מתי להתחיל עם סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/01/2024 | 08:57 | מאת: מתעניין

שלום, ידוע שלאדם ללא גורמי סיכון מותר שיהיו ערכי LDL עד 130, אבל גם אם יש עליה ל 140 או 150, לא בהכרח הרופא ירשום תרופות. למה? מה אם האדם לא יכול או לא מוכן בעזרת שינוי תזונתי להוריד ערכים? ושאלה נוספת: בדקתי את הערכים שלי ב 15 שנה האחרונות, ויוצא שהממוצע קצת נמוך מ 115. אני נבדק כל שנה.היה גם 90, גם 140, ומה שבניהם. האם ניתן להסיק שמצבי בסדר, מיכוון שרב הזמן אני נמצא בתחום הנורמלי, ואין הצטברות של הרובד הטרשתי? תודה

ההערכה של הצורך בטיפול בסטטינים נעשית על ידי אינטרגציה של כלל גורמי הסיכון של המטופל כולל גיל, מין, היסטוריה משפחתית, לחץ דם, תפקודי הכליות, ערכי הסוכר ועוד. לפעמים נעזרים בCT חזה להערכת כמות הסידן בכלי הדם. בהתאם לכל הנ"ל מתקבלת החלטה טיפולית

27/01/2024 | 00:22 | מאת: מתעניין

בעניין סיפור משפחתי - ב 25-30 שנה האחרונות נכנס לחיינו טיפול תרופתי, בייחוד הסטטינים. כשמדברים על סיפור משפחתי בגיל מוקדם(בסביבות ה 60), איך אני יכול לדעת שההורים לא עברו שום ארוע לבבי בגלל גנטיקה טובה, או בגלל לקיחת הסטטינים?

זה לא משנה אם לקחו טיפול או לא. גיל מוקדם זה לפני גיל 50 בגברים או לפני גיל 60 בנשים.

מנהל פורום קרדיולוגיה