בדיקות דם - NON HDL C

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/01/2024 | 22:53 | מאת: מתעניין

שלום. בבדיקת דם יצא ש LDL 120 ו NON HDL - 130. הבנתי שההפרש אמור להיות בסביבות 30 יחידות. האם יש בעיה עם הערכים? ה HDL אצלי לרב 70-80. האם זה נכון, שערכי NON HDL יותר אינדיקטיביים במניעת מחלות לב וכלי דם, מאשר ה LDL? בן 42, ללא גורמי סיכון ידועים. תודה

אכן יש מחקרים המרמזים על כך ש non HDL הוא מנבא טוב יותר לארועים קרדיווסקולריים. נהוג להניח שההבדל בין רמות ה non HDL לרמות ה LDL הוא 30,אבל בפועל ההבדלים יכולים להיות שונים. היעד הרצוי של השומנים בדם משתנה מאדם לאדם ונקבע על פי מחלות הרקע, הסיפור המשפחתי וגורמי הסיכון

מנהל פורום קרדיולוגיה