנט. תודה.

06/12/2017 | 11:31 | מאת: גדי

שלום רב, אני בן 32 עוסק בספורט ובעיקר בגלישת גלים - כמו גם אני עו"ד שעובד בלחץ גדול- לפני שבוע הרגשתי לחץ עמום בחזה- שהיה תוקף אותי כל כמה שעות. פניתי לרופא משפחה שעשה לי אקג ובדיקות חמצן- החמצן היה תקין והאקג תקין - לחץ דם תקין בדיקת כולסטרול אני גבולי, יש היסטוריה משפחתית- אבי עבר התקף בגיל 40. עכשיו אני מרגיש את הלחץ העמום שגורם לאי נוחות פחות אך מרגיש אותו פעמיים 3 ביום. מכל האמור קבעתי לתור לקרדיולוג לעוד חודש- אך האם לאור הנתונים יש לפנות באופן דחוף יותר לבדיקה יותר מעמיקה ? ממה הלחצים העמומים בחזה יכולים להיווצר ? אודה מראש לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת לקרדיולוג. בכל מקרה של החמרה לגשת לבדיקה במיון או במוקד לרפואה דחופה.

06/12/2017 | 09:26 | מאת: מלי

הי אני בהריון בשבוע 7 (ממש בהתחלה) ואושפזתי עקב הרגשה של עילפון כל הזמן וחולשה חזקה. כל הבדיקות דם כולל טרופונין יצאו תקינות אבל עקב אקג טיפה לא תקין במיון אישפזו ועשו לי אקו לב. האקו לב כתוב אי ספיקה מיטרלית קלה ביותר וpfo מיזערי עם דלף משמאל לימין. כולי בחרדות ברמה שאני מרגישה בדיכאון עמוק אז בבקשה צריכה לדעת עד שאגיע לקרדיולוג האם זה כזה גרוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מימצא של דלף מיטרלי קל חסר כל משעמות. לגבי נושא של pfo גם אנן מה לדאוג, אם כי יש לגשת לקרידולוג להערכה והמשך טיפול בשל מצב של היריון.

אוקי תודה היתי אצל קרדיולוג ואמר שהכל בסדר . אז פשוט להמשיך בשלי כרגיל?

נא לגשת לקרדיולוג לקבלת יעוץ מסודר. תודה

05/12/2017 | 21:31 | מאת: מירי

בת 49, עברתי בדיקה זו עקב חום נמוך אך מתמשך כחודשיים אי ספיקה מיטרלית מזערית + אאורטלית מזערית + טריקוספידלית מזערית. לחץ ריאתי סיסטולי 17 ממכ + rap. לתשובתכם אודה. היתר תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

תקין

05/12/2017 | 16:54 | מאת: אסנת

הכל תקין למעט: הסתיידות קלה של טבעת מיטראלית ומסתם האורטאלי עם פתיחה טובה.. בדופלר: MILD MR MILD - TR-PAP - 31 MM HG IMPAIRED RELAXATION מה התוצאה הנ"ל אומרת לך? (אני בת 63). המון תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

תקין. הפרעה ברלקסציה מימצא שכיח עם הגיל. ללא משמעות קלינית רבה.

04/12/2017 | 09:41 | מאת: דניאל

שלום בן 34! מדי פעם כאבים בצד שמאל של הגוף מתחת לצלעות ממש בצד של הגוף. יכול להיות שבצד שמאל זה לא לב אלה כיבה או כל דבר אחר? הכוונה האם כל כאב מצד שמאל מחייב בעיות לב? מצרף אקג , אתה יכול להתייחס לקטע V1? יש שם קפיצה, זה נחשב לתקין או שיש בעיה? רופאת משפחה אומרת שזה תקין, אבל אני מעדיף חוות דעת של קרדיולוג, האם יש צורך בהמשך בירור

