לחץ דם תנודות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/12/2023 | 20:12 | מאת: Noy

היי אני אחרי הרבה בדיקות מקיפות ללב בת 44. לא מעשנת. נמצאת ביום יום בסטרס בגלל מצב כלכלי . יש תנודות בלחצי הדם כל פעם שאני מרימה את הקול או מתווכחת הלחץ דם נהיה 135 על 85 בערך ואז יורד כשאני נרגעת קצת ל 110 על 80 עד לפני שנה כשהייתי בת 43 הלחצי דם קבוע היו 90 על 60 קבוע .... מה יכולות להיות הסיבות לשינוי? לא מעשנת. לא שותה. חוץ מחיי הסטרס אין כלום. בדיקות לב תקינות. יש לי תחושת שריפה/בעירה מסביב לראש כל פעם שאני בסטרס על לחצי דם 135 על 85 אמורים להרגיש שריפה מסביב לראש או סחרחורות? פוחדת מאוד משבץ מוחי.. בלחץ מזה ממש כי קראתי שלחץ דם גבוה מביא את זה 😞😞😥😥🙏🙏 דופק אגב נע בין 68 ל 80 קבוע. נותנים קרדילוק במצבים כמו שלי לדעתך? אקו לב דופלר תקין אגב היה לי קורונה 3 ימים לפני חודשיים עברתי אותה מאוד קל. לא יודעת אם קשור בהקשר ללונג קוביד אשמח מאוד לדעתך

לחצי הדם שאת מתארת נשמעים הגיוניים. התגובה הטבעית של הגוף לפעילות גופנית או לסטרס היא העלאה של לחץ הדם. שבץ מוחי בדרך כלל קשור בלחצי דם גבוהים יותר ובגורמי סיכון נוספים. הדופק המתואר תקין.

מנהל פורום קרדיולוגיה