בדיקת אקו-קרדיוגרפיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/01/2024 | 13:34 | מאת: אליהו

חדר שמאלי בגודל תקין תפקודו הגלובלי הסיסטולי שמור, ללא הפרעה אזורית בולטת, תבנית מילוי דיאסטולי תקינה. חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים. עליה שמאלית ברוחב תקין. מסתם אאורטלי כנראה תלת עלי מפתחו תקין ללא הצרות עם דלף קל מסתםמיטרלי עם דלף מנימלי דלף טריקוספידלי מנימלי לחץ דם ראתי סיסטולי לא ניתן להערכה בהעדר סגנל TR מספק וריד נבוב תחתון אינו מורחב ועובר תמט נשימתי הולם ללא תפליט פריקרדיאלי אאורטה עולה ברוחב תקין סינוסים אאורטלים מורחבים במדיה קלה מאוד 42 ממ

שלום אליהו אני מניחה שאתה מבקש לדעת את משמעות הבדיקה על פניו נראה על גבול התקין למעט הרחבה קלה של שורש האאורטה. כדי לדעת מה צריך לעשות עם זה כדאי להוועץ עם רופא פנים אל פנים שיתרשם מההיסטוריה הרפואית, מהבדיקה הגופנית והטיפולים התרופתיים

מנהל פורום קרדיולוגיה