04/12/2017 | 09:43 | מאת: דניאל

מצרך תמונה, לא יודע למה זה לא מעלה את התמונות מפעם ראשונה

04/12/2017 | 10:09 | מאת: דניאל

סליחה על הבילבול מוח אני מנסה לעלות תמונות אבל משום מה זה לא מעלה תמונות,,, השאלה שלי היא שאלה חוזרת ששאלתי אותך כבר ב 20/11/2017 ובהתחלה אמרת שזה נראה תקין, ואתה לא רואה את כל התמונות אבל בתמונות שראית הכל תקין ואז שאלתי אותך דווקא בתמונה שראית זאת התמונה שהתכוונתי ואז אמרת לפנות לרופא! אז אני לא מבין זה תקין או לא? הקפיצות ב בחלק V1? והאם יש סיכוי שהאחות לא הדביקה לי טוב את החוטים של המכשיר כי זכור לי שאחד מהם יותר קרוב למרכז החזה לא היה מודבק

נא לעלות תמונה.

מצרף תמונה

הנה התמונה המלאה

התקבלה תמונה חלקית בלבדד. גש בבדקשה לרופא מטפל שלך עם תרשים אקג מלא.

04/12/2017 | 00:06 | מאת: אילנה טרוים

כל התוצאות בסדר חוץ מהפרפוזיה המיוקרדיאלית אינה תקינה- מודגמת איסכמיה בכמות קטנה בתפוצת rca

לקריאה נוספת והעמקה

לא תקיןץ. חשד לחסימה בעורק כלילי ימין. לגשת בהקדם לקרדיולוג

03/12/2017 | 16:10 | מאת: טל

שלום יש לי כרבים בחזה והפרעות קצב. עשיתי את כל הבדיקות והכל תקין. לאחרונה לפעמים יש הפרעת קצב מהירה עם כאב בחזה ובלסת התחתונה .הכאב נמשך כשנייה-שתיים. מה עוד אפשר לבדוק חוץ מא.ק.ג, הולטר,אקו וmri (שכבר בדקו לי) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת להערכה מלאה אצל קרידולוג

02/12/2017 | 21:12 | מאת: עמי

שלום, שמעתי שזרעי פשתן מזון על- טוב להמון דברים אבל לא רצוי להשתמש בו עם תרופות שמונעות חסימת עורקים. האם הכוונה לתרופות מסוג סימבסטטין? כי יכול לגרום לדימומים. אני גם לוקח קומדין. מה אתה אומר? תודה, עמי

לקריאה נוספת והעמקה

אין בידיי מידע לגבי הנושא הנידון

02/12/2017 | 18:47 | מאת: שולה

אני בת 59 חצי שנה לאחר התקף לב וצנתור טיפולי עם סטנט בעורק כלילי. מטופלת באפיאנט 10 ואספירין ו וליפיטור 80. לאחרונה נורא בא לי לשתות בירה. האם זה מותר.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר רק כמובן לא יותר מכוס קטנה בינונית

01/12/2017 | 09:48 | מאת: שירי

בת 31 . לחץ דם 112/50 דופק 80 לציין שאני לאחר ירידה של 10 קילו כנראה עקב פעילות יתר של בלוטת התריס .גבולית. האם לחץ הדם נחשב נמוך? למה 50 ? ממה זה יכול לנבןע? האם עלי לבצע בדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

מסיבות רבות מאוד לבביות, מסתמיות ולא לבביות אחרות. יש להיבדק. יש בצע ריושם מוסדר של ל״ד, לבדוק מצב הלב אקו לב ולבדוק פורפיל מלא של תפקודי בלוטת התריס

03/12/2017 | 09:56 | מאת: שירי

בוצע אקו ןאקו במאמץ לפני חצי שנה. האם עלי לבצע שוב? האם 112 על 50 לחץ דם נחשב נמוך? האם זה מסוכן?

