התקף לב ונזק מוחי שנגרם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/02/2024 | 12:35 | מאת: לין

אבא שלי בן 54 בריא ספורטיבי מאוד כמעט לא לקח כדורים עובד מציל ים כל חייו מציל אנשים אף פעם בחיים לא היה אצל רופא כמעט אף פעם כמה ימים הרגיש כאבים ביד שמאל חשב שזה שריר שנתפס ולא רצה ללכת לבדוק אמר יעבור כמו שתמיד חשב שהכל יעבור אבל לצערי זה היה סימן להתקף לב ובאמת קיבל התקף לב ועד שדוד שלי עשה לו החייאה לקחת לא יודעת כמה זמן ועד שהגיע האמבולנס עוד 20 דקות הגענו לבית חולים אמרו לנו שיש לו סתימה בשני עורקים ראשיים ופתחו את זה אך יש לו נזק גדול במוח עקב זה שלא היה חמצן לא יודעת כמה זמן כרגע הוא מורדם ומונשם בהלל יפה כבר מיום רביעי עם פרכוסים עשו לו סי טי מוח אמרו שיש לו נזק גדול והפרכוסים כתוצאה מהנזק הסבירו לוקח תרופות נגד הפרכוסים ולא ניתן להוריד כרגע הרדמה כי הוא יקפוץ מהמיטה מהפרכוסים שיש לו שאלתי את הרופאה אם יש טיפול שנותנים לבצקת או למה שיש לו במוח כי נתקלתי באינטרנט שיש תרופה שנותנים וזה מוריד את מה שיש במוח אז היא אמרה שהיו פרופסורים גדולים שכבר דנו בעניין ובשלב זה לא יתנו כי לא יעזור שאלתי אם בשלב מתקדם כן יתנו אמרה לא לרוב נותנים ברגע שהחולה מגיע אנחנו פה פשוט שבורים בכל מובן המילה ומחכים לנס שיקרה הסבירו שהלב עובד טוב וכל המערכת חוץ מהמוח ואמרו לנו שאין כמעט לו סיכוי להתעורר מזה בגלל הנזק וגם שום מקום בעולם לא יתן לו יותר ממה שהוא מקבל פה בהלל יפה אני רוצה לשאול דבר ראשון האם בכל זאת יש תקווה יש אנשים שכן קמים מזה ? ואני מאוד רוצה לדעת אם יש עוד מקום שאני לא יודעת עליו או בית חולים שיכולים לתת טיפול יותר יעיל??או אפילו טיפול כלשהו

אני ממש מצטערת שכך התגלגל המהלך של אביך. נשמע שאתם בסיטואציה קשה ביותר ואני יכולה להבין את הרצון לחפש עבורו פתרונות יצירתיים. יחד עם זאת, אני ממש לא בטוחה שזה הזמן לנייד אותו בין בתי חולים. הייתי דבקה בטיפול שניתן לו שם, ומקווה לטוב. אני מניחה שהרופאים שם לוקחים בחשבון אתגילו הצעיר של אביך ואת המהלך הסוער ועושים כל שביכולתם כדי לסייע לו. בשלב מאוחר יותר, כדאי יהיה לבדוק את בני המשפחה מדרגה ראשונה (אחים וילדים) כדי לנסות למנוע ארועים דומים אצל בני משפחה אחרים.

מנהל פורום קרדיולוגיה