דופק מהיר ופעימות ״חסרות״ בשכיבה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/01/2024 | 20:37 | מאת: חני

שלום רב אני בת 60 ובחצי שנה אחרונה , התחלתי להרגיש שינוי בקצב פעימות הלב שלי, במיוחד כשאני נחה דווקא. לפעמים אני מרגישה שממש ״הלב יוצא לי החוצה״ דפיקות חזקות ומהירות . וכשאני בודקת את הדופק הוא מאוד מהיר ״ ונעלמות״ פעימות. אתמול היה ממש 9 פעימות, אחת חסרה, שוב 9 פעימות, שוב אחת חסרה וכך לאורך דקה בערך. אני חייבת לציין שלפני כ 3 חודשים פניתי לקרדיולוג בגלל עניין זה, וביצעתי אקו סטרס שיצא תקין. הבעיה שהדופק המהיר זה לא כל הזמן. אז יכול להיות שבזמן האקו סטרס הכל היה בסדר , אבל שכן קיימת בעיה לבבית אצלי? הקרדיולוג רשם לי קרדילוק , התחלתי חקחת לפני כחודש. אני ממש מודאגת מהשינויים התכופים האלה בקצב הלב, חוץ מזה שזה מאוד מציק. האם אפשר להסתמך על תשובה של אקו במאמץ ? או שכדאי לבצע בדיקות נוספות?

התיאור שלך יכול להתאים להפרעת קצב. כדאי לשוב לקרדיולוג ולבקש הפניה להולטר אקג, עם ניטור רציף של 24 שעות שכן הפרעת קצב יכולה להופיע לסירוגין.

מנהל פורום קרדיולוגיה