ישלהתייעץ עם רופא מטפל. ל״ד נמוך

01/12/2017 | 09:23 | מאת: יצחק

בן 77. תוצאות הולטר שנעשה בעקבות אקג שהראה פעימות מוקדמות הופעת הרגשה של הפעימות בחזה. מהירות: 58 מינימום ממוצע לדקה. 88 מקסימום ממוצע. 68 ממוצע לדקה. נצפו APC'S 372-885 לשעה. ס"ה 13,282 ב 20:22 שע'. חלקם זוגות. נצפו 9 קטעי slow/nonsustained arrial tachycardia בני 3-4 פעימות, במהירות 100-176 לדקה. VPC'S נצפו 35 במשך זמן הבדיקה הנ"ל. גם בצורת קטע ביגמניה חדרית. חודשיים וחצי קודם - עשיתי ארגונומטריה ו אקג שהיו תקינים. בעבר : איסכמיה שקטה. באקג מקרי נמצא צלקת כתוצאה מאוטם ישן תחתון - התקף שלא הרגשתי. לפני כמעט 3 שנים נעשה לי צנתור טיפולי PCI TO LAD לאחר שבאקו לב במאמץ נמצאה איסכמיה ב MID-DISTAL LAD. לוקח כל בוקר אספירין קרדיו 100. גם טריטייס (היות ובארגונומטריה היו פערים בין מדידות הל. ד) מה מומלץ לעשות? תרופה? מעקב?

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת בהקדם לרופא קרדיולוג מטפל. יש להלשים בידקת אקו לב, לשלול איסכמיהה ולעבור בקפדנות על הטיפול התרופתי אותו נוטל.

שלום, האם התרופה רמוטיב Remotiv הניתנת למצבי דיכאון עלולה להחמיר מצב קרדיולוגי של הארכת מקטע QT? האם היא מותרת לחולים הסובלים מסינדרום זה? מצורפת רשימת הנחיות שקיבלנו מבית החולים. האם התרופה Remotiv מבחינת ציר הפעילות שלה נכללת בקטגוריות המפורטות ברשימה? האם קיימות תרופות נוגדות דיכאון ו/או חרדה אחרות המותרות לחולים הסובלים מסינדרום זה? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

באשר לתורפות פסיכיארטיות יש להתייעף עם פסיכיאטר ועם בית מרקחת. באשר לרמוטיב - אני לא מודע על תופעה של הערכת qt ע״י תרופה זו St. John Wort, Hypericum אסור לשלב היפריקום עם תרופות לאיידס, עם תרופות לדחיית שתלים (ציקלוספורין, טקרולימוס, סירולימוס) ועם תרופות כימותרפיות. כמו כן לא מומלץ לשלב היפריקום עם תרופות המעלות את רמת הסרוטונין - כמו SSRI ,SNRI - מחשש לסינדרום סרוטונין.

29/11/2017 | 01:08 | מאת: אלון

שלום אני סהכ בן 36 ולוקח סיאליס יומי 5 מג,האם זה עלול לקצר את חיי מבחינה לבבית? מה הסיכונים הלבביים שלי ובכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

לי לא ידוע על תופעה כזו. יש צורך לבדוק באם אתה צריך את התרופה בכלל...

שלום לפמי יומיים הרגשתי עייפות רבה עד כמעט עילפון והובהלתי למיון.. בבדיקת הדם התברר שערכי cpk 5775 וטרופונין 28 הוחלט לאשפז אותי בטיפול נמרץ לב להשגחה.. לפני האשפוז בשעתיים הייתי באימון בחדר כושר והרגשתי מצויין למרות שבאותו יום הייתי בסוג של צום.. אני צעיר בן 29. אקו תקין וא ק ג תקין.. האם יש לדאוג? או להמשיך רגיל

לקריאה נוספת והעמקה

אתה מאושפז? עברת בירור? צינתור?

שלום רב בצעתי אקו דובוטומין רק שבהזלפה הראשונה הבדיקה הופסקה מה שכן ניראו הממצאים הבאים ולדעת קרדיולוג הבדיקה תקינה אאורטה העולה מורחבת 4.2ס״מ כמו כן מעט טרבלקציות באפקס באקו לאחר הזלפת דובוטומין התפקוד הגלובלי מישתפר עדות לירידה בתפקוד איזורי עוד ניכתב הבדיקה אינה אבחנתית לאיסכמיה לדעת הקרדיולוגי הבדיקה תקינה אך המליץ שאפנה לרופא מומחה בתחום מחלות שריר הלב השאלה שלי אם הבדיקה תקינה אז מדוע לפגוש רופא מחלות שריר הלב ??? תודה וסליחה ואודה לתשובתך בת 36

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. התשובה נכחתבה לך באתר האיגוד הקרדיולוגי לשם פנית גם. בברכהֿ דר׳ דדשב

