תוצאות מיפוי לב מה זה אומר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/02/2024 | 07:10 | מאת: יונתן ששון

הערות: אסימפטומטי סכום: אין עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית בעקבות מתן דיפירידמול ומאמץ קל . נצפה פגם מילוי קטן מאוד קבוע בסגמנט אינפרולטרלי קטן . המימצא מתאים לפיזור ענף דיאוגנלי קטן בלבד. LVEF = %65 לאחר דיפירידמול GATD SPECT ב נצפה חדר שמאל תקין בגודלו עם התכווצות גלובלית תקינה . LVEDV 90 ml LVESV 32 ml

המיפוי מרמז שיתכן שהיה בעבר אוטם לבבי קטן. יחד עם זאת בדיקת המיפוי אינה מדויקת וחשוב מאוד להשלים את התמונה עם הרקע הרפואי המלא, הסיבה שבגינה הופנית לבדיקה, הסיבה לכך שהבדיקה לא בוצעה במאמץ מלא וכו'. ממליצה להיוועץ בקרדיולוג.ית פנים אל פנים.

מנהל פורום קרדיולוגיה