אקו לב במאמץ עקב כאבים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/03/2024 | 10:42 | מאת: טל

בוקר טוב מזה כ3 שבועות תלונות על דקירות+לחץ בחזה בצד שמאל במנוחה. (מופיע לסירוגין במהלך היום ולא בהכרח בכל יום ) הדקירות /הלחץ נמשך כמס שניות ונעלם א.ק.ג במרפאת משפחה לפני 3 שבועות תקין, לאחר שבוע הלחץ הציק ממש והלכתי למוקד שם עשו א.ק.ג שבו ראו שינויים קלים בהשוואה לא.ק.ג הקודם . עשו בדיקת טרופונין יצא 16. נשלחתי לבירור אצל קרדיולוג יש לציין כי אני עושה הליכות +עולה רבות המדרגות ומשתדלת לשמור על כושר גופני . (חשוב לציין כי ישנו גם כאב במהלך כל היום בגב העליון קרדיולוג הפנה לאקו לב במאמץ וזאת התוצאה : אקו מנוחה : חדר שמאל גודל תקין (43/30), דפנותיו בעובי תקין (ספטום 8 /דופן אחורית 8 ממ),תפקוד סיסטולי גלובלי ואזורי תקין LVEF מוערך 60%, זרימה מיטרלית תקינה , חדר ימין תקין בגודל ובתפקוד . פרוזדור שמאל מוגדל גבולית פרוזדור ימין בגודל תקין . (קוטר שמאל 32 ממ שטח 20 סמר).שורש האאורטה בקוטר29 ממ והאאורטה העולה 27 ממ – תקינים . מבנה ותפקוד המסתמים ללא הפרעה משמעותית . מסתם האאורטלי תלת עלי עם פתיחה טובה דלף אאורטלי מזערי. דלף מיטרלי מזערי.לחץ ריאתי על פי TR כ 18 +RAP ממ"כ . בוצע מאמץ של 5 דק עם השגת 98 % מהדופק המירבי בעומס של METS 7 -ללא כאבים בחזה . באק"ג – קצב סינוס רפולריזציה תקינה , במאמץ -סינוס טכיקרדיה עם צניחות ST קלות ב-II III AVF V6-3 סיכום : הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד חדר שמאל ללא הפרעות סגמנטריות, ללא עדות אקוקרדיוגרפית לאיסכמיה במאמץ, תגובה קלינית שלילית , תגובה אלקטרוקרדיופית גבולית, כושר גופני בינוני . *האם הבדיקה תקינה? * האם יכולה להמשיך בכושר גופני הליכות /ריצות ? מה עוד ניתן לבדוק על מנת לשלול סיבה לבבית לכאב ? תודה וסליחה על אורך השאלה .

11/03/2024 | 11:28 | מאת: טל

בהמשל לשאלה הקודמת בת 44 , ולפני כחודש חליתי בקורונה בפעם ה2 שהפעם התסמינים היו הרבה יותר קשים , האם גם לכך יכול להיות קשר ?

לפי פענוח הבדיקה דרגת הכושר הגופני שלך נמוכה עד בינונית ביחס לגילך הצעיר. פרט לכך ורק בהסתמך על הפענוח נשמע שהלב עצמו מתכווץ טוב במאמץ. כאבים בחזה יכולים לנבוע משלל סיבות. כדאי לעשות הערכה כוללת ולהתחיל מהדברים הבסיסיים אצל רופא המשפחה - בדיקה פיזיקלית, בדיקות דם. בהתאם הרופא יחליט אם יש צורך בהמשך בירור.

מנהל פורום קרדיולוגיה