בדיקת אקו לב - בת 76

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/02/2024 | 17:45 | מאת: ליאת

שלום רב אני בת 76 עשיתי בדיקת אקו ביגלל חולשה ובחילות קיבלתי תשובות איך הבדיקות שקיבלתי ? והאם יש קשר לחולשה s LVEDd (2D) 4.0 cm (3.9 cm – 5.3 cm) IVSd (2D) 0.9 cm ( – ) LVESd (2D) 2.7cm ( 2.2cm – 3.5cm) LVPWd (2D) 0.8cm (0.6 cm – 0.9 cm) LVEDV 70 (56 ml-104 ml) LV Mass(2D ASE) 101 (66 g-150 g) LVESV 27 (19 ml-49 ml) LVMass Index 63.9 LVEF (Visual) 55% Diastolic Function Mitral Flow MV E Vmax 0.60 m/s MV A Vmax 0.69m/s MV DT 253ms MV E/A 0.87 Tissue Doppler (MV Annulus) MV E' lateral 0.09 m/s MV A' lateral MV E/E' lateral 6.60 4CV 2CV apLAX 1 – Normal, 2 – Hypokinesia, 3 – Akinesia, 4 – Dyskinesia, 5 – Aneurysm, 6 – Akinetic w/scar, 7 – Dyskinetic Left Atrium LA Diameter(2D) 3.7 cm (2.7 cm – 3.8 cm) LA Area 17.5 LA Diameter(MM) (2.7 cm – 3.8 cm) LA Volume, MOD4 51 ml LA Vol Index, MOD4 32.3 ml/m2 Valves Aortic Valve AR Slope 1.6m/s2 AR P1/2T 744 ms AR V.Contracta Mitral valve MV P1/2T 0.074 s MVA (P1/2T) 3.0 cm2 Tricuspid valve / Pulmonary artery/ RA pressure TR gradient 25 mmHg RAP(estimated) 5 mmHg Systolic PAP 30 mmHg Vessels Aorta Aortic root (2D) 3.4 cm Ascending aorta 3.8 cm Aortic arch: 2.9 cm Vena Cava IVC 1.7 cm SVC ממצאים: :Findings חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד גלובלי תקין עם הפרעת התכווצות אזורית / אפיקלית ( ראה תרשים). תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל תקין לגיל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש האורטה מורחב במידה קלה. האורטה העולה מורחבת במידה קלה. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: מסתם תלת עלי תקין. אי ספיקה אורטלית קלה. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. לחץ דם ריאתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: .פריקרדיאלי תפליט נצפה לאA pericardial fat pad is present. אבחנות: :Diagnosis LV: Normal global systolic function. Apical akinesis (see chart). RV:Norml size and global function. AV: Mild regurgitation. Normal Pulmonary Artery Pressure.

ממצאי האקו לא בהכרח מסבירים את החולשה והבחילות. מומלץ לפנות להערכה רפואית מלאה אצל רופא המשפחה לבירור התלונות.

27/02/2024 | 11:17 | מאת: מגי

האם הבדיקה בסדר האם יש ממציאים שצריך טיפול ?

מנהל פורום קרדיולוגיה