מקרה מפורט שלי מהשנתיים האחרונות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/01/2024 | 12:27 | מאת: Liel

שנתיים ושלושה חודשים שהתחילו לי משום מקום פעימות מוקדמות מכל הסוגים זה תופס אותי לאורך כל החודש ומתגבר אצלי בזמנים הורמונליים בחודש אני בת 45. זה התחיל בגיל 43. מאז בגלל זה היכרתי את עולם הסטרס והמתחים.. עשיתי 15 פעמים במהלך השנתיים ושלושה חודשים אחרונים 15 הולטר לב 24 שעות מתוכם יצאו 4 הולטרים עם NSVT ארבע פעימות במהירות 154 לדקה. כל השאר 60 פעימות מוקדמות מהעליות מפוזרים ביממה. זה הממוצע בהולטרים שיצאו לי. 4 מתוך 15 הראו את ה NSVT ארבע פעימות. אקו לב דופלר 60% EF תקין למעט דלף מזערי קל . אקו לב במאמץ יצא 4 פעימות בודדות מהחדרים ללא דברים נוספים. הקרדיולוגים לא ששים לאשר לי השתלת דפיברילטור ולא השתלת קוצב לב לכן אני רוצה לעשות זאת באופן פרטי ודורשים ממני הפניה.. מה הסיכוי שלי למות מדום לב פתאומי ולהכנס לסטטיסטיקה של השנתיים האחרונות עם עליית המקרים הפתאומית?!😢 במידה ולא אעשה השתלה.. באדם בריא לא יתכן שיצאו לי ארבע פעמים NSVT ארבע פעימות בארבעה הולטרים שונים. זה מצביע על מצב מסכן חיים שעלול להסתיים במוות פתאומי.. האם יש לי מה לעשות ? מה האופציות שלי במקרה המפורט מאוד שתיארתי לך דר' ? 🙏😢 אציין בנוסף שאני במשקל תקין. אין כולסטרול גבוה. בדיקות דם בסדר. תת פעילות בלוטת התריס לא משמעותי מאוד שיש לי שנים.. לא מעשנת בכלל וגם אני לא נוגעת באלכוהול בחיים. אין הסטוריה משפחתית. אני לא מבינה למה יצאו לי ארבע מקרי NSVT בארבעה מתוך 15 הולטרים במהלך השנתיים האחרונות. מלחיץ אותי ממש.. כי זה לא נורמלי. (לא מחוסנת אגב) אשמח נורא לתשובתך 🙏

כדאי להוועץ פעם אחת ברופא המומחה בהפרעות קצב עם כל בדיקות ההולטר שעשית. על פניו, אם אין סיפור של מוות פתאומי במשפחה בגיל צעיר ו/או ארועי איבוד הכרה, ואם תרשים האקג תקין במנוחה ואקו לב תקין, אין התוויה להשתיל שום דבר. צריך תמיד לזכור שהתערבות רפואית נעשית רק במקרים בהתם התועלת עולה על הנזק האפשרי, אחרת נשארים רק עם הנזק...

מנהל פורום קרדיולוגיה