שלום, בבדיקת הולטר 22 שעות נצפו הפרעות חדריות pvc's בכמות נדירה-21 בהקלטה, לא נצפו הפרעות קצב על חדריות, ונצפו הפרעות הולכי פאוזה קצרה בודדת, אין שינויים משמעותיים בקטע st, dropped beats 1, מהירות מקסימלית 157, מהירות מינימלית 64, ממוצעת 86, VPB's 21 avg 0/hr. בנוסף, בדיקת אקו יצאה תקינה, בדיקת מאמץ הופסקה לאחר הגעה לדופק מקסימלי. האם עליי לדאוג לגבי הממצאים? (בייחוד לגבי הפרעת ההולכה), תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בגדר נורמה

22/11/2017 | 21:13 | מאת: גינה

שלום מה משמעות הפרעת היענות דיאסטולית e/e=8 אאורטה מעט עולה אי ספיקה מטראלית קלה ביותר אי ספיקה אאורטלית קלה ביותר נא תשובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. יחס תקין 2. אין דבר כזה אאורטה עולה זה חקל של אאורטה..... ייתןכ וכתוב אאורטה העוהל מעט מורחבת? 3. בגדר נורמה 4. בגדר נורמה דר׳ דדשב

21/11/2017 | 10:58 | מאת: ישראל

יש לי פעימות לב מוקדמות והתחלתי לקחת ריטלין. זה מחמיר את הבעיה. יש סיכון שבטווח הארוך זה יגרום נזק, כמו אי ספיקת לב?

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות לב או ריטלין, למה הכוונה?

25/11/2017 | 12:59 | מאת: ישראל

התכוונתי שנולדתי עם הפגם הזה, פעימות לב מוקדמות. לאחרונה התחלתי לקחת ריטלין וזה גורם לדופק לא סדיר. אני בקבוצת סיכון של ריטלין? זה יכול לגרום לנזק בלב?

זה יכול לגרום לאריטמיה. יש לגשת להערהה אצל קרידולוג.

21/11/2017 | 09:36 | מאת: פליקס

שלום אלכסנדר, לאמא שלי לעיתים יש התדרדרות בלחץ דם עליון. כלומר באותו מצב של ישיבה תוך 5 דקות לחץ דם עליון יכול לעלות או לרדת משמעותית. בעת התדרדרות היא מרגישה סחרחורת. רציתי לדעת ממה זה נובע ומה אפשר לעשות. רוצה להוסיף שמותקן לה קוצב לב. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלוום רב, יש לבדוק היטאב את התרופות אותם היא נטולת, לבצע הולטר ל״ד ובדיקת אקו לב. יש לבצע בדיקת קוצב לב. לגשת נא לקרדיולוג. בברכה, דר׳ אלכסנדר דדשב

שלום. ללא עבר לב או בעיות רפואיות במשפחה. אתמול קרה לי משהו מוזר בערב, הרגשתי דופק בבטן העליונה וצורך לנשום עמוק ככה ל 30 שניות בערך ואז הפסיק והופיע לסירוגין 3 פעמים- זה לא נעים ופחד מהתקף. זה הפסיק רק אחרי שהקאתי לאחר ארוחה שאכלתי בשעה 21:00 אך אני לא בטוח שזה מזה. יש לציין כי פעם בשלושה שבועות- חודש התקף כזה קורה למשך חצי דקה אך לא התייחסתי לזה בעבר עד אתמול. מה זה יכול להיות? מקווה שהצלחתי להיות ברור עד כמה שניתן בהרגשה. גיל

קרוב לוודאי מדובר בפעימות מוקמדות או הפרעה קלה של קצב לב. יש להיבדק. בברכה, דר׳ דדשב

