תוצאות אקג האם תקין?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/01/2024 | 16:38 | מאת: גלי

שלום רב, עשיתי אתמול בדיקת אקג. האם תקין? P (ms) = 86 PR (ms) = 136 QRS (ms) = 88 QT (ms) = 314 QT cB ( ms) = 393 P Axis = 104 QRS Axis = -116 T Axis = 90 R-R (ms) = 638 במיוחד הטריד אותי הציר QRS שיצא מינוס 116. הבנתי שתקין מוגדר בין 30°- ל-90°+ ואצלי זה לא בטווח הזה. מה זה אומר?

דיון על פענוח תרשים אק"ג נעשה מול התרשים עצמו ולא מול הערכים המספריים שיוצאים כפלט אוטומטי. מציעה לפנות לקרדיולוג שיוכל להתבונן באק"ג, להתרשם גם מהסיבה לביצוע הבדיקה ואז לחוות את דעתו.

מנהל פורום קרדיולוגיה