20/11/2017 | 13:19 | מאת: דניאל

שלום לך ! בן 34 בריא בדר"כ מעשן, אוהב לשתות בירות, עד חצי ליטר ביום. היום בלילה התעוררתי בגלל בכי של הבת הקטנה, ומאז לא הצלחתי להירדם, התחלתי להרגיש כמו סכין שחותכת לי את הכיבה, כאב שהוא נסבל ועובר אחרי גרפס או פלוץ סליחה על הגסות. אני לא יודע אם כל זה כשור, אבל פתאום התחלתי להרגיש זעה קרה וגלי קור בכל הגוף , זה נמשך כמה שעות עד שנרדמתי אבל אני הייתי נורא לחוץ. אולי נלחצתי מהכאב בהתחלה וחשבתי אולי זה הלב וזה משהכניס אותי למצב זה, אבל בבוקר הלכתי לרופא משפחה שאמרה לי שכנראה נבהלת מהשינה והכל בסדר, אני בכל זאת ביקשתי ממנה שתבדוק אותי באיזה שהי דרך, אז אמרה לי בשביל הרוגע שלך לך תעשה אקג, ומדידות, לחץ דם יצאה לי 120/73 דופק 73. ואקג אצרף לפה, היא הסתכלה על האקג ואמרה שהכל בסדר! אבל אני יודע שיש לי טיכקרדיה כבר מזמן שהרופא אומרת שהיא לא נוראה וחיים אם זה כל החיים, והשאלה שלי האם באקג המצורף באמת הכל בסדר או שכדאי ללכת להמשך בירור , עוד יוסיף שאני מצונן מלפני כמה ימים ויש קצת קשי נשימה אבל אני מאמין שזה בגלל הנזלת שיש בברונכיטים, הא ועוד דבר יש לי גם הליקובקטר פילורי,,, אני מבין שרשמתי המון ובבלול אבל אני בן אדם בטבע שנלחץ מכל דבר שכשור לבריאות שלי, אז אם תוכל להתייחס לשאלה שלי אני יודה לך!!!

לקריאה נוספת והעמקה
20/11/2017 | 13:23 | מאת: דניאל

המשך תמונות של אקג 2/4

20/11/2017 | 13:29 | מאת: דניאל

צילום אקג 3/4

20/11/2017 | 13:30 | מאת: דניאל

צילום אקג 4/4

22/11/2017 | 12:44 | מאת: דניאל

אגב באחד מהתמונות איפה שיש קפיצה ב V1 יכול להיות שבשלב מסויים כשהאחות הדביקה לי את החוטים בוואקום לבית החזה נראה לי אחד מהם לא ישב מספיק טוב, והיא שמה את ידה על החוט או איך שזה לא נקרא, הוא היה קרוב יותר לבית החזה האמצעי, יכול להיות שזה מה שהקפיץ את הקו ב V1? דוקטור סליחה על כל כך הרבה שאלות אבל אין לי עם מי להיתייעץ, אני כבר לא פונה לאף אחד שהוא לא יחשבו שאני פרנואיד יותר מדי

איבדתי את עצמי..... מהי השאלה בבקשה? אקג שראיתי (לא היה ניתן לרואת כל התמונות) נראה OK בברכה, דר דדשב

25/11/2017 | 12:57 | מאת: דניאל

האם הקפיצה בקטע V1 תקין? למה יש את הקפיצות האלה? והאם יכול להיות שחוטים (אלקטרודות או פומפות) לא הודקו חזק וחוט V1 היה קצת רופף זה מה שגרם לקפיצה , וגם אם לא זה נחשב לתקין או שיש סיבה לדאגה? תודה רבה לך

בתמונה זאת

סליחה לא בתמונה הקודמת אלא בתמונה הזאת

לא ניתן לפתוח ולראות

אבל מה שראיתה אני חושב שלזה אני מתכוון, רק נראה לי התמונה הפוכה, איפה שרואים v1 v2 v3 לתמונה הזאת אני מתכוון יש שם קפיצה ב v1 ראיתה? זה נחשב לתקין לגמרי?

פנה נא לבדיקת רופא תודה.

שלום, אני בת 61. עברתי לאחרונה בדיקת א.ק.ג. ואלה התוצאות: minimal ST-T Changes L3 AVF קצב סינוס 67 לדקה השאלה שלי: אילו בדיקות עלי לעשות לאור התוצאה: אקו לב או ארגומטריה? תודה רבה מאד מראש אילנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דברים נקבעים בד״כ וכמקובל לאחר בדיקת רופא. יש לקחת בחשבון תלונות באם ישנן, רקע רפואי וכו׳. תאור שלך של אקג בעצם לא מכוון בבאופן ברור לכל בעיה. פני נא לבדיקת רופא מטפל עם תרשים אקג זה. בברכה, דר׳ דדשב

14/11/2017 | 17:41 | מאת: אורי

בן 32. כולסטרול 144.8 תקין? טריגליצרידים 64? תודה רבה

כולסטרול כללי? כמה ldl?

14/11/2017 | 17:39 | מאת: גל

בת 59 ונוטלת רק יטוירוקס. נמצאה לי בבדיקה לצפיפות עצם אוסטופניה באגן והומלץ לי לקחת כל יום סידן. העם נטילת סידן יומיומית יכולה לפגוע בלב או להגביר ארועי לב? האם יש עדיפות לסידן קרבונאט או סידן אמורפי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. לא 2. נא לברר עם רופא מומחה בתחום אנדוקריני/ מטבולי בברכה, דר׳ דדשב

11/11/2017 | 21:45 | מאת: דניאל

שלום אני גבר בן 46. התזונה שלי דלה מאוד באשלגן כבר 5 שנים. הדיאטנית חישבה שאוכל 600 מג אשלגן ביום לעומת 4600! הכמות היומית המומלצת. לא יכול לאכול הרבה יותר בגלל שלא מסתדר טוב עם פירות וירקות מבחינת מערכת העיכול. בבדיקת הדם פוטסיום תקין בנורמה רציתי לדעת האם העובדה שאוכל כל כך מעט אשלגן עלולה לגרום חלילה להפרעות קצב ולסיכון? תודה

שלום רב, איזה תוצואת k בדם קבלת?

17/11/2017 | 23:27 | מאת: דניאל

התוצאה של פוטסיום ( K ) היא 3.9 הנורמה 3.5-5.1. אבל בתזונה יש לי רק 600 מג ליום לעומת 4800 שצריך וזאת בגלל בעיות עיכול. כך כבר כמה שנים. האם זה גורם סיכון להפרעות קצב וחס וחלילה וחס דום לב? אציין שלפני חצי שנה אקו לב תקין. אקג תקין. QT תקין לא מוארך. תודה

3.9 זה תקין חשוב לבדוק גם מגנזיאום.

18/11/2017 | 11:42 | מאת: דניאל

תודה רבה מעריך מאוד. לגבי מגנזיום לפני שנה וחצי היה 1.9 אבל התחלף לי רופא משפחה והחדש לא מסכים לבדוק מגנזיום לדעתו "מגנזיום בבדיקת דם הוא חסר כל ערך כי לא משקף את הרמה האמיתית בתאים ולכן לא אתן לך בדיקת מגנזיום" מה דעתך? זה נכון? תודה

k תקין. מגנזיאום ניתן לחזור. בברכה

11/11/2017 | 21:28 | מאת: אולגה מפתח תקווה

שלום הבת שלי בת 24 יש לה מחלת מעי דלקתית ומאוד רזתה בשנים האחרונות. היתה 55 ק"ג והגיעה כיום למשקל 44 קג על 1.70 ה BMI שלה 15.2 בחודשים האחרונים בדיקות הדם שלה תקינות אין אנמיה עדיין ואלבומין תקין 4.5 ו CRP תקין אבל רגישה להרבה מאכלים ויורדת כעת בערך 1 קילו ב 3 חודשים. יש שלשולים בערך פעם בשבועיים שלושה. מרגישה חולשה. נמצאת הרבה בבית. הולכת ברגל כ 10 דקות ביום. קראתי שתת משקל עלול לסכן את הלב שלה. עשינו לה אקו לב לפני חצי שנה שהיה תקין. אק"ג לפני חודש תקין לגמרי וה QT לא מוארך. 1. האם אפשר להיות שקטים שהלב בסדר ? 2. האם יש סיכון משמעותי לדום לב? אם כן עד כמה הסיכון גבוה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשיבות רבה למניעת הדברים המוזכרים בפנייתך חהכי חשוב לטפל בתת משקל ובהפרעת אלקטורליטים, תפקוד מטובולי כלל גופי. בברכה, דר